Copy
View this email in your browser
Leek,  8 april 2021          


Betreft: Grondstofprijsstijgingen en voorraadtekorten in ongekende afmetingen

Geachte dames en heren,

Helaas moeten wij met u een onaangenaam onderwerp bespreken. Op dit moment zien wij ons en onze leveranciers (veelal metaalverwerkende bedrijven), blootgesteld aan een fenomeen dat nooit eerder heeft bestaan. Er wordt niet corona bedoeld, maar de situatie op de materialenmarkt. 

De huidige ontwikkeling kent u waarschijnlijk al vanuit uw eigen grondstofinkoop. De prijzen van metalen, vooral staalproducten, bereiken hoogten die nog nooit eerder zijn gezien. Voor sommige goederen worden we momenteel geconfronteerd met prijsstijgingen van 30 tot 100%.

Tegelijkertijd wordt een tekort aan materialen zichtbaar. Goederen en hoeveelheden die uit nieuwe producties moeten worden gehaald, worden, of helemaal niet, of met zeer lange levertijden bevestigd. Voor sommige materialen en halffabricaten is het nog mogelijk om te worden geleverd uit afroepen die vooraf zijn afgesproken. Deze worden echter elke dag kleiner.

De ontwikkeling is zorgwekkend en het is op geen enkele manier leuk. Het einde is op dit moment nog niet in zicht en er wordt een aanscherping verwacht. Helaas is het niet meer te vermijden om de prijzen aan te passen. De prijsstijgingen variëren van 3,5% tot 18% (voor hefzuilen, besturingscomponenten zoals bedieningselementen, handbedieningen, kabels en voor stalen onderdelen zoals bladdragerframes, voeten en kabelgoten.

Deze prijsverhoging geldt voor alle bestellingen vanaf 1 mei 2021.

Deze prijsstijging weerspiegelt zeker niet de werkelijke kostenstijgingen van lange tijd, maar wij willen uw bedrijf door onze terughoudendheid laten zien dat ook in de toekomst met onze betrouwbaarheid rekening kan worden gehouden.

Met vriendelijke groeten,

A&E Trading b.v.

Peter Huizing
(Hoofd Verkoop)
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 A&E Trading b.v., All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp