Copy
View this email in your browser

Ehealtweek 2017 

Informatievoorziening als basis van samenwerking
 
Interactief Event Project CHIP
Op woensdag 25 januari j.l. vond, als onderdeel van de Nationale e-Healthweek, het e-health event van Project CHIP (Connected Health Information Platform) plaats in het Flevoziekenhuis Almere. In deze interactieve bijeenkomst
gingen zorgverleners, patiënten, én zorgverzekeraars met elkaar in gesprek over Ehealth. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst gingen ze op zoek naar gemeenschappelijke behoeften van patiënt en professional.
Hieruit kwam een hele duidelijke top 3 uit naar voren: 
  • begrip
  • vertrouwen
  • begrijpelijke informatie
Lezingen vanuit diverse disciplines
Vanuit de zorgverzekeraars was Menno Jansen van CZ aanwezig (tevens namens Zilveren Kruis en VGZ) om het belang van goede informatievoorziening voor de patiënt te ondersteunen. Kamal de Bruijn (Ministerie VWS) lichtte toe hoe de overheid wil bijdragen aan eigen regie en de rol van gezondheidsinformatie daarbij.  
 

Daarnaast werden er een aantal voorbeelden uit de praktijk getoond. Zo liet Jim Zeegelaar, dermatoloog in het Flevoziekenhuis zien hoe eenvoudig het is om met Inforium een video naar je patiënt te sturen. Wiebe Jan Lubbers, huisarts in Gezondheidscentrum Vizier liet zien hoe tevreden de patiënt ook is met de deze manier van informatievoorziening, digitaal, via Inforium. En ook Rob Linde, apotheker in Almere, beaamde de meerwaarde van digitale informatie voor de patiënt na al een aantal jaren gewerkt te hebben met Inforium in de apotheek. 

Project CHIP Almere
Het gebruik van Inforium neemt enorm toe door Project CHIP Almere, de groeicijfers lieten we in onze vorige nieuwsbrief al zien.

Op het Ehealth event toonde Markus Oei de eerste resultaten van Project CHIP Almere. Daarnaast introduceerde hij een grote gemeenschappelijke database met medische informatie voor zorgverleners. De database draagt bij aan het gebruik van goede informatie én het delen van informatie. De zorgverlener kan zoeken op soort informatie (video, pdf, website) of bijvoorbeeld op discipline (specialisatie, collega zorgverlener). Op die manier hoeft niet iedereen opnieuw het wiel uit te vinden. De presentatie van Markus Oei 'Project CHIP Almere, de patiënt als portaal'  kunt u via de link nog even nalezen. 

Tijdens de borrel konden de aanwezigen napraten met de sprekers en ook zelf alvast een kijkje nemen in de database. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagd event en bedanken hierbij alle aanwezigen!. Wilt u meer informatie over een van de onderwerpen? Neemt u contact met ons op via info@inforium.nl. 


 
Tweet
Forward
Share
Wilt u ook alvast een kijkje nemen in de gemeenschappelijke database voor zorgverleners? Er is een publieke open release gedurende het eerste kwartaal van 2017. U kunt inloggen met gebruikersnaam CHIPalmere en wachtwoord almere óf gebruik uw eigen Inforium gebruikersnaam en wachtwoord. Voor meer informatie kijkt u op de website van Project CHIP.
Copyright © 2017 Inforium, All rights reserved.

Postadres
Postbus 6040
9702 HA Groningen

Bezoekadres
Zuiderpark 15
9724 AG Groningen

Email     info@inforium.nl
Internet  www.inforium.nl

Telefoon (036) 7440496


Aanmelden voor deze nieuwsbrief? 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Inforium · Zuiderpark 15 · Groningen, 9724 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp