Copy
Dit is de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg.
De nieuwsbrief komt een aantal keer per jaar uit. We wensen u veel leesplezier.
PRISMA Arbozorg nieuwsbrief 2017
december 2017 
                              
Voordat we u een goed 2018 wensen, kijken we graag terug op een mooi jaar waarin wij met veel plezier met u hebben samengewerkt én het jaar waarin we ons 12½ jarig jubileum hebben gevierd tijdens de Preventiemedewerker Updatedag in Zutphen.
In 2017 zijn wij op het brede vlak van "arbo" weer flink actief geweest:
- diverse arbeidshygiënische onderzoeken (metingen naar blootstelling aan verschillende gassen, dampen, stoffen maar ook geluid- en klimaatonderzoeken);  
- trainingsdagen voor preventiemedewerkers, gezond beeldschermwerk; 
- uitvoeringen en/of toetsingen van RI&E’s bij o.a. zorginstellingen, semi-overheden, industrie en cultuur (denk aan: schouwburg, maritiem afvalinzamelingsbedrijf, ziekenhuis, verzorgingshuis, GGD, meubelindustrie, garagebedrijven, hogeschool en jeugdbescherming).
Daarnaast is PRISMA Arbozorg ook in 2017 in omvang verder gegroeid. Door de komst van Hendrien Prummel, hebben we nu naast drie gecertificeerde kerndeskundigen (hoger veiligheidskundige, arbeidshygiënist en een arbeids- en organisatiedeskundige) ook een adviseur duurzame inzetbaarheid in huis.
In deze nieuwsbrief leest u o.a. nog over digitale RI&E-instrumenten waar wij en onze klanten veel mee werken, stellen we twee nieuwe samenwerkingspartners aan u voor en leest u meer over de workshop duurzame inzetbaarheid en de training preventiemedewerker die we het komende jaar ook weer geven.
Veel leesplezier!
Met hartelijke groet, RonaldK, RonaldH, Jannet & Hendrien. 
Juni
21

Workshop Duurzame Inzetbaarheid
Sinds kort verzorgt PRISMA ook workshops over Duurzame inzetbaarheid (DI). Zoals de startersworkshop voor bedrijven die graag meer over het onderwerp willen weten en die er graag praktisch mee aan de slag willen. In de workshop wisselen we de theorie af met praktische opdrachten. We staan stil bij de vraag wat DI betekent voor uw organisatie en wat u als werkgever/adviseur kunt doen om medewerkers zolang mogelijk gezond inzetbaar te houden.
Wilt u meer weten stuur dan een mail naar info@prisma-arbozorg.nl
De “Startersworkhop DI” wordt op donderdag 12 april 2018 gegeven en  
aanmelden kan hier >>>
SAFE
100%

Veiligheidsgedrag en -cultuur

Verbeteren van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag: hoe pak je dat aan?
Een goede veiligheidscultuur verkleint de kans op ongevallen maar net zoals bij organisatiecultuur in het algemeen, ontbreekt bij veiligheidscultuur een eenduidig beeld over het ‘concept veiligheidscultuur’ en verschillen de definities.
Waar staat uw organisatie als het gaat om veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag van medewerkers? Als organisatie wilt u graag weten wat het niveau van de veiligheidscultuur is. Is dat te meten? Ja! Er zijn zelfs verschillende instrumenten (vragenlijsten) voor ontwikkeld.
PRISMA kan met verschillende meetinstrumenten uw organisatie doorlichten en u adviseren hoe u binnen uw eigen organisatie kunt gaan werken aan het verbeteren van de veiligheidscultuur.
Meer weten? Kijk op onze website of e-mail naar info@prisma-arbozorg.nl
maart
15

Basis training
Preventiemedewerker

Bent u als (aankomend) preventiemedewerker nog op zoek naar een praktische training? Of misschien is een collega preventiemedewerker op zoek?
Op 15 en 29 maart 2018 organiseert PRISMA Arbozorg weer de tweedaagse training preventiemedewerker (open inschrijving). Een ideale training voor de startende preventiemedewerker of de (enigszins ervaren) preventiemedewerker die op zoek is naar houvast om zijn taken goed in te vullen.
Met de training openen we uw Arbo-ogen en krijgt u goede handvatten mee om succesvol en gemotiveerd aan de de slag te gaan. Komt de training in maart te vroeg dan is 29 mei + 12 juni wellicht een optie? 
Meer weten? Bekijk de inhoud van de training onze website en/of (nog beter!) meld je direct aan

WIST U DAT
?

Werkvermogen van medewerkers is te meten!
Duurzame inzetbaarheid, wat is dat nou eigenlijk… Is dat vitaliteit? Is het alleen voor oudere werknemers? Of is het alleen een thema voor de afdeling HRM? Uit gesprekken met onze klanten weten we dat het thema zeker leeft, maar dat het zo’n containerbegrip is dat het ook lastig is om het handen en voeten te geven. PRISMA bekijkt bij haar aanpak het thema duurzame inzetbaarheid in de breedste zin, als integraal thema waarbij samenwerking nodig is met verschillende sleutelpersonen zoals HRM/P&O-ers, preventiemedewerkers, medewerkers en managers.
Wilt u meer weten over onze aanpak en welke instrumenten (0-metingen) we kunnen inzetten om werkvermogen te meten, neemt u dan contact met ons op via info@prisma-arbozorg.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze "startersworkshop DI".
 
2018
!

Tot slot......

We danken u hartelijk voor de goede en inspirerende samenwerking het afgelopen jaar en we hopen u in 2018 weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten! Check hier onze video boodschap >>> 


 

samenwerken
2

Samenwerking

PRISMA Arbozorg werkt al jaren samen met een aantal arbodiensten door (aan haar klanten) kerndeskundige expertise (veiligheidskunde, arbeidshygiëne, arbeid- en organisatiekunde) te leveren.
Sinds kort werken we intensief samen met twee nieuwe partners in de regio: 
1voud Arbo, gevestigd in Vorden

en BrinQer, gevestigd in Apeldoorn.

Beide arbodiensten zijn recentelijk gecertificeerd en kiezen net als PRISMA voor een heldere en praktische aanpak als het gaat om verzuimbegeleiding en preventie.
Als u klant bent of wordt van onze samenwerkende arbodiensten dan komen we u mogelijk tegen vanuit onze kerndeskundige rol bij de RI&E, werkplekonderzoeken, metingen, trainingen et cetera.
Gecertificeerde arbodiensten waar wel al langer mee samenwerken zijn ondermeer Keerpunt (Hilversum), HumanConneXion (Nijmegen) en ArGon Groep (Arnhem)

GOED
Doel

PRISMA steunt

PRISMA is zowel landelijk als regionaal maatschappelijk betrokken! Ter ere van het 12½ jarig bestaan doneerde PRISMA in juni (een deel van de inkomsten van de Preventiemedewerker Updatedag) aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

En met ingang van december jl. is PRISMA sponsor van een van de meidenteams van voetbalvereniging Vorden (MO19-1). Op 2 december voorafgaand aan de wedstrijd tegen PAX MO19-1 werden de meiden voorzien van prachtige sportieve jassen. De meiden bedankten Ronald Hoevers en Ronald Kuijn, op hen beurt weer, met een bloemetje en een fraaie 5-1 overwinning op de aartsrivaal uit Hengelo (Gld).
 
DIGITALE
RI&E

Doe de RI&E digitaal!
PRISMA werkt regelmatig met een tweetal digitale RI&E instrumenten. Per klant bekijken we welke variant het beste past. 

AMS is een afkorting voor ArboManagementSysteem en ontwikkeld door Raatwerk. Het systeem is gebruiksvriendelijk en voor elke sector op maat te maken. Een groot en divers aantal PRISMA klanten werkt al met het AMS. Aan het gebruik is een jaarlijks licentiebedrag verbonden, PRISMA verzorgt een training voor de gebruikers en helpt bij het op maat maken van vragenlijsten, daarnaast kunnen we via het AMS bijvoorbeeld toetsingen uitvoeren. Het AMS kan gebruikt worden voor het uitvoeren van de RI&E, actueel houden van het plan van aanpak, korte medewerkersonderzoeken, ongevals- en incidentmeldingen en voor overzicht in de BHV-organisatie. Kortom het is een instrument waarmee je inzicht en overzicht creëert en waarmee je arbozorg kunt borgen.
Meer weten? AMS-RIE >>>


Pythia is een instrument van Triaspect en wordt met name gebruikt door zorginstellingen waar met zelfsturende teams gewerkt wordt. Met Pythia kunnen (zelfsturende) teams eenvoudig risico’s in beeld krijgen en toetsen zij zelf of zij alle maatregelen hebben genomen om het risico zo klein mogelijk te maken. Met Pythia is maatwerk mogelijk, zodat teams alleen de risico’s inventariseren die voor de eigen organisatie relevant zijn.
Meer weten? PYTHIA-RIE >>>
Volg ons op TwitterStuur nieuwsbrief door naar collega! 
Copyright © *2017* *PRISMA Arbozorg*, All rights reserved.

PRISMA Arbozorg | Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen | info@prisma-arbozorg.nl | T 0575-511237 | www.prisma-arbozorg.nl  

PRISMA Arbozorg is een adviesbureau met betrokken en deskundige arboprofessionals. We helpen u graag verder op weg om uw organisatie nog veiliger en gezonder te maken. Dit doen we met praktische arbo onderzoeken, concrete adviezen en trainingen. Bezoek onze website www.prisma-arbozorg.nl  voor meer informatie.

Waarom krijg ik deze e-mail? In het verleden heeft u zich geabonneerd op de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Indien u geen e-mail (meer) wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden

verwijder mijn e-mailadres uit deze nieuwsbrief abonneelijst | update mijn voorkeuren voor deze nieuwsbrief 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRISMA Arbozorg · Zaadmarkt 94 · Zutphen, GLD 7201 DE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp