Copy
Nieuwsbrief december 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser

Scoor beter met jouw nieuwsbrief!

Beste <<Voornaam>>,  

Een nieuwsbrief is hét middel om je bestaande klanten te informeren over wat er in jouw bedrijf speelt. En als je een nieuwsbrief verstuurt, wil je natuurlijk dat je ontvangers 'm ook echt lezen en dat je het gewenste resultaat bereikt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je nieuwsbrief effectief is? We geven je graag een paar tips!

Team Ware Communicatie
✆ 015 - 25 77 948

- 5 basistips voor een effectieve nieuwsbrief -

TIP 1.  Bepaal je doel en kies een passend onderwerp

Als je een nieuwsbrief gaat maken, bepaal dan eerst wat het doel van de nieuwsbrief is. Moeten de lezers geïnformeerd worden over bepaalde ontwikkelingen in je organisatie? Of stuur je de nieuwsbrief om de relatie met je klanten/relaties te onderhouden of verbeteren? Of wil je juist meer bezoekers naar je website leiden?

TIP 2.  Hou het kort en bondig

Als je wilt dat mensen je héle nieuwsbrief lezen, maak de items dan kort en overzichtelijk zijn. Een nieuwsbrief is geen plek voor ellenlange artikelen, dus zorg ervoor dat je een lengte aanhoudt van maximaal 70 woorden. Wil je méér informatie over een bepaald onderwerp delen met de lezers van je nieuwsbrief?

TIP 3.  Combineer met social Media

Als je actief bent op social media, dan is het slim om de kanalen die je gebruikt in de footer van je nieuwsbrief te plaatsen. Denk aan kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn etc. Breng je nieuwsbrief na het versturen ook meteen onder de aandacht via deze kanalen, maar dan wel zonder 1:1 te kopiëren. 

TIP 4.  Meet je resultaat

De enige manier om echt inzicht te krijgen in hoe je nieuwsbrief gelezen wordt, is door regelmatig de statistieken van je nieuwsbrief te bekijken. Als je een nieuwsbriefmodule gebruikt, zitten hier standaard 'tools' in om dit te doen. 

TIP 5.  Zorg voor het juiste moment en de juiste frequentie

In de meest ideale situatie stem je de frequentie en het moment van verzending af op de behoefte van je ontvangers. Meten is weten! (Zie ook tip 4.) Als je niet in de gelegenheid bent om dit te testen of er naar te informeren bij je lezers, kijk dan eens naar de volgende algemene richtlijnen. 

Geen tijd voor een nieuwsbrief
Wij helpen je graag verder!
LEES OOK
Ware maakt graag indruk!
En hoe doe jij dat? >>
Facebook
Twitter
Pin
LinkedIn
YouTube
 info@warecommunicatie.nl
internet, network, web, website icon www.warecommunicatie.nl


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ware Communicatie · Industriestraat 26, Delft, Nederland · Delft, Zh 2624 BB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp