Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief PRISMA Arbozorg

Welkom bij de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Regelmatig hebben we nieuws dat we graag delen. Deze keer is te lezen over:
 • Onze nieuwe website: hieper-de-piep hoera !
 • Training preventiemedewerker 17 september a.s.
 • Week van de RIE 
 • Workshop Duurzame inzetbaarheid
 • Werken bij warm weer
Veel leesplezier gewenst en met vriendelijke groet,

Jannet Bergman, Ronald Hoevers, Marissa Hovenga, Ronald Kuijn

Nieuwe website

Met trots presenteren we onze nieuwe website !
We kunnen er uren over praten, maar ons advies is kort maar krachtig zoals u van ons gewend bent: ga vooral snel kijken en laat ons weten wat jullie ervan vinden. De twee leukste en/of waardevolste reacties van de komende weken ontvangen de enige-echte "PRISMA Arbozorg dopper" (echt een collectors item!) 
Lees meer over nieuwe website
prisma arbozorg

Training preventiemedewerker 

We geven al ruim 14 jaar trainingen voor preventiemedewerkers, zowel incompany -met meer maatwerk- als via de open inschrijving. In totaal hebben we meer dan 600 aankomende preventiemedewerkers opgeleid, via incompany en open inschrijving. De vertrouwde onderwerpen komen aan bod, maar ook nieuwe(re) thema's zoals:

 • de Arbowet
 • de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), plan van aanpak: herkennen van gevaren en risico's
 • de onderwerpen uit de RI&E (klimaat, geluid, lichamelijke belasting, beeldschermwerk, gevaarlijke stoffen etc)
 • de rol van de preventiemedewerker
 • duurzame inzetbaarheid
 • psychosociale arbeidsbelasting (werkstress, ongewenste omgangsvormen)
 • veiligheidsgedrag/cultuur.

Tweedaagse training

De tweedaagse training is een ideale training voor de startende preventiemedewerker of de (enigszins ervaren) preventiemedewerker die op zoek is naar houvast om zijn taken goed in te vullen. U krijgt goede handvatten mee om succesvol en gemotiveerd aan de slag te gaan. De laatste open inschrijving training voor dit jaar is  op 17 september & 1 oktober 2019.

Lees meer over Training Preventiemedewerker
prisma arbozorg

Deze week = Week van de RI&E

De week van de RI&E wordt al een aantal jaar georganiseerd door het Steunpunt RI&E. Dit jaar is het thema "Beroepsziekten te lijf". Jaarlijks overlijden ruim 4.000 mensen aan de gevolgen van een beroepsziekte en ruim 10.000 mensen zijn (deels) arbeidsongeschikt door een beroepsziekte. Alle redenen dus om met een goede RI&E als basis aan de slag te gaan om de kans op beroepsziekten te verkleinen. Maar wat is een goede RI&E? Daarover adviseren we u graag.

Maatwerk

Een goede RI&E is volgens ons altijd maatwerk. PRISMA Arbozorg stimuleert organisaties om de RI&E zo veel mogelijk zelf uit te voeren. Je kunt er als organisatie bijvoorbeeld ook voor kiezen om een groot deel zelf te doen en daar waar nodig specifieke arbeidshygiënische, veiligheidskundige of kennis over arbeids- en organisatie in te huren.
Door vooraf met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden kunnen we tot meer maatwerk komen waar u als werkgever baat bij heeft. De RI&E is tenslotte bedoelt als verbeter-instrument: als de aanpak goed is met betrokkenheid van bedrijfsarts, ondernemingsraad, leidinggevenden en de arbo-deskundigen werkt u aan een veiligere en gezondere werkomgeving wat effect heeft op de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Lees meer over Risico- Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Workshop Duurzame inzetbaarheid

In de workshop ‘Start Met Duurzame Inzetbaarheid’ leert u in één ochtend de basics over Duurzame inzetbaarheid. We staan stil bij de vraag wat Duurzame Inzetbaarheid betekent voor uw organisatie en wat u als werkgever/adviseur en OR kunt doen om medewerkers zo lang mogelijk gezond inzetbaar te houden. We geven u tips om een visie te ontwikkelen, doel(en) te stellen en een actieplan te maken. Tijdens de workshop komen onder meer aan de orde:

 • Wat verstaan we nu eigenlijk onder duurzame inzetbaarheid?
 • Is duurzame inzetbaarheid te meten?
 • Oefenen met praktijk voorbeelden
 • Integrale benadering van het onderwerp en samenhang HRM en Arbo
Lees meer over duurzame inzetbaarheid

Werken bij warm weer

We hopen natuurlijk allemaal op een warme zomer, maar té warm is ook weer niet prettig werken. Over wanneer het te warm is om te werken en wat te doen bij erg warm weer kunt u lezen na een druk op de groene knop!
Lees meer over werken bij warm weer
prisma-arbozorg
PRISMA Arbozorg wenst iedereen alvast een gezonde, veilige en
vooral relaxte zomer toe!

Copyright © *2019* *PRISMA Arbozorg*, All rights reserved.


PRISMA Arbozorg BV | Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen | info@prisma-arbozorg.nl | T 0575-511237 | www.prisma-arbozorg.nl  
Specialisten in arbeidshygiëne, veiligheid, arbeid en organisatie en duurzame inzetbaarheid. Wij helpen bedrijven en non-profit organisaties, die net als wij werken aan een veilige, gezonde en duurzame werk- en leefomgeving. Bezoek onze website www.prisma-arbozorg.nl voor meer informatie.

Waarom krijg ik deze e-mail? In het verleden heeft u zich geabonneerd op de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Indien u geen e-mail (meer) wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden. 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRISMA Arbozorg · Zaadmarkt 94 · Zutphen, GLD 7201 DE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp