Copy
View this email in your browser
Leek,  11 maart 2022          


Betreft: Stijgende transportkosten; Market Adjustment Factor

 
Van onze transportpartner Mainfreight ontvingen wij een nieuwsbrief, betreffende de ontwikkelingen in de transportsector.

“Het zal u niet zijn ontgaan dat er momenteel van alles speelt in Europa en dat de ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen. De aanhoudende crisis in Oekraïne en andere zaken, hebben verstrekkende gevolgen voor de transportsector.

Het drama dat zich in Oekraïne voltrekt heeft een directe impact op de beschikbaarheid van trucks voor internationaal vervoer. Oekraïense en Wit-Russische chauffeurs keren terug naar hun landen. Mannen van 18-60 jaar kunnen het grondgebied van Oekraïne niet verlaten en zijn voorlopig niet inzetbaar vanwege de dienstplicht. Een aanzienlijk deel van de chauffeurs die in dienst zijn bij Poolse firma’s (30-40%) is afkomstig uit Oekraïne. Dit resulteert in een negatief effect op de beschikbare capaciteit." 

“Door de verschillende ontwikkelingen in en rondom Oekraïne en Rusland zijn de brandstofprijzen de afgelopen 14 dagen met ruim 30% gestegen. Helaas wijzen de analyses van brandstofmarktanalisten op verdere stijgingen de komende tijd, mogelijk zelfs met nog eens 25-30%.”

“Vervoerders doen hun best om zoveel mogelijk capaciteit beschikbaar te maken, maar de leveringen van nieuwe trucks vinden met steeds grotere vertragingen plaats. Hierdoor moeten we noodgedwongen verouderde voertuigen langer door laten rijden tegen fors hogere onderhoudskosten en met hogere kosten voor banden en reserveonderdelen.”

Mainfreight, onze partners en toeleveranciers hebben deze tekorten natuurlijk niet kunnen voorspellen. Hierdoor zijn wij echter genoodzaakt om ook een deel van de genoemde kostenontwikkelingen door te belasten aan onze klanten. Dit doet Mainfreight door middel van de Market Adjustment Factor. Zij zullen de hoogte van de factor, indien noodzakelijk, wekelijks aanpassen.

De Market Adjustment Factor die per aankomende maandag 14 maart zal ingaan bedraagt 8,4%. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om het effect zoveel mogelijk te beperken. We volgen de ontwikkelingen op de voet en blijven u informeren over mogelijke veranderingen.
De aanhoudende onzekerheid en sterk wisselende omstandigheden kunnen tevens leiden tot langere doorlooptijden. Ook hiervoor vragen wij u begrip, maar ook medewerking om tot een optimale planning te komen.
 
Met vriendelijke groeten,

A&E Trading b.v.

Peter Huizing
(Hoofd Verkoop)
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 A&E Trading b.v., All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp