Copy
#chiquitaroom

Estimades persones:

Els peus de plom pesen massa i he pensat a treure'm de sobre alguns pesos d'aquest any que acabarà, així que els deixo a l'entrada de l'habitació i a l'inici d'aquesta carta per a no tacar el terra. Gairebé tothom parla del futbol (gairebé) com si res. I jo porto aquest temps pensant si és possible o no formar-se una opinió i fer, també, com si res. Crec que jo no puc, perquè no deixo de veure el mundial com un enorme pantà d'hipocresia i corrupció, a l'ombra de la discriminació de les dones, l'explotació laboral i l'homofòbia. I perquè si acabés d'arribar, m'imaginaria que un mundial de futbol ha de propagar valors esportius.

Em desconcerta viure desinformada, potser pel biaix professional, però em desconcerta més estar al corrent d'algunes informacions que em fan mal i amb les quals no sé què fer, sobretot quan són reiteradament insistens, quan acaparen tanta atenció de tanta gent, quan posen en moviment una quantitat obscena de diners. Fa anys que vinc alternant períodes de connexió i de desconnexió d'aquest gran forat negre que en termes periodístics se sol denominar "l'actualitat", censurant-me moltes vegades si per a viure dignament en aquest món no és necessari estar al corrent d'ell. Però cada vegada pren més força en mi la idea que més important que estar al corrent de tot, és ser-hi de veritat. I si sacrifico alguna cosa, serà estar en tot. O sigui que no per a estar en tot deixaré de ser-hi de veritat, perquè llavors és com si no hi sigués. I ja que estem, jo també vull ser-hi.

Per això, jo passo del futbol i en els albors de 2023 celebrarem, ja per cinquè any consecutiu, la nostra tradicional Nit de Reines i tarot. A l'hora del te i en la vespra de l'Epifania, el 5 de gener a les 17 h, tornem a compartir una lectura col·lectiva de tarot per a conèixer les cartes que ens ajudaran a començar l'any nou. Aquelles persones que desitgin indagar més en les seves situacions particulars, podran accedir a consultes individuals amb nostres tarotistes de capçalera, Susanna, Saya i Cecilia, que ens han acompanyat des de la primera Nit de Reines en 2019. Al costat d'elles, confiem les nostres intencions a la simbologia de les cartes per a començar l'any amb claredat de propòsits, amb confiança per a disposar dels nostres recursos personals i amb curiositat i il·lusió per a viure el que ens ofereixi l'any nou. Aquí podeu reservar per a accedir a la lectura general presencialment i a les lectures individuals (online o in situ).

 
Reserva para la Noche de Reinas
👉 Recordeu també que el proper 13 de gener a les 19 h ens reunirem a la galeria amb la Laia Arqueros Claramunt. Davant la necessitat de referents i de compartir l'experiència de la histerectomia, Laia va iniciar un projecte que aborda directament el que implica ser una dona histerectomitzada en la societat contemporània. La seva crisi paral·lela de representació identitària, artística i simbòlica, a més de la invisibilització del tema, l'han portat a qüestionar les narratives patriarcals de l'úter i la seva única atribució reproductiva, així com les violències obstètriques amb finalitats productivistes.

La pràctica feminista de la Laia ve de la mà de la presa de consciència del component col·lectiu que hi ha en les experiències personals, i per això volem fer una crida a les dones que ens llegeixen i que, histerectomizadas o que han acompanyat un procés de prop, són sensibles a aquesta realitat. La trobada tindrà lloc el divendres 13 de gener a les 19 h a la galeria per a compartir un fòrum comú de preocupació i per pensar juntes en un espai segur sobre què podem fer sobre aquest tema. Podeu inscriure-us enviant un mail a hola@chiquitaroom.com

 
👉 Aquesta setmana s'ha presentat al MACBA l'exposició Preludi, Intenció poètica, que inclou 127 obres i 88 llibres de gairebé un centenar d'artistes i em fa molta il·lusió que entre tanta gent i hagi tres artistes de la galeria: Teresa Estapé, Daniel Gasol i Pedro Torres. Les seves peces es veuran a la segona fase de l'exposició, que s'inaugurarà a mitjans de 2023, entenent la mostra com un exercici que tanteja una ruptura del marc institucional i ofereix un espai de reflexió i crítica en el qual el concepte i l'experiència "art" es presenten com un principi generador i emancipador. Amb el comissariat de la nova directora Elvira Dyangani Ose (a la foto), i Antònia M. Perelló Ferrer, Claudia Segura CampinsPatrícia Sorroche, aquesta nova aproximació a la col·lecció del museu se serveix, en gran part, d'obres adquirides en els últims anys que s'han posat en relació amb obres existents i també amb obres en préstec.
 
👉 Una altra cosa que es veurà també l'any vinent serà l'exposició doble del poeta i artista sonor Eduard Escoffet, que preparem en col·laboració amb The Green Parrot. Es tracta de la primera exposició d'Escoffet a Barcelona i és el fruit de dos anys de recerca entorn de l'arquitectura racionalista i el decreixement, amb el rerefons de l'experimentació amb el so i objectes quotidians. La mostra estarà dividida en dues parts: la primera, Faula, a Chiquita Room, i la segona, Esdeveniments, a The Green Parrot, i estarà formada per diferents instal·lacions sonores amb les quals l'artista aborda el mite del creixement indefinit i els límits materials de la vida en aquest planeta.

Al 1949 es va estrenar la pel·lícula The Fountainhead, dirigida per King Vidor i protagonitzada per Gary Cooper, que encarna a Howard Roark, un arquitecte ambiciós que vol deixar la seva petjada al món de l'arquitectura malgrat les reticències de l'entorn. Basada en la novel·la homònima de Ayn Rand, la pel·lícula pren com a excusa l'arquitectura moderna per a executar un libel contra el comunisme i sobretot un al·legat a favor de l'individualisme i la competitivitat capitalista. Aquest és el punt de partida d'aquest projecte expositiu doble, que pretén abordar el paper de l'individu en un món fràgil i interdependent. Continuarem informant.
 
📽️ Avui m'acomiado amb un recordatori perquè no us perdeu l'exposició L'ull del cor va veure alguna cosa que la mà mai va poder sostenir, inspirada en els diaris de Maya Deren i comissariada per Sergi Álvarez Riosalido, amb obres de Judith Adataberna, Valentina Alvarado Matos, Marie Losier, Callisto Mc Nulty i Bàrbara Sánchez Barroso. Aquest clip meravellós on podeu veure l'exposició des de la barrera, és obra del nostre estimat documentalista Luis Torroja. Teniu fins al divendres 23 de desembre per a veure-la en persona.

Amb amor,  
Chiquita

💌 Si t'ha agradat llegir, pots reenviar aquesta carta.

📅 També pots xafardejar missives anteriors. 

📌 Si encara no t'has subscrit, pots fer-ho aquí

 

🗝️ Política de privacitat i ús de llenguatge inclusiu

T'enviem aquesta carta perquè t'has subscrit en algun moment o perquè pensem que pot interessar-te. Si no és així, si us plau revisa la teva subscripció. En relació a l'ús del llenguatge inclusiu, aquí tens més informació.

 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Vimeo
Vimeo
Spotify
Spotify
Copyright © 2022 Chiquita Room