Copy
View this email in your browser

Minder medische vragen na introductie Inforium

Een vlotter verlopend spreekuur, reductie van het aantal papieren folders, vele positieve reacties én minder telefonische vragen van patiënten. Het Flevoziekenhuis in Almere werkt nu een tijdje met Inforium en merkt dagelijks dat het vakgroepen en patiënten alleen maar voordelen oplevert.

Een derde minder telefoontjes
Zo blijkt onder andere dat de telefonische vragen aan het ziekenhuis veranderen. Na de introductie van Inforium krijgt de afdeling kaakchirurgie bijvoorbeeld maar liefst 30% minder medische vragen. Alleen maar door de bestaande papieren folder te vervangen door de digitale (pdf-)folder. Kortom, Inforium zorgt voor minder telefoontjes naar het telefooncentrum en/of de poli.

Meer informatie?
Wilt u weten wat Inforium voor úw organisatie kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.
Tweet
Forward
Share

Project CHIP voor beter geïnformeerde patiënt

Het Project CHIP (Connected Health Information Platform) Almere van de Stichting BetrouwbareBron geeft patiënten grip op hun ziekte door betere informatievoorziening. Steeds meer zorgprofessionals in de regio Almere nemen er aan deel. Zo krijgt de patiënt alle zorginformatie steeds vaker op één punt binnen: via het eigen e-mailadres.

Project CHIP Almere bestaat uit twee delen. Een uniforme basis eHealth tool voor alle inwoners en een gemeenschappelijke database van patiënteninformatie. Inforium wordt gebruikt als uniforme transmurale basistool en zorgt daarmee ook voor een  beter gebruik van zorgportalen en verspreiding van medische apps en websites.

Helft zorgverleners aangesloten
De implementatie gaat gestaag verder. In september en oktober 2016 zijn er weer een aantal apothekers en huisartsen van de gezondheidscentra van Zorggroep Almere gestart met Inforium. Ook de fysiotherapeuten en de POH’s van de Zorggroep gaan er nu mee beginnen. Na een korte introductietraining kunnen de deelnemers direct aan de slag om vanuit hun eigen baliescherm de patiënten op een veilige manier, betrouwbare informatie toe te sturen.
Het project, dat breed wordt ondersteund door het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en zorgverleners, loopt hiermee op schema. Halverwege 2017 zal de helft van de Almeerse specialisten, huisartsen en apothekers aangesloten zijn.
Meer informatie over Project CHIP vindt u hier.

Tweet
Forward
Share

Test u onze nieuwe portaalfunctionaliteit?

Achter de schermen werken wij hard aan nieuwe ontwikkelingen. Zo is de Inforium portallink onlangs 'in beta gegaan'. Beta betekent dat de link volledig functioneel is, maar nog niet aan iedereen aangeboden wordt omdat eerst nog grondig getest moet worden of alles naar behoren werkt.

Begrijpelijke context
Met de Inforium portallink wordt uw Inforium ook beschikbaar als een webpagina met een hyperlink. De patient krijgt in het portaal naast de persoonlijke gegevens ook de bijbehorende informatie omtrent de uitslag. De Inforium portallink zorgt dus voor context bij de uitslagen.  Zonder extra onderhoudswerk, omdat het dezelfde info is als in uw bestaande Inforiums.
Direct bij het maken van een afspraak is de achtergrondinformatie omtrent het polibezoek bijvoorbeeld zichtbaar in het portaal. Ander voorbeeld: Bij het bloedonderzoek staat meteen een beschrijving van wat de meting inhoudt. Het resultaat is kortom dat losse data in een begrijpelijke context komen te staan. En als de informatie verandert, is dit meteen aangepast in zowel het zorgportaal en Inforium als in het telefooncentrum. Hiermee komt al uw content moeiteloos beschikbaar in uw zorgportaal en hebt u tegelijkertijd minder onderhoud. 

Testen?
Wilt u deze nieuwe functionaliteit testen? Of wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Laat het ons weten via info@inforium.nl.

Tweet
Forward
Share
Copyright © 2016 Inforium, All rights reserved.

Postadres
Postbus 6040
9702 HA Groningen

Bezoekadres
Zuiderpark 15
9724 AG Groningen

Email     info@inforium.nl
Internet  www.inforium.nl

Telefoon (036) 7440496


Aanmelden voor deze nieuwsbrief? 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Inforium · Zuiderpark 15 · Groningen, 9724 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp