Copy
Een zomerse update van nieuw werk, exposities, het rondreizende schilderij 'Een glimp van je ziel' en mijn gastkunstenaars op Guest.

Een glimp van je ziel verblijft de afgelopen maanden opvallend veel in het zuiden van het land. In januari kwam het aan in Noord Brabant, waarna het in juni pas weer vertrok voor een verblijf van twee weken in Zeeland. Begin juli reisde het schilderij naar Limburg en vond het onderdak in Venray waar het nu nog verblijft.
www.glimpvanjeziel.nl

Beste kunstliefhebbers, vrienden en familie,

In de vorige nieuwsbrief nodigde ik u uit voor mijn solo expositie in Keulen. Ondertussen is deze expositie officieel gesloten, maar onofficieel gaat hij nog door t/m zondag 10 augustus. Mocht u de expositie (tijdens de vakantie) nog willen bezoeken, dan is het verstandig om van te voren even te bellen.


Kunstraum Ba Cologne
Neptunplatz 7 en Rothehausstr. 21
Keulen, Duitsland
0049-221-2714916
www.ba-cologne.de


Aansluitend op de expositie in Keulen neem ik deel aan de KunstTage Rhein Erft in Brauweiler (Pulheim). Dit pittoreske Duitse dorp ontvangt in het weekend van 16 en 17 augustus meer dan 50 kunstenaars die hun kunst tonen in en rond de 1000 jaar oude abdij en kathedraal. Samen met twee andere kunstenaars toon ik mijn werk in het Winterrefektorium die door velen de mooiste (zuilen)zaal van de abdij wordt genoemd. U bent van harte welkom.

KunstTage Rhein-Erft
Abtei Brauweiler
Ehrenfriedstraße 19, 50259 Pulheim, Duitsland
Opening vrijdag 15 augustus 19.00 uur
Zaterdag 16 aug 12.00-19.30 uur
Zondag 17 aug 11.00-18.00 uur
http://www.rhein-erft-kreis.de/kulturnetz/kunsttage


Als laatste wil ik nog even u aandacht voor enkele gastkunstenaars. Want zoals u weet toon ik elke maand een kunstwerk van een collega die ik bewonder op www.guestartist.nl. In juni was dat een tekening op doek van de Duitse kunstenares Brita Seifert. Zo fijntjes gemaakt dat je bijna zou denken dat het een foto is. (Zie hieronder.)
Deze maand is er een liefdevol beeld te zien van de Nederlandse kunstenaar Eddy Roos. Het werk van deze veelzijdige kunstenaar doet mij denken aan de beroemde Franse beeldhouwer August Rodin. Geen wonder dus dat Eddy Roos al diverse museale exposities op zijn naam heeft staan.
En hoewel ik normaal gesproken mijn gast voor de volgende maand geheim houdt, maak ik deze keer een uitzondering. Vanaf 1 augustus verwelkom ik collega Ger Stallenberg op www.guestartist.nl met een schilderij waarvan ik hoop dat het de zomer extra lekker en lang maakt.

Ik wens u een fijne zomer(vakantie) toe.


Lieve groet,
Bianca van Baast

www.biancavanbaast.nl
Copyright © 2014 * Bianca van Baast, All rights reserved.