Copy
Dit is de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg.
De nieuwsbrief komt een aantal keer per jaar uit. We wensen u veel leesplezier.
PRISMA Arbozorg Voorjaars-nieuwsbrief 
 
              
Dit is de periodieke nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Wij zijn een adviesbureau met betrokken, praktische en deskundige arboprofessionals en we helpen u graag verder op weg met uw organisatie veilig en gezond maken. Dit doen we met praktische arbo onderzoeken, concrete adviezen en trainingen. In deze nieuwsbrief maakt u kennis met onze nieuwe collega, leest u over de training preventiemedewerker, nieuws uit de arbo-wereld en onze workshops duurzame inzetbaarheid. We wensen u veel leesplezier en als er vragen zijn, schroom niet en mail naar info@prisma-arbozorg.nl Vind je deze nieuwsbrief leuk en wil je ‘m aanraden aan collega’s? Stuur hem dan door! Zij kunnen zich natuurlijk ook zelf aanmelden voor de nieuwsbrief. 
Hartelijke groet, Jannet Bergman, Ronald Hoevers, Marissa Hovenga & Ronald Kuijn
COLLEGA
new

Marissa Hovenga is in maart gestart bij PRISMA Arbozorg. We stellen onze nieuwe collega graag aan jullie voor.
Afgestudeerd als integrale veiligheidskundige heeft ze brede kennis op gebied van arbo en veiligheid. Een bijdrage leveren aan de veiligheid en gezondheid bij de verschillende klanten van PRISMA Arbozorg is een belangrijke drijfveer voor Marissa. 
WORK
shops

Duurzame inzetbaarheid
Twee workshops van PRISMA Arbozorg op het gebied van duurzame inzetbaarheid:
  • Aan de slag met Duurzame inzetbaarheid
  • Kosten baten tool Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI tool)
Aan de slag met Duurzame inzetbaarheid
De Workshop ‘Aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid’ voor HR adviseurs, Preventiemedewerkers, Arbo-coördinatoren, is bestemd voor bedrijven die graag meer over het onderwerp willen weten en die er graag praktisch mee aan de slag willen.
Benieuwd naar de inhoud van de workshop en de ervaringen van de deelnemers? Klik hier
Kosten baten tool Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI tool)
"Bereken met een tool wat uw verbeteracties opleveren" Medewerkers duurzaam inzetbaar maken en houden kost tijd en geld. Simpelweg omdat de kosten voor de baten uit gaan. Om die reden is het goed om effectief te investeren in onderwerpen als gezondheid, vakkennis en zaken over werk-privé balans. De kosten baten tool helpt hierbij. Door uitkomsten uit een Medewerkerstevredenheid onderzoek (MTO) of een vergelijkbaar onderzoek in te voeren in de tool ontstaat inzicht in (financiële) effecten van maatregelen. De tool geeft een goede indruk van de verspilling en de verspillingsreductie die mogelijk is bij gericht duurzame inzetbaarheidsbeleid.
LAATSTE
NIEUWS

Nieuws
Hieronder hebben we een aantal recente nieuwsberichten geselecteerd:
MEER
info

U kunt meer over ons te weten komen via
 
Twitter  Linkedin
Facebook Instragram
En natuurlijk via onze website 

TRAINING
mei

Preventiemedewerker

Training preventiemedewerker 
We geven al ruim 14 jaar trainingen voor preventiemedewerkers, zowel incompany -met meer maatwerk- als via de open inschrijving. In totaal hebben we meer dan 350 aankomende preventiemedewerkers opgeleid, via incompany en open inschrijving. Steevast worden de trainingen gewaardeerd met een hoog cijfer en daar zijn we best trots op. Regelmatig is de training geactualiseerd. Naast de vertrouwde onderwerpen zoals de Arbowet, de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en de onderwerpen uit de RI&E en de rol van de preventiemedewerker, besteden we in de vernieuwde opzet meer aandacht aan duurzame inzetbaarheid, psychosociale arbeidsbelasting en aan veiligheidsgedrag/cultuur.
De tweedaagse training is een ideale training voor de startende preventiemedewerker of de (enigszins ervaren) preventiemedewerker die op zoek is naar houvast om zijn taken goed in te vullen. We openen uw 'Arbo-ogen', u krijgt goede handvatten mee om succesvol en gemotiveerd aan de slag te gaan.
De open inschrijving trainingen staan gepland op

  • 21 mei + 4 juni 2019
  • 29 oktober + 12 november 2019

Meer lezen over de inhoud en aanmelden klik hier.

BELEVING
klant

Een RI&E ervaring
We voeren bij veel verschillende organisaties de risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E's) uit. De aanpak ervan is altijd maatwerk en komt tot stand in overleg met de klant. Ons doel is een rapport waar de klant mee aan de slag kan om de arbeidsomstandigheden van hun medewerkers te verbeteren en verzuim & ongevallen te voorkomen. Onlangs waren we bij TVT Media in Amsterdam voor de RI&E. Na de verhuizing naar een nieuwe locatie wilden ze een nieuwe actuele RI&E en wij zijn daarvoor aan de slag gegaan. Interviews met groepen medewerkers, gesprek met de ondernemingsraad, HRM, leidinggevenden en een rondgang over de werkplekken heeft geleid tot de RI&E rapportage. Een leuke klus, met goede gesprekken en ons werkplezier werd nog een stukje vergroot door de reactie van de klant na oplevering van de rapportage:
"Ik vond dat jullie een zeer positieve benadering hadden in jullie aanpak en gedurende de gesprekken wat geresulteerd heeft tot een rapport waar we iets mee kunnen!! Heel fijn."
STRESS
werk

Meten

Voor de aanpak van werkdruk en voorkomen van stress geldt dat er niet één succesvolle aanpak is die bij alle bedrijven werkt. Het is maatwerk en voor een aanpak ervan is inzicht handig. Inzicht krijg je o.a. door te meten. PRISMA voert diverse onderzoeken uit, denk hierbij aan de bekende arbeidshygiënische onderzoeken met metingen naar gevaarlijke stoffen, of geluidsmetingen. We meten ook (psychosociale arbeidsbelasting), werkdruk, ongewenste omgangsvormen, medewerkerstevredenheid en een onderwerp als duurzame inzetbaarheid. We werken daarbij samen met een erkend en bekend onderzoeksbureau die voor ons de resultaten analyseert en benchmarks uitvoert. Voor meer info mail met info@prisma-arbozorg.nl 
Volg ons op TwitterStuur nieuwsbrief door naar collega! 
Copyright © *2018* *PRISMA Arbozorg*, All rights reserved.

PRISMA Arbozorg | Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen | info@prisma-arbozorg.nl | T 0575-511237 | www.prisma-arbozorg.nl  

PRISMA Arbozorg is een adviesbureau met betrokken en deskundige arboprofessionals. We helpen u graag verder op weg om uw organisatie nog veiliger en gezonder te maken. Dit doen we met praktische arbo onderzoeken, concrete adviezen en trainingen. Bezoek onze website www.prisma-arbozorg.nl  voor meer informatie.

Waarom krijg ik deze e-mail? In het verleden heeft u zich geabonneerd op de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Indien u geen e-mail (meer) wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden

verwijder mijn e-mailadres uit deze nieuwsbrief abonneelijst | update mijn voorkeuren voor deze nieuwsbrief 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRISMA Arbozorg · Zaadmarkt 94 · Zutphen, GLD 7201 DE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp