Copy


Bekijk de webversie

De laatste nieuwtjes en leukste tips voor Flevolandse basisscholen

IVN Flevoland

Extra editie: onderwijs op afstand
Beste leerkrachten, directieleden en andere onderwijshelden,

De coronacrisis heeft in korte tijd jullie manier van werken op z’n kop gezet en stelt jullie veerkracht en creativiteit flink op de proef. Overal om ons heen zien we voorbeelden van juffen en meesters die zich hard maken om al hun leerlingen ondanks alles het onderwijs te bieden dat ze verdienen. Petje af!

IVN Flevoland bewondert deze inspanningen en denkt waar gepast graag met jullie mee. Het is immers volop lente: dé tijd van het jaar om te beleven wat er buiten (in de tuin, op balkon of in de wijk) groeit, bloeit en zoemt. Bovendien zitten veel kinderen thuis vooral binnen, terwijl een mooie lesopdracht in de buitenlucht ze (en ook hun thuiswerkende ouders) juist nu erg goed kan doen.

In deze extra editie van de NDE-nieuwsbrief vind je voorbeelden. Heb je vragen over hoe je natuur mee kan nemen in jouw onderwijs op afstand? Neem dan vooral even contact met ons op.

Zet het goede werk voort en veel sterkte gewenst!
IVN Flevoland

Dagelijks groene doe-tips voor thuis

IVN is ervan overtuigd dat de natuur juist in een onrustige en onzekere periode als deze helpt. Ook voor kinderen kan regelmatig iets groens doen een groot verschil maken. Met de campagne #groenomtedoen delen we daarom elke dag een groene doe-tip voor thuis, in de tuin of op het balkon. Zit er iets bij voor jouw leerlingen? Bijvoorbeeld boontjes kweken aan het raam of een insectenhotel maken? Kijk op www.groenomtedoen.nl, onze Instagram of schrijf je in voor de wekelijkse e-mailupdate.

Buitenlesdag verplaatst -

Nu ook thuisopdrachten in de databank

De Nationale Buitenlesdag is vanwege de omstandigheden verplaatst naar 22 september. We hopen dan alsnog met een recordaantal scholen te kunnen genieten van buitenles! Zijn jullie in het najaar ook van de partij? Ingeschreven scholen houden we op de hoogte. In de tussentijd zijn er speciaal voor de gelegenheid buitenlessen voor thuisonderwijs beschikbaar gemaakt. Kijk in de gratis toegankelijke databank en filter op 'Thuisopdracht' als vak.

Natuurles op YouTube

Nickelodeon-presentatrice Iris Hesseling neemt leerlingen uit groep 7 en 8 mee in de wereld van bodemdieren, de waterkringloop en het belang van bijen in reeks YouTube-filmpjes. Elk onderwerp heeft één kennisfilmpje en twee vlogs met elk een doe-tip. De bijbehorende lesbrief legt beknopt uit wat leerlingen moeten weten om zelfstandig aan de slag gaan. Een leuke en laagdrempelige manier dus voor natuureducatie thuis! Bekijk de filmpjes hier.


Wijslijst.nl: Alles voor de leerkracht op afstand

We zijn bepaald niet de enige met tips en inspiratie voor onderwijs op afstand. Om in deze tijd de beste platforms en middelen voor leerkrachten op een rij te zetten is www.wijstlijst.nl in het leven geroepen. Collega-leraren en onderwijsondersteuners houden hier dagelijks een overzicht bij van alles bij wat jou kan helpen om leerlingen alsnog te bereiken met geschikte lessen en opdrachten.

Nationale Bijentelling gaat door!

Veel acties en evenementen kunnen de komende tijd niet doorgaan, maar dat geldt niet voor de Bijentelling. Die doe je namelijk juist in je eigen tuin of in de buurt. Ook iets doen voor de wilde bij? Vraag je klas om een halfuurtje op zoek te gaan naar bijen op 18 of 19 april. Een mooie gelegenheid voor ze om naar buiten te gaan en met de hele klas zoveel mogelijk bijen te vinden! Aanmelden kan via www.nationalebijtelling.nl. Daar vind je ook het telformulier en een handig bijengidsje.
IVN Flevoland
 
Botter 14  07
8232 JP Lelystad
0320 - 258 980


flevoland@ivn.nl
www.ivn.nl/flevoland

 


© Copyright IVN 2020

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wil je deze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Meld je hier aan

Blijf op de hoogte

   
      
Met IVN Natuureducatie beleeft jong en oud hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. IVN inspireert scholen met tips, doe-ideeën en activiteiten om de natuur te beleven.

Activiteiten van IVN Natuureducatie in Flevoland worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Botter 14-7, Lelystad, Nederland · Lelystad, Flevoland 8219 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp