Copy
Dit is de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg.
De nieuwsbrief komt een aantal keer per jaar uit. We wensen u veel leesplezier.
PRISMA Arbozorg nieuwsbrief 2018
Juni 2018
                              
In deze nieuwsbrief leest u onder andere over onze aanpak m.b.t veiligheidscultuur, training Preventiemedewerkers, de workshop Duurzame inzetbaarheid, het gebruik van arbo-apps en de nieuwe Arbowet. We wensen u alvast een gezonde, veilige en zonnige zomer! Veel leesplezier!
Met hartelijke groet,
Hendrien Prummel, Jannet Bergman, Ronald Hoevers & Ronald Kuijn
SEPT
25

Workshop Duurzame Inzetbaarheid
Workshop Start met Duurzame inzetbaarheid!
PRISMA Arbozorg heeft de afgelopen maanden een aantal workshops gegeven over Duurzame inzetbaarheid. Zowel via open inschrijving als incompany.  De Workshop ‘Start Met Duurzame Inzetbaarheid’ voor (HR adviseurs, Preventiemedewerkers, Arbo-coördinatoren) is bestemd voor bedrijven die graag meer over het onderwerp willen weten en die er graag praktisch mee aan de slag willen. Tijdens de workshop komen onder meer aan de orde:
- Wat verstaan we nu eigenlijk onder duurzame inzetbaarheid?
- Is duurzame inzetbaarheid te meten?
- Oefenen met praktijk voorbeelden
- Integrale benadering van het onderwerp en samenhang HRM en Arbo
Benieuwd naar meer? Zoals de inhoud van de workshop en de ervaringen van de deelnemers? klik hier
De eerstvolgende open inschrijving workshop staat gepland op dinsdagochtend 25 september in Zutphen.
CULTUUR
gedrag

Aandacht voor veiligheid

Het verbeteren van veiligheidscultuur kan op veel verschillende manieren. PRISMA Arbozorg adviseert bij organisaties die hiermee aan de slag willen, om zich te richten op de 10 bewezen principes van het ministerie van SZW. Deze principes zijn:
  1. Betrokkenheid (top)management is essentieel
  2. Gedrag leidinggevende is gedrag medewerkers
  3. Zoek de weerstanden en los ze op
  4. Beïnvloed veiligheidsgedrag
  5. Beloon goed gedrag
  6. Laat medewerkers zelf nadenken
  7. Los veiligheidproblemen operationeel op
  8. Leer van elkaar
  9. Maak resultaten zichtbaar
  10. Borg de veiligheidscultuur in een structuur
PRISMA werkt met verschillende werkvormen (trainingen/workshops) en meetinstrumenten om uw organisatie doorlichten en u adviseren hoe u binnen uw eigen organisatie kunt gaan werken aan het verbeteren van de veiligheidscultuur.
Meer weten? Kijk op onze website of e-mail naar info@prisma-arbozorg.nl
1 JAAR
later

De nieuwe
Arbowet

Op 1 juli aanstaande is het een jaar geleden dat de nieuwe Arbowet is ingegaan. Controles en boetes zou de Inspectie SZW het eerste jaar nog niet direct geven, zodat organisaties een jaar de tijd hebben om de wetswijzigingen door te voeren in de nieuwe contracten met arbodienstverleners. Dat jaar is nu bijna verstreken. Wat waren ook alweer de belangrijkste wetswijzigingen?
De werkgever sluit een basiscontract af met een arbodienstverlener. In het basiscontract (tussen werkgever en arbodienstverlener) moeten een aantal minimumeisen zijn opgenomen: rechten en plichten voor werkgever, werknemer en bedrijfsarts, het arbospreekuur en een second opinion. Klik hier om alles te lezen over wetswijziging en gevolgen voor het basiscontract.


OKTOBER
30

Basistraining Preventie-
medewerker

Bent u als (aankomend) preventiemedewerker nog op zoek naar een praktische training? Of wilt u als meer ervaren preventiemedewerker uw kennis opfrissen? Op 30 oktober en 13 november organiseert PRISMA Arbozorg weer de tweedaagse training preventiemedewerker (open inschrijving). Een ideale training voor de startende preventiemedewerker of de (enigszins ervaren) preventiemedewerker die op zoek is naar houvast om zijn taken goed in te vullen. We openen uw 'Arbo-ogen', u krijgt goede handvatten mee om succesvol en gemotiveerd aan de slag te gaan. Meer informatie lezen, meer data zien of aanmelden kan via deze link! 
We verzorgen daarnaast regelmatig incompany trainingen, ook voor kleine groepjes. De nadruk ligt dan nog meer op maatwerk: waar heeft u binnen uw organisatie behoefte aan, welke thema’s wilt u aan bod laten komen en zo stellen we dan een maatwerktraining voor u samen. Wilt u meer weten hierover mail dan naar info@prisma-arbozorg.nl

ARBO
apps

Gebruik Arbo apps

In de digitale mobiele wereld zijn inmiddels ook diverse Arbo apps te vinden. Dergelijke apps kunnen de werkgever en werknemer behulpzaam zijn, bijvoorbeeld bij het doen van een indicatieve geluidsmeting, of het meten van de temperatuur. Een uitgebreid artikel hierover, geschreven voor het vakblad Arbo door Ronald Hoevers is hier te lezen
Een tweetal recent gelanceerde apps brengen we graag onder de aandacht. Het gaat om de app gezond en veilig werken (zorg voor minder stress/tips voor meer werkplezier) in de GGZ en de app Werken met gevaarlijke stoffen, gelanceerd door Inspectie SZW. De eerstgenoemde app bevat een aantal thema’s zoals stress herkennen, werkdrukoorzaken aanpakken, ontspannen en herstellen en energiegevers vergroten. De app helpt het thema PSA (psychosociale arbeidsbelasting) bespreekbaar maken. De tweede app is erg praktisch voor op de werkvloer. De app bevat de pictorgrammen, de belangrijkste H en P zinnen (over gevaren en preventie/voorkomen) en wat je als medewerker zelf kunt doen om risico’s te beperken.
PSA
MTO

Meten = weten

​Onderzoek naar werkdruk, meten van medewerkerstevredenheid of onderzoek naar duurzame inzetbaarheid
PRISMA voert diverse onderzoeken uit, denk hierbij aan de bekende arbeidshygiënische onderzoeken met metingen naar gevaarlijke stoffen, of geluidsmetingen. Maar we voeren ook onderzoeken uit met betrekking tot PSA (psychosociale arbeidsbelasting), werkdruk, agressie en geweld, medewerkerstevredenheid en een onderwerp als duurzame inzetbaarheid  Voor sommige onderzoeken werken we samen met een erkend en bekend onderzoeksbureau die voor ons de resultaten analyseert en benchmarks uitvoert. Meer weten? Mail naar info@prisma-arbozorg.nl
 
Volg ons op TwitterStuur nieuwsbrief door naar collega! 
Copyright © *2017* *PRISMA Arbozorg*, All rights reserved.

PRISMA Arbozorg | Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen | info@prisma-arbozorg.nl | T 0575-511237 | www.prisma-arbozorg.nl  

PRISMA Arbozorg is een adviesbureau met betrokken en deskundige arboprofessionals. We helpen u graag verder op weg om uw organisatie nog veiliger en gezonder te maken. Dit doen we met praktische arbo onderzoeken, concrete adviezen en trainingen. Bezoek onze website www.prisma-arbozorg.nl  voor meer informatie.

Waarom krijg ik deze e-mail? In het verleden heeft u zich geabonneerd op de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Indien u geen e-mail (meer) wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden

verwijder mijn e-mailadres uit deze nieuwsbrief abonneelijst | update mijn voorkeuren voor deze nieuwsbrief 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRISMA Arbozorg · Zaadmarkt 94 · Zutphen, GLD 7201 DE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp