Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief PRISMA Arbozorg

Welkom bij de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Regelmatig hebben we nieuws dat we graag delen. Deze keer is te lezen over:
  • Werken met gevaarlijke stoffen
  • Onze trainingen/workshops:
    • Preventiemedewerker
    • Werkplekonderzoek beeldschermwerk
  • Uitzendkrachten en veilig werken
  • De dag of de week van....
  • Grenswaarden allergenen
Veel leesplezier gewenst en met vriendelijke groet,

Jannet Bergman, Ronald Hoevers, Marissa Hovenga, Ronald Kuijn

Werken met gevaarlijke stoffen

Wij voeren regelmatig risico-inventarisaties- en evaluaties (RI&E) uit. We komen dan nogal eens tegen dat men bijvoorbeeld aangeeft niet met gevaarlijke stoffen te werken. Het tegendeel is echter vaak waar. We merken het risico onderschat wordt, of dat men zich onvoldoende bewust is van mogelijke risico’s. Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die gezondheidsrisico’s veroorzaken. Daarom is het belangrijk om in kaart te brengen of die risico’s er binnen het bedrijf zijn. 
Lees meer over gevaarlijke stoffen

Training preventiemedewerker 

We geven al ruim 14 jaar trainingen voor preventiemedewerkers, zowel incompany -met meer maatwerk- als via de open inschrijving. In totaal hebben we meer dan 600 aankomende preventiemedewerkers opgeleid. De vertrouwde arbo-onderwerpen komen aan bod, maar ook nieuwe(re) thema's zoals duurzame inzetbaarheid.

Tweedaagse training

De tweedaagse training is een ideale training voor de startende preventiemedewerker of de (enigszins ervaren) preventiemedewerker die op zoek is naar houvast om zijn taken goed in te vullen. U krijgt goede handvatten mee om succesvol en gemotiveerd aan de slag te gaan. De  open inschrijving voor dit jaar is nog op 17 september & 1 oktober 2019 en 29 oktober & 12 november.

Lees meer over Training Preventiemedewerker

Workshop werkplekonderzoek beeldschermwerk

Binnen veel bedrijven komt beeldschermwerk voor en door langdurig beeldschermwerk en veel zitten kunnen klachten ontstaan. Klachten kunnen (gelukkig) vaak voorkomen worden door preventie. Door middel van voorlichting en instructie aan medewerkers weten zij wat gezond beeldschermwerk is en kunnen zij hun beeldschermwerkplek goed instellen. Daarmee worden veel klachten voorkomen. De workshop ‘onderzoek beeldschermwerk’ is erop gericht om jou als deelnemer zelfstandig een werkplekonderzoek te laten uitvoeren en je bent na het volgen van de workshop ben je in staat om je werkgever en collega’s te adviseren over gezond beeldschermwerk. 19 november geven we deze workshop en er is nog plek, meld je aan via de groene knop!

Ongevallen onder uitzendkrachten

De SER heeft in augustus een nieuwe Handreiking arbomaatregelen Uitzendwerk uitgebracht. Deze handreiking is gericht op betere arbeidsomstandigheden van uitzendkrachten.

De aandacht voor uitzendkrachten is er niet voor niks. Het aantal ongevallen onder uitzendkrachten neemt namelijk jaarlijks nog steeds toe. Ze zijn als nieuwkomer op de werkvloer vaker slachtoffer van ongevallen. De handreiking kan dus goed gebruikt worden om het aantal ongevallen te verlagen. In de handreiking staan tips en adviezen. 
Lees meer over veilig werken en uitzendkrachten

Van de Internationale dag van de Migraine naar de Week van de Werkstress....

Dit bericht verschijnt op 12 september, de Internationale Dag van de Migraine. “De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt migraine als nummer twee in het rijtje meest belastende ziekten. Migraine is ongelofelijk belastend, omdat je tijdens een aanval uitgeschakeld kunt raken, niet kan werken of naar school kunt gaan of deel kan nemen aan het sociale leven met familie en vrienden.” Aldus neuroloog en migrainedeskundige professor Gisela Terwindt op Nu.nl. Voor werkend Nederland een ziekte met een flinke impact. Benieuwd hoe dit  artikel verder gaat? Klik op de groene knop voor meer...

Lees meer over werkstress en duurzame inzetbaarheid

Allergenen en grenswaarden

Meelstof en alfa-amylase (α-amylase) zijn de eerste allergenen in Nederland die een wettelijke grenswaarde voor op de werkplek krijgen. Allergenen zijn stoffen die een overgevoeligheid (allergie) kunnen veroorzaken via het afweersysteem. De overgevoeligheid uit zich in ontstekingsreacties, die resulteren in diverse allergische aandoeningen. Een werkgever moet maatregelen treffen om medewerkers te beschermen tegen allergische reacties op stoffen, lees meer hierover via onderstaande knop.
 
Lees meer over allergenen en grenswaarden
Twitter
Feesboek
Website
Instagram
LinkedIn
PRISMA Arbozorg heeft sinds kort een gloednieuwe website, bezoek ons eens!

Copyright © *2019* *PRISMA Arbozorg*, All rights reserved.


PRISMA Arbozorg BV | Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen | info@prisma-arbozorg.nl | T 0575-511237 | www.prisma-arbozorg.nl  
Specialisten in arbeidshygiëne, veiligheid, arbeid en organisatie en duurzame inzetbaarheid. Wij helpen bedrijven en non-profit organisaties, die net als wij werken aan een veilige, gezonde en duurzame werk- en leefomgeving. Bezoek onze website www.prisma-arbozorg.nl voor meer informatie.

Waarom krijg ik deze e-mail? In het verleden heeft u zich geabonneerd op de nieuwsbrief van PRISMA Arbozorg. Indien u geen e-mail (meer) wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder afmelden. 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PRISMA Arbozorg · Zaadmarkt 94 · Zutphen, GLD 7201 DE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp