Copy
Dit is de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg.
De nieuwsbrief komt een aantal keer per jaar uit. We wensen u veel leesplezier.
PRISMA Arbozorg nieuwsbrief 2018
Maart 2018
                              
In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de Workshop "Start met duurzame inzetbaarheid", hoe u stress kunt verminderen door minder met uw smartphone in de weer te zijn na werktijd, u leest over veiligheidscultuur en over de RI&E. Veel leesplezier!
Met hartelijke groet,
Hendrien Prummel, Jannet Bergman, Ronald Hoevers & Ronald Kuijn
APRIL
12

Workshop Duurzame Inzetbaarheid
PRISMA Arbozorg is bekend van haar trainingen voor de preventiemedewerker maar PRISMA Arbozorg verzorgt óók workshops over Duurzame inzetbaarheid (DI). Zoals de Workshop ‘Start Met Duurzame Inzetbaarheid’ voor (HR, Preventiemedewerkers, Arbo-coördinatoren binnen) bedrijven die graag meer over het onderwerp willen weten en die er graag praktisch mee aan de slag willen.
In de workshop wisselen we de theorie af met praktische opdrachten. We staan stil bij de vraag wat DI betekent voor uw organisatie en wat u als werkgever/adviseur kunt doen om medewerkers zolang mogelijk gezond inzetbaar te houden.
Tijdens de workshop komen onder meer aan de orde:
  • Wat verstaan we nu eigenlijk onder duurzame inzetbaarheid?
  • Is duurzame inzetbaarheid te meten?
  • Oefenen met een of meerdere praktijk voorbeelden
  • Integrale benadering van het onderwerp en samenhang met HRM en Arbo
Het is ook mogelijk om de workshop incompany te organiseren bij uw organisatie.

De “Startersworkhop DI” wordt op donderdag 12 april 2018 gegeven en  
aanmelden kan hier >>>
SAFE
100%

Veiligheidsgedrag en -cultuur

Verbeteren van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag: hoe pak je dat aan?
Een goede veiligheidscultuur verkleint de kans op ongevallen maar net zoals bij organisatiecultuur in het algemeen, ontbreekt bij veiligheidscultuur een eenduidig beeld over het ‘concept veiligheidscultuur’ en verschillen de definities.
Waar staat uw organisatie als het gaat om veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag van medewerkers? Als organisatie wilt u graag weten wat het niveau van de veiligheidscultuur is. Is dat te meten? Ja! Er zijn zelfs verschillende instrumenten (vragenlijsten) voor ontwikkeld.
PRISMA kan met verschillende meetinstrumenten uw organisatie doorlichten en u adviseren hoe u binnen uw eigen organisatie kunt gaan werken aan het verbeteren van de veiligheidscultuur.
Meer weten? Kijk op onze website of e-mail naar info@prisma-arbozorg.nl
DOE DE
RI&E

De RI&E, zelf doen of uitbesteden?

We merken de afgelopen maanden een enorme toename in aanvragen met betrekking tot de RI&E. Het zijn diverse vragen, variërend van update van een oudere RI&E tot toetsen van de RI&E en het uitvoeren van de RI&E.  Als werkgever en/of preventiemedewerker of arbo-coördinator heb je diverse keuzes te maken voordat je aan de slag gaat met de RI&E en het plan van aanpak. Een belangrijke eerste vraag is: kunnen we zelf de RI&E uitvoeren? Beschikken we over voldoende expertise? PRISMA Arbozorg stimuleert organisaties om daar waar het kan de RI&E zo veel mogelijk zelf uit te voeren. Je kunt er als organisatie bijvoorbeeld ook voor kiezen om een groot deel zelf te doen en daar waar specifieke arbeidshygiënische, veiligheidskundige of arbeids- en organisatiedeskundige kennis vereist is, de deskundigheid inhuren. Door vooraf met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden kunnen we tot meer maatwerk komen waar u als werkgever baat bij heeft. De RI&E is tenslotte bedoelt als verbeterinstrument: als de aanpak goed is met betrokkenheid van bedrijfsarts, ondernemingsraad, leidinggevenden en arbo-deskundigen werkt u aan een veiligere en gezondere werkomgeving wat effect heeft op de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Klik hier voor meer informatie over de RI&E.


MAART
15

Basistraining Preventiemedewerker

Bent u als (aankomend) preventiemedewerker nog op zoek naar een praktische training? Of wilt u als meer ervaren preventiemedewerker uw kennis opfrissen? Op 15 en 29 maart en organiseert PRISMA Arbozorg weer de tweedaagse training preventiemedewerker (open inschrijving). Een ideale training voor de startende preventiemedewerker of de (enigszins ervaren) preventiemedewerker die op zoek is naar houvast om zijn taken goed in te vullen. We openen uw 'Arbo-ogen', u krijgt goede handvatten mee om succesvol en gemotiveerd aan de slag te gaan. Meer informatie lezen, meer data zien of aanmelden kan via deze link! 
We verzorgen daarnaast regelmatig incompany trainingen, ook voor kleine groepjes. De nadruk ligt dan nog meer op maatwerk: waar heeft u binnen uw organisatie behoefte aan, welke thema’s wilt u aan bod laten komen en zo stellen we dan een maatwerktraining voor u samen. Wilt u meer weten hierover mail dan naar info@prisma-arbozorg.nl

STRESS
less

Minder stress door minder smartphone gebruik

Het is voor velen ondenkbaar om zonder smartphone door het leven te gaan, maar is de manier waarop we er nu veelal mee omgaan wel zo “gezond”? Uit onderzoek blijkt dat er vooral knelpunten kunnen ontstaan als het gebruik van je (werk) mobiel ten koste gaat van je vrije tijd. Die tijd na werktijd heb je immers niet voor niets! Dat is tijd om te herstellen, te sporten, hobby’s etc. Door in je vrije tijd (avond/weekend) regelmatig wel op je telefoon te kijken, mails te lezen en erop te reageren herstel je minder goed dan wanneer je dit niet doet. “Het hindert het loskomen van werk, bevordert piekeren over werk en kan op de lange termijn stress veroorzaken”, blijkt uit het artikel.
In het artikel staan ook tips voor werkgevers en werknemers:
Werkgever: stimuleer medewerkers de werktelefoon na werktijd weg te leggen. Voor medewerkers: leg de telefoon uit het zicht, doe je mobiel uit en geef op je werk aan dat je niet bereikbaar bent na werktijd. Lees hier het hele artikel
SOCIAL
Media

Social PRISMA Arbozorg


We zijn actief op diverse social media:
Twitter 
Linkedin
Facebook 
Instragram
Wilt u op de hoogte blijven van Arbonieuws, volg ons dan!
  
Uiteraard vindt u ons ook op onze eigen website!
Volg ons op TwitterStuur nieuwsbrief door naar collega! 
Copyright © *2017* *PRISMA Arbozorg*, All rights reserved.

PRISMA Arbozorg | Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen | info@prisma-arbozorg.nl | T 0575-511237 | www.prisma-arbozorg.nl  

PRISMA Arbozorg is een adviesbureau met betrokken en deskundige arboprofessionals. We helpen u graag verder op weg om uw organisatie nog veiliger en gezonder te maken. Dit doen we met praktische arbo onderzoeken, concrete adviezen en trainingen. Bezoek onze website www.prisma-arbozorg.nl  voor meer informatie.

Waarom krijg ik deze e-mail? In het verleden heeft u zich geabonneerd op de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Indien u geen e-mail (meer) wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden

verwijder mijn e-mailadres uit deze nieuwsbrief abonneelijst | update mijn voorkeuren voor deze nieuwsbrief 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRISMA Arbozorg · Zaadmarkt 94 · Zutphen, GLD 7201 DE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp