Copy
#chiquitaroom
Estimades persones:

Com esteu? No sé si sabré gestionar bé les meves expectatives (que són altes, a diferència de mi), però tinc la sensació que el món és ara mateix una explosió de llum i de color i cal fer alguna cosa en relació amb això. Heu vist les xicarandes a Barcelona plenes de les seves precioses flors habitades que fan olor de mel del cel? Mare meva. Em poso nerviosa només de pensar que la nova temporada estiu-estiu ve carregadeta com un ekeko.


El dimarts 22 de juny a les 19h inaugurem Títol de l’exposició, la primera mostra individual del Yannick Sánchez en el context del certamen d'Art Nou. Una exposició que no consisteix en cap projecte concret ni es basa en cap idea definida. Yannick instal·larà el seu taller a la galeria durant el temps que duri l'exposició i anirà treballant a mesura que avança el calendari, per a mostrar la realitat d'un artista novell (havent estat prèviament fotògraf de premsa, doble d'un tennista d'elit i tatuador gairebé famós) que participa en un festival d'art emergent. Perquè amb ritme més o menys maldestre o avançant a trompades, Yannick diu que "hem vingut a participar i punt." Aquí el podeu veure preparant-se per al seu debut mundial i reservar plaça a l'esdeveniment per a ser testimonis de l'inici d'aquesta aventura.
 

D'altra banda, demà dijous 17 de juny és l'últim seminari d'Otrografías, amb la psicoanalista Montserrat Rodríguez Garzo, sobre l'escriptura artística: caos i emergències de l'Altre, en escena. Es compartiran textos de Derrida, Deleuze i Lacan per a acomiadar la primavera. Aquesta primavera que ha estat primavera de veritat (de les quals m'agraden: plujosa, assolellada, ennuvolada, fresca, temperada, càlida i tot alhora moltes vegades). Queda una plaça per a assistir presencialment a la galeria i totes les que vulgueu en línia. Encara es poden reservar aquí.

👉 I a continuació, altres suggeriments per a creuar el solstici.
👉Aquesta edició meravellosa de la meva estimadíssima Esther Ferrer (a la qual sentireu recitar si veieu el vídeo en veu alta) estarà disponible a la fira Arts Libris de llibre d'artista, que se celebra al Mercat de (el meu barri) Sant Antoni durant tot el cap de setmana. Al costat d'altres joies editades #indaroom o publicades per artistes d'aquesta pista, el divendres 18 de juny a les 19h presentem un bookjockey per a veure les publicacions d'una altra manera, donar-los vida i generar noves lectures al so de la música.

En aquesta ocasió, aquesta espècie de DJ set amb llibres, és possible gràcies a l'ajuda, paciència i complicitat de Phillip Maisel, l'artista que presentarà, entre altres, el seu llibre Two Concrete Things, un doble passeig pels seus arranjaments fotogràfics als quals aplica incisions, collages o dibuixos. Feliç que vingueu a veure'ns punxar.
 
👉 Per si semblés poca cosa i a la vista que em poden els llibres i el paper, el temps s'estira com el xiclet per a convidar-vos el diumenge 20 de juny a les 12 a la presentació del projecte Ninja Paper Editora a la galeria. Aquesta editorial independent fundada per Renata Gelosi el 2016 a Buenos Aires, ha traslladat el campament base a Barcelona i s'ha instal·lat a l'impremta tipogràfica L’automàtica. Interessada en processos relacionats amb la paraula i l'experimentació artística, la Renata edita poesia, relats documentals, al·legories o entrevistes sobre el procés creatiu i la composició. A més de làmines múltiples elaborades amb diferents tècniques com gravat, letterpress, risografia, aiguatinta i banderes. Per a aquest dia també ha preparat una peça audiovisual i una acció artística. Podeu reservar plaça aquí. Després podem anar-nos a prendre un vermut per a l'última jornada d'Arts Libris. Qui avisa, avisa.
🪐 Avui vull acomiadar-me amb un àlbum que m'han recomanat (gràcies per sempre, Juli) i no puc deixar d'escoltar en bucle. És el primer disc de Wau Wau Collectif, publicat aquest 2021, i es diu Yaral Sa Doom, una frase wolof que significa "educar els joves". L'educació és el tema fonamental de l'àlbum (que és una benedicció) i recull cançons que aborden directament els problemes socials als quals s'enfronta el Senegal contemporani, l'educació i la immigració. "Avui dia cal educar els nens amb un instrument i l'art, quan els ensenyes un instrument els ensenyes a fer servir l'esperit", diu el membre Djiby Ly.

Sons còsmics d'avantguarda conformen un àlbum trencador que traspassa fronteres i escenes musicals. Inspirat en la tradició d'Àfrica Occidental, cants de lloança sufís, jazz espiritual i ritmes dub donen forma a un àlbum que desafia els gèneres en el so internacional. Escolteu-ho, si us plau. De res.

Amb amor, 
Chiquita

📷 Crèdits: 

1. Títol de l'exposició de Yannick Sánchez (2021)
2. Ella estaba allí, Esther Ferrer (2021).
3. ¿Cuánto tiempo dura un segundo?, Ninja Papel (2020)
4. Yamal Sa Doom, Wau Wau Collectif (2021).

 

💌 Si t'ha agradat pots reenviar aquesta carta.

📅 També pots xafardejar missives anteriors. 

📌 Si encara no t'has subscrit, pots fer-ho aquí

 

*Política de privacitat i ús del llenguatge inclusiu:

T'enviem aquesta carta perquè t'has subscrit en algun moment o perquè pensem que o que pugui interessar-te. Si no és així, si us plau revisa la teva subscripció. En relació a l'ús del joc del penjat per a resoldre dilemes de l'ús de llenguatge inclusiu, aquí  tens més informació.
 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Vimeo
Vimeo
Spotify
Spotify
Copyright © 2021 Chiquita Room