Copy
View this email in your browser

 

Project CHIP Almere in internationale eHealthweek 2016!

Vandaag is in Amsterdam de eHealthweek 2016 van start gegaan is, als onderdeel van het Nederlandse voorzitterschap van de EU.
 
Inforium is hier op verschillende plaatsen bij betrokken. In de sessie “ Shared decision making: Changing the relationship between doctor & patiënt ” speelt Inforium een prominente rol.
 
Tijdens deze sessie wordt ook Project CHIP (Connected Health Information Platform) onthuld en wordt ingegaan op de implementatie hiervan in Almere (www.projectCHIP.nl). Hierbij wordt een gemeenschappelijke landelijke database met patiënteninformatie gecombineerd met eigen informatie van de zorgverleners. Met als standaard transmuraal patiënten informatie tool Inforium. Hiermee wordt de patiënt in elk deel van de zorgketen op maat en op het juiste moment geïnformeerd.
 
Dit project van de Stichting BetrouwbareBron, in samenwerking met Inforium, wordt breed ondersteund. VWS, Zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ en VGZ, wetenschappelijke verenigingen, patiënten en non-profit organisaties, participeren in de BetrouwbareBronBase database. De zorgverleners in Almere zijn nog enthousiaster. In de eerste zes maanden van het project zal bijna de helft van de huisartsen, bijna alle apotheken, een kwart van de fysiotherapeuten, De Kinderkliniek en een significant deel van het Flevoziekenhuis op Inforium overgaan. 
 
U kunt deze eHealthweek sessie (donderdag 9 juni om 16.30)  live volgen op http://www.e-healthweek.eu/ of het YouTube kanaal van VWS.
 
Als laatste zal de eHealthweek afgesloten worden door een KNMG bijeenkomst (helaas al uitverkocht) met als onderwerp Leren van Elkaar . Directeur innovatie Inforium, Markus Oei, zal tijdens deze bijeenkomst spreken over "Digitale communicatie als medicijn."

Kortom, Inforium staat in the picture tijdens het belangrijkste e-Health evenement van Europa!


Tweet
Forward
Share
Copyright © 2016 Inforium, All rights reserved.

Postadres
Postbus 6040
9702 HA Groningen

Bezoekadres
Zuiderpark 15
9724 AG Groningen

Email     info@inforium.nl
Internet  www.inforium.nl


Telefoon (036) 7440496

Aanmelden voor deze nieuwsbrief?