Copy
Dit is de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg.
De nieuwsbrief komt een aantal keer per jaar uit. We wensen u veel leesplezier.
PRISMA Arbozorg nieuwsbrief 2018
September 2018
                              
In deze nieuwsbrief leest u onder andere diverse Arbo nieuwtjes, u leest over onze aanpak m.b.t veiligheidscultuur, training preventiemedewerker, de workshop duurzame inzetbaarheid en klimaatmetingen. Veel leesplezier!
Met hartelijke groet,
Hendrien Prummel, Jannet Bergman, Ronald Hoevers & Ronald Kuijn
SEPT
25

Workshop Duurzame Inzetbaarheid
Workshop Start met Duurzame inzetbaarheid!
PRISMA Arbozorg geeft de workshop start met duurzame inzetbaarheid, zowel als de open inschrijving als incompany. Duurzame inzetbaarheid is een hot item, maar wat is het eigenlijk? De workshop ‘Start Met Duurzame Inzetbaarheid’ is bestemd voor organisaties die meer over dit “containerbegrip” willen weten en die er ook graag praktisch en resultaatgericht mee aan de slag willen. Want dat is een belangrijk doel van werken aan duurzame inzetbaarheid: medewerkers lang(er) gezond, met plezier en met goed resultaat aan het werk houden.
Benieuwd naar de inhoud van de workshop en de ervaringen van de deelnemers? Klik hier
Hier kunt u zich direct aanmelden voor een workshop op 25 september of 27 november. Meer info over een incompany workshop: info@prisma-arbozorg.nl
 

CULTUUR
gedrag

100% veiligheid?

Dat klinkt goed, helaas is 100% veiligheid niet haalbaar, maar een organisatie kan er veel aan doen om in de buurt te komen. Je kunt het werk (gereedschappen, machines, gevaarlijke stoffen) veiliger maken en werken aan voorlichting, instructie en aan de veiligheidscultuur in een bedrijf. Maar wat is Veiligheidscultuur? Klik hier om meer te lezen.
PRISMA Arbozorg kan met verschillende meetinstrumenten uw organisatie doorlichten en u adviseren hoe u binnen uw eigen organisatie kunt gaan werken aan het verbeteren van de veiligheidscultuur.
Meer weten? e-mail naar info@prisma-arbozorg.nl
ZIT
stil

Het nieuwe roken...

Zitten het nieuwe roken?
Geen paniek…”gewoon” bewegen blijkt ook goed genoeg te zijn. Uit diverse onderzoeken blijkt dat risico’s door zitten toenemen vanaf 7 á 8 uur zitten per dag. Gemiddeld zitten Nederlanders 9 uur per dag. Vooral actiever zijn in het dagelijks leven heeft positief effect, lazen we in een artikel in de Volkskrant. Actiever zijn en minder zitten zijn de sleutelwoorden, parkeer dus je auto wat verder en loop 10 minuten naar kantoor, maai het gras wat vaker, zeem lekker fanatiek de ramen of pak vaker de fiets voor de boodschappen. We hoeven in elk geval niet massaal naar de sportschool of marathons te gaan lopen om minder risico te lopen, wat voor menigeen waarschijnlijk een opluchting is. Klik hier om het hele artikel te lezen.

TOP
3

NIEUWS

Wist u dat....
Het aantal dodelijke ongevallen is weer toegenomen #geenleuknieuws  
De nieuwe Arbowet NU echt van kracht is
Er steeds meer aandacht is voor positieve psychologie en gezondheid
ON
line

Volg ons...

 
Twitter 
Linkedin
Facebook 
Instragram
 

OKTOBER
30

Training Preventie-
medewerker

Bent u als (aankomend) preventiemedewerker nog op zoek naar een praktische training? Of wilt u als meer ervaren preventiemedewerker uw kennis opfrissen? Op 30 oktober en 13 november organiseert PRISMA Arbozorg weer de tweedaagse training preventiemedewerker (open inschrijving). Een ideale training voor de startende preventiemedewerker of de (enigszins ervaren) preventiemedewerker die op zoek is naar houvast om zijn taken goed in te vullen. We openen uw 'Arbo-ogen', u krijgt goede handvatten mee om succesvol en gemotiveerd aan de slag te gaan. Meer informatie lezen, meer data zien of aanmelden kan via deze link!
We verzorgen daarnaast regelmatig incompany trainingen, waarbij er veel ruimte is voor maatwerk. Wilt u meer weten hierover mail dan naar info@prisma-arbozorg.nl

KOUD
warm

De Klimaatcoach
Klimaatklachten? Geef medewerkers de een klimaatcoach!
Afgelopen -erg warme- zomer waren er de nodige klachten over het klimaat. Dat was te voorspellen met zo’n uitzonderlijk lange warme periode. PRISMA voert het hele jaar regelmatig klimaatmetingen uit bij organisaties waar klimaatklachten zijn. Vaak zijn het in eerste instantie vage klachten als te warm, te droog, tocht e.d. Onze aanpak is als volgt:
Onderzoek naar inrichting en gebruik werkruimte Start met het in kaart brengen van de werksituatie en het klimaatsysteem. Eventueel worden vragenlijsten uitgezet.
Oriënterende metingen gedurende een week wordt gemeten: (luchttemperatuur, relatieve luchtvochtigheid en eventueel luchtsnelheid en CO2).
Analyse en rapportage De verzamelde informatie en meetdata worden geanalyseerd en getoetst aan normen en richtlijnen. Op basis hiervan wordt een adviesrapport opgesteld.
Inzet klimaatcoach Na de rapportage wordt door de organisatie (technische) verbeteringen doorgevoerd en kunnen medewerkers worden voorgelicht over wat ze zelf kunnen doen om het klimaat optimaal (naast technische verbeteringen) te houden. PRISMA faciliteert dat via een ‘binnenklimaatcoach’. Een kleine monitor met sensoren die permanent data verzameld en daarin inzicht geeft via een app én website. Medewerkers kunnen op deze inzichten reageren én leren een gezonder binnenklimaat te creëren.
 
PSA
WAI

Werkvermogen meten

PRISMA Arbozorg helpt met het in kaart brengen van het werkvermorgen van uw medewerkers. Onder andere met de WAI. De Work Ability Index, oftewel WAI, meet het werkvermogen van werknemers. Wat is werkvermogen eigenlijk? Het werkvermogen is de mate waarin een werknemer lichamelijk en geestelijk in staat is om zijn huidige werk uit te voeren, nu en in de nabije toekomst. Oftewel het geeft inzicht in duurzame inzetbaarheid. Het werkvermogen wordt individueel gemeten via een vragenlijst, met de volgende onderwerpen:
  • werk- en persoonskenmerken
  •  lichamelijke en geestelijke eisen van het werk
  • gezondheidstoestand
  • vitaliteit
  • prestatievermogen
Aan de hand van de uitkomsten kunt u een plan maken om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te vergroten. PRISMA Arbozorg ondersteunt u hierbij door te adviseren over interventies die passen bij uw organisatie. Meer weten? Mail naar info@prisma-arbozorg.nl 
Volg ons op TwitterStuur nieuwsbrief door naar collega! 
Copyright © *2017* *PRISMA Arbozorg*, All rights reserved.

PRISMA Arbozorg | Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen | info@prisma-arbozorg.nl | T 0575-511237 | www.prisma-arbozorg.nl  

PRISMA Arbozorg is een adviesbureau met betrokken en deskundige arboprofessionals. We helpen u graag verder op weg om uw organisatie nog veiliger en gezonder te maken. Dit doen we met praktische arbo onderzoeken, concrete adviezen en trainingen. Bezoek onze website www.prisma-arbozorg.nl  voor meer informatie.

Waarom krijg ik deze e-mail? In het verleden heeft u zich geabonneerd op de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Indien u geen e-mail (meer) wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden

verwijder mijn e-mailadres uit deze nieuwsbrief abonneelijst | update mijn voorkeuren voor deze nieuwsbrief 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRISMA Arbozorg · Zaadmarkt 94 · Zutphen, GLD 7201 DE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp