Copy
 В този брой на месечния ни информационен бюлетин ще намерите последните новини около "Пловдив 2019"  и културните акценти от градовете ЕСК. 

- For English version scroll down -
„Пловдив 2019“ ще си партнира с Министерство на туризма за промотирането на Европейска столица на културата

Фондация „Пловдив 2019“ сключи споразумение за сътрудничество с Министерство на туризма в подкрепа на дейностите по популяризиране на град Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.  Подписването на споразумението е в резултат на предвидените още в апликационната книга партньорства  с институции за използване на различни комуникационни канали.
В реализиране на партньорството Министерство на туризма се ангажира да подпомага дейността на фондацията с повишаване на туристическия интерес към Пловдив, като дестинация с хилядолетна история и разнообразни възможности за туризъм.
Министерството и „Пловдив 2019“ обединяват усилията си в промотиране на Европейска столица на културата 2019 като ключов проект с национална и международна значимост. В съвместните дейности, анонсирани официално от държавната институция, са включени и присъствие на логото на рекламни щандове на всички специализирани изложения, организирани от Министерството, също и включването на инициативата в рекламни материали, презентации и присъствие в социалните мрежи.
Повишаването на туристическата посещаемост и ангажирането на оператори и организации от туристическия бранш са част от важната добавена стойност и резултат от реализиране на инициативата Европейска столица на културата.
Регион Смолян в партньорство с "Пловдив 2019"

Артистичният директор на фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева и мениджър програми и проекти Станислава Ташева взеха участие в заседание на Областния съвет по култура в град Смолян.  Поканата беше отправена от Областния управител на Смолян Недялко Славов и заместник-областният управител Андриян Петров.
На заседанието бяха представени основните рамки на програмата на  Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Светлана Куюмджиева разказа накратко, както целят четирите платформи, кои са водещите проекти и какво е осъществено до момента като събития, свързани с титлата. Конкретно за клъстерa РегионалЕ, в който попада и регион Смолян, говори Станислава Ташева.
Представителите на Фондацията насърчиха широкото сътрудничество с регион Смолян за проучване и популяризиране на фестивалите от региона пред широка публика от Европа и света. Като част от гостуването в Смолян бяха осъществени срещи и с представители на културните институти РЕКИЦ – Смолян, Драматичен театър „Николай Хайтов“, Клуб на дейците на културата, Художествена галерия, също и неправителствени организации, кметове на общините от региона.
ФОРУМ 2019

ФОРУМ 2019 е платформа от информационни семинари и събития с основен фокус проектът „Пловдив – Европейска столица на културата (ЕСК) 2019“. Целта на семинарите е повишаване на информираността, изграждане и развитие на капацитет и създаване на основа за успешната реализация на проекта ЕСК. Темите на Фoрум 2019 се фокусират се върху основните проблеми, свързани с реализацията на проекта и целта им е да предизвикат професионални дискусии, обмен на опит и знания и обратна връзка по различни теми от културния сектор.
Япония насърчава пътувания на творци съвместно с "Пловдив 2019"

Проучвателни пътувания на творци и артисти ще подкрепя японската EU Japan Fest. На форум, организиран от фондация „Пловдив 2019“, представители на японската неправителствена  организация презентираха пред културните оператори в града възможности за финансиране на проекти и инициативи.
Арт инсталации, изложби, театрални и филмови фестивали, резидентни програми бяха малка част от представените реализирани проекти, с подкрепата на Япония. Повече от 40 града столици на културата от цяла Европа са осъществили свои инициативи, посветени на сближаването на културите по света. Устойчивостта на партньорските мрежи е един от основните критерии за всички желаещи, които  кандидатстват към организацията.
През цялата 2017 и 2018 година културни оператори, артисти и организации могат да подават към фондация „Пловдив 2019“ своите предложения за проучвателни пътувания до Япония. Пътуванията са реална възможност за осъществяване на конкретни съвместни проекти.
EU Japan Fest осигурява 850 евро на всеки от одобрените кандидати за пътуване. Основно изискване към желаещите е  да са получили писмо за подкрепа от фондация „ Пловдив 2019“. От създаването си през 1992 година до момента, неправителствената организация финансира проекти и подкрепя всички настоящи и бъдещи Европейски столици на културата. Фестивалът на поезията в Марибор, манга уъркшоп, бонсай изложби, също и DJ проект от Монс бяха сред успешните инициативи, представени днес на форума „Европейска столица на културата и Япония – успешните проекти и добрите примери“. В настоящите столици на културата Орхус, Дания и Пафос, Кипър организацията подкрепя редица концерти, творчески четения и арт инсталации.
„Пловдив 2019“ дава възможност на всички заинтересувани да намерят своето място за реализиране на творческия си потенциал, като получат повече информация от екипа на фондацията или сайта на Пловдив – Европейска столица на културата.
Повече информация за формулярите и изискванията вижте ТУК.
Снимки от събитието и допълнителна информация може да видите ТУК.

"Пловдив 2019" част от Финалната среща на TANDEM Europe 2015-2017 в Атина и Елевсина

Представители на "Пловдив 2019" взеха участие в тридневното събитие: "Пре-създаване на Европа в 24 града. Как трансграничното сътрудничество може да направи разликата ", което се проведе в края на януари в Атина и Елевсина и бе финално събитие на програмата за културен обмен Тандем Европа 2015-1017. Целта на срещата бе да представи 15 отбора от 24 различни европейски града, работили в продължение на една година, създавайки заедно проект свързан със социална промяна и иновации.
Уъркшоп-овете и работните срещи бяха насочени към нови партньори, културни оператори, артисти, журналисти, куратори и всички заинтересовани към проекти, свързани с подобряването на културните и социалните структури в Европа. Програмата работи за формиране и генериране на социално-икономическо въздействие с партньори в целия ЕС, ангажиране на дългосрочни партньорства. Единият от работните дни се състоя в град Елевсина – Европейска столица на култура през 2021 година. Освен участие с програмата на Тандем, екипът на „Пловдив 2019“ ни имаше възможност да се срещне с Кели Диаполи - артистичен директор на Елевсина 2021, с която се обсъдиха възможности за общи дейности и сътрудничество между двата града.
Τандем Европа е инициатива, която е разработена от Европейска Културна Фондация, Амстердам, MitOst e.V., Берлин, Фондация Cariplo и с финансовата подкрепа на Фондация Робърт Бош и Фондация Ставрос Ниархос.
Тандем Европа 2015-2017 се организира от местни партньори - музей Бенаки, Impact Hub, Биенале Атина, Melissa Network, State of Concept, “Motus Terrae“ – Център за съвременно изкуство в публична среда, Елевсина 2021, Община Елевсина, Френски Институт в Атина, N.P.D.D.P.A.K.P.P.A., Filiki Folia.

Фокус група за Столипиново

На 6-ти февруари се проведе фокус-група с жители на кв. Столипиново по теми, свързани с очакванията към инициативата Европейска столица на културата. Срещата, инициирана от екипа на фондация „Пловдив 2019“, се осъществи в Малка конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“. Общо 18 младежи от квартала на възраст между 15 и 18 години взеха участие в групата, водена от Емил Методиев. Основните теми, обсъдени от младежите, бяха „Какво събитие искам да видя през 2019-та година?“ и „Кой проблем в квартала искам първо да разреша?“, а отговорите и очакванията им покриваха пълния спектър от подобряване на средата за живот до повече възможности за развитие и участвие в културни активности не само в училище, но изобщо в общността, създаване на подходящи за целта пространства и осигуряване на учители и фасилитатори.
Еко училище в Капана

Започва вторият от проектите, избрани в конкурса "Капана - квартал на творческите индустрии" - Еко училище PLOVEDIV. 
В рамките на проекта се провежда кампания, в която са поканени всички ученици от 8 до 11 клас включително.  За да участват, учениците е необходимо да изпратят есе на тема „Какво още мога да направя за Пловдив?“ с основен акцент върху опазването на околната среда. Няма ограничение за обема на есетата. Творбите се изпращат на plovediv@gmail.com с тема „Еко училище PLOVEDIV“ до 28 февруари 2017.
Повече информация за проекта и конкурса може да се намери ТУК.
#Kapana Creative Playground #Talk-#Connect  Kapana Creative District
Съвместно сътрудничество между "Пловдив 2019" и "Варна 2017"
 
На 27 февруари от 11.00 часа в Малка конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ екипът на "Варна - Европейска младежка столица 2017", ще представи програмата, концепцията си и възможностите за включване на проекти по ключови направления  на пловдивски културни оператори и организации. Поканени са всички заинтересувани. Входът е свободен.
Гостите от Варна ще проведат и работна среща с екипа на „Пловдив 2019“ за осъществяване на съвместни дейности в рамките на младежката столица.
Информация за отворените покани на „Варна 2017“ може да намерите тук.
Pinterest

Последвайте ни и в Pinterest ТУК, където ще намерите сектор, посветен на национални и международни конкурси, покани за обучителни сесии и резидентни програми.
АКЦЕНТИ ОТ ЕВРОПА: 
Откриваща церемония Пафос 2017

Трима представители на „Пловдив 2019“ присъстваха на официалното откриване на Европейска столица на културата Пафос 2017. Светлана Куюмджиева, новоназначеният отговорник по международна дейност Виктор Янков и зам. председателят на УС Стефан Стоянов имаха възможност да се включат в програмата от събития по време на откриващия уикенд и да се срещнат с представителите на другите градове европейски столици на културата. Концепцията на събитието е да пресъздаде мащабна "Фабрика на открито" като реверанс към традициите, културните инициативи и призив за повече откритост в начина на мислене на хората, станали участници  в уникалния европейски проект.
„Градът е централизиран, но има предпоставки така, както и в Пловдив, да се „разтвори“ тази централизираност и тя да се насочи към хълмовете, към кварталите, към задните дворове, към тайните места. Това е и целта на ЕСК, да бъде променен обичайният ход и ритъм на града, той да придобие нов опит, да бъде възприет различно от хората. Формулата, на която разчита Пафос, е преминаването от минало към настояще и бъдеще. Вижда се, че хората работят за кауза и че успехът им ще се разгръща все повече и повече и ще става все по-видим през тази вълнуваща година. Над 150 са артистичните събития, включени в програмата на ЕСК, интересно е как още ще се промени града до края на годината, защото енергията, която преминава през Пафос – център на културните инициативи в Европа през 2017 г., е огромна“, заяви Светлана Куюмджиева.
Видео от откриването може да видите ТУК.

Откриваща церемония Орхус 2017

„Пловдив 2019“ изпрати като свои посланици маркетинговия директор Радост Иванова и Станислава Ташева – проектен мениджър в Орхус за откриващата церемония на Европейска столица на културата 2017.
 „Над 30 000 от жителите се включиха в откриващото събитие. Внушителната процесия, която тръгна от центъра и стигна до една от емблематичните сгради - градската библиотека в реновирана сграда на пристанището, се водеше от осем 10-метрови кораба, а хората наоколо носеха в ръцете си по-малки светещи модели. В изработката им са се включили 5000 души от местните, разказа Радост Иванова. 
Мотото на датското домакинство е "Да преосмислим". Подчинено е на стремежа на местните жители да съхранят природата, да живеят в равнопоставеност  и разбирателство. Патрон на инициативата е датската кралица Маргарет ІІ.  Тя бе сред публиката и на откриващия концерт с класическа музика, изпълнена от Датската национална опера, джаз оркестъра на Орхус и гостите от другата столица на културата тази година - възпитаниците на музикалния лицей в кипърския град Пафос. Откриващият празник продължи два дни, а гостите и домакините  се включиха както в шествието, така и в другото акцентно събитие от първия уикенд. Една от програмите се казваше "Зазоряване - да посрещнем деня на велосипед". Представители на целия централен регион на Дания се включиха. Така те изразиха отношението си към климатичните промени и показаха колко е важно да пазим природата, сподели Радост Иванова.
Видео от откриващата церемония може да видите ТУК.

Бъдете част от проектите на Валета 2018 
 
В проекта RIMA, който е фокусиран върху разкази за мигранти, предоставя възможност за участие по отворена покана за немалтийски граждани, които мога да се включат във фотографски уъркшоп, както и да предложат проект, свързан с исторически обекти за изложението RIMA през 2018 г.
Друга възможност е участие в отворена покана по проект „Подаръци от бъдещето“, свързан с председателството на Малта на Европейския съюз.
Отворена е и покана за артисти от цял свят, които могат да се включат с артистични проекти и изследвания с участие на местната общност. Крайният срок за кандидатстване е в края на месец март.
Вижте информация за тези и други отворени покани тук.
Още за Матера... #meanwhile in Matera 2019
Матера 2019 с нов културен мениджър

Матера 2019 избра Ариан Бию за културен мениджър на програмата си за Европесйка столица на културата. Позицията е аналогична на артистичния директор, който има Пловдив.
На базата на годишните задачи, поставени от генералния директор и в близка колаборация с мениджър развитие, културният мениджър изпълнява, координира и контролира проектите от културната програма на Матера 2019, с препратки към към двете – проектите, движени директно от Фондацията и проектите ко-продукция.

 
Матера 2019 също така избра Джузепе Романиело за административен мениджър.


Коя е Ариан Бию?
Квалифициран архитект, тя е работила 15 години в Италия, първоначално като архитект и в последствие като мениджър културни проекти в полето на сценичните изкуства, по-специално в полето на дизайна, менажирането и координирането на арт събития в публични пространства, във връзка с културното наследство. Тя също така е била представител на италианското партньорство от 2006-та на IN SITU, Европейска мрежа за артистични намеси в публични пространства. От 2011г, тя координира IN SITU, ръководения от Lieux publics, Национален Център по Създаване (Марсилия – Франция), и също така работи по развиващите се проекти META 2011-2016, IN SITU Platform 2014-2017 и IN SITU ACT 2016-2020, които събират 25 партньора от 17 държави от Европа. От 2003г и по време на петте проекта, финансирани от Европейската Комисия, дейностите на IN SITU покриват стартиращи проекти, артистични продукции, Европейски резиденции, транснационално програмиране както и разработване и оценка на пилотни дейности за насърчаване на мобилността.
 
За най-актуалните новини в дейността на фондация Матера 2019 посетете:
Matera 2019
Още за Пловдив... 
За най-актуалното от културния живот и предстоящите събития в Пловдив посетете: 
Пловдив 2019 и профилите ни в социалните мрежи 
Община Пловдив 
Visit Plovdiv 
In this edition of our monthly newsletter you will find the latest news about "Plovdiv 2019" and the cultural highlights of the ECOC cities.
"Plovdiv 2019" in partnership with the Ministry of Tourism for the promotion of European Capital of Culture

"Plovdiv 2019" signed a cooperation agreement with the Ministry of Tourism to support promotional activities of Plovdiv as European Capital of Culture in 2019. The signing of the agreement is a result of foresight in the Bid book, with which the city won the title, partnerships with institutions using different communication channels.
According to the signed partnership, the Ministry of Tourism is committed to support the Foundation’s activities to increase tourist interest in Plovdiv, as a destination with a rich history and diverse opportunities for tourism.
The Ministry of Tourism and "Plovdiv 2019" unite their efforts to promote European Capital of Culture 2019 as a key project of national and international significance. The joint actions announced officially by the Ministry of Tourism, includes more design layouts and presence of the logo on promotional stands at all exhibitions organized by the Ministry, as well as the inclusion of the initiative in promotional materials, presentations and presence in social networks.
Increasing tourist attendance and involvement of operators and organizations in the tourism industry are part of the important added values which are result from the implementation of the initiative European Capital of Culture for the city.

Smolyan region in partnership with "Plovdiv 2019"

The artistic director Svetlana Kuyumdzhieva and projects and the project manager Stanislava Tasheva from “Plovdiv 2019” attended a meeting of the Regional Council for Culture in Smolyan. The invitation to participate was made by the Governor of Smolyan Nedialko Slavov and deputy governor Andrian Petrov.
The initiative Plovdiv - European Capital of Culture in 2019 was presented at the meeting. Svetlana Kuyumdzhieva presented the artistic program of Plovdiv 2019 and the aim of the four platforms, the leading projects and implementation of urban activities related to the title. Stanislava Tasheva presented the program framework of the initiative and the philosophy of the cluster RegionalE, which includes the region of Smolyan.
Representatives of the Foundation encouraged broad cooperation with the Smolyan region for researches and promotion of festivals in the region to a wide audience of Europe and the world. They had meetings with representatives of cultural institutions in the region of Smolyan – РЕКИЦ – Smolyan, Drama Theatre “Nikolay Haitov”, The club of cultural figures, Art Gallery, local NGOs and mayor for the region municipalities. At the meeting were presented more significant cultural events, included in the national cultural calendar for 2017 from Smolyan region.

FORUM 2019

FORUM 2019 is educational and cooperation exchange platform , consisting of informational seminars and events with main focus the project “Plovdiv – European Capital of Culture (ECoC) 2019”. FORUM 2019 aims at creating network of partnerships and collaborations with the purpose of raising awareness, as well as building capacity and developing new audience to help successfully implement the ECoC 2019 project. FORUM 2019’s topics are closely related to the ECoC 2019’s programme and aim to stimulate professional debate and exchange of experience and knowledge and good practises in Bulgarian cultural sector.
Japan promotes working trips of artists together with "Plovdiv 2019"

EU Japan Fest  will support research trips of artists. At a forum organized by “Plovdiv 2019”, representatives of the Japanese NGO EU Japan fest  presented to the cultural operators in the city funding opportunities for projects and initiatives. Art installations, exhibitions, theatre and film festivals and resident programs were a small part of the submitted projects implemented with the support of Japan. More than 40 cities Capitals of Culture across Europe have made their own initiatives, dedicated to the convergence of cultures around the world. Sustainability of partner networks is one of the main criteria for all who wish to apply to the organization.
Throughout 2017 and 2018, cultural operators, artists and organizations may submit their proposals for exploratory trips to Japan to “Plovdiv 2019″. The trips provide a real opportunity for implementing specific joint projects.EU Japan Fest provides up to € 850 to all eligible candidates to travel. Essential requirement for those wishing to apply is to receive a letter of support from the “Plovdiv 2019”. Since its establishment in 1992 until the present day the NGO is funding projects and supports all current and future European Capitals of Culture. The festival of poetry in Maribor, manga workshop, bonsai exhibitions, also DJ project of Mons, were among the successful initiatives presented at the Forum 2019 “European Capital of Culture and Japan – successful projects and good examples.” In the present Capitals of Culture Aarhus, Denmark and Pafos, Cyprus, the organization supports a number of concerts, festivals and creative art installations.
“Plovdiv 2019” provides opportunity to all interested to find a place to develop their creative potential by receiving more information from the staff of the Foundation or the site of Plovdiv – European Capital of Culture.
More information on the forms and requirements, terms and conditions could be found here.
See photos and materials from the event here.

"Plovdiv 2019" part of the final meeting of TANDEM Europe 2015-2017 in Athens and Elevsina
 
Representatives of "Plovdiv 2019" took part in the three-day event: "Re-creation of Europe in 24 cities. How cross-border cooperation can make a difference ", which was held in late January in Athens and Elevsina and was the final event of the program for cultural exchange Tandem Europe 2015-2017. The purpose of the meeting was to present 15 teams from 24 different European cities, worked for one year, creating together a project related to social change and innovation.
 Workshops and work meetings were aimed at new partners, cultural operators, artists, journalists, curators and all stakeholders to projects related to improving the cultural and social structures in Europe. The program works to form and generate socio-economic impact with partners across the EU, involving long-term partnerships. One of the working days took place in the town Elevsina - European Capital of Culture in 2021. Besides participation in the program of Tandem the team of "Plovdiv 2019” had the opportunity to meet with Kelly Diapoli - artistic director of Elevsina 2021, which discussed opportunities for joint activities and cooperation between the two cities.
Tandem Europe is an initiative that was developed by the European Cultural Foundation – Benaki Museum, Impact Hub, Athens Biennale, MitOst e.V. Berlin; Cariplo Foundation with the financial support of Robert Bosch Foundation and Stavros Niarchos Foundation.
Tandem Europe 2015-2017 is organized by local partners – Benaki Museum, Impact Hub, Athens Biennale, Melissa Network, State of Concept, “Motus Terrae “-  Centre for Contemporary Art in public environments, Elevsina 2021, Municipality Elevsina, French Institute in Athens, N.P.D.D.P.A.K.P.P.A., Filiki Folia.

Focus group about Stolipinovo

On 6th of February was held a focus group with residents of Stolipinovo district on topics related to the expectations of the initiative European Capital of Culture. The meeting, initiated by the team of the "Plovdiv 2019" took place in the small conference hall of the House of Culture "Boris Hristov". 18 youths from the neighborhood aged between 15 and 18 years participated in the group led by Emil Metodiev. The main topics discussed were "What kind of event I want to see in 2019?" And "What kind of problem i want to solve firstly in the district?" and their answers and expectations covered the full spectrum of improving the environment for more opportunities and participation in cultural activities not only in schools, but in general in the community creating аppropriate areas and providing teachers and facilitators. 
Eco school starts in Kapana

It begins the second of the projects selected in the open call for "Kapana Creative District"- Eco school PLOVEDIV.
Within the project all of the students from the secondary schools are invited to take part. То participate they have to send an essay "What else can I do for Plovdiv" with environmental protection focus. Send your works to plovediv@gmail.com, till 28 February 2017.
More information about the project and the contest can be found here..
#Kapana Creative Playground # Talk- # Connect Kapana Creative District.
Cooperation between "Plovdiv 2019" and "Varna 2017"

On 27 February from 11:00am., in the Small conference hall of House of Culture "Boris Hristov", the team of "Varna - European Youth Capital 2017" will present their program concept and the possibilities for inclusion with projects in front of cultural operators and organizations from Plovdiv. Everyone who has interest is invited and the participation in the event is free.
Later, on the same day, the guests from Varna will have work meeting with the team of "Plovdiv 2019". Future cooperation and joint activities within the youth capital will be discussed.
Ínformation for the Open calls you can find here

Pinterest

Check our boards оn Pinterest here where you will find "Open Calls worldwide", giving details about open calls in the fields of art and culture and educational programs.
ACCENT EUROPE:

Opening ceremony Pafos 2017
 
Three representatives of "Plovdiv 2019" attended the official opening of the European Capital of Culture Pafos 2017. Svetlana Kuyumdzhieva, the newly appointed assignee оf International Relations Viktor Yankov аnd the Deputy chairman of the Board Stefan Stoyanov had the opportunity to participate in the program of events during the opening weekend and to meet with representatives of other cities European Capital of Culture. The concept of the event was to recreate a large-scale "outdoor factory" as a nod to tradition, cultural initiatives and call for more openness in the way of people's thinking that became participants in the unique European project.
"The city is centralized, but there are prerequisites as in Plovdiv, too" to оpen "that centralization and to оrientate it to the hills, to neighborhoods, to backyards, to  the secret places of the city. This is the purpose of the ECOC – to be changed the usual rhythm of the city, to be acquired a new experience and  to be perceived differently by people. The formula for success, on which Paphos relies is a shift from past to present and to the future. It’s visible that people work for a cause and that their success will unfold more and more .There are more than 150 artistic events included in the program of the ECOC, it is interesting what  the city will become at the end of the year, because the energy that passes through Paphos - the center of cultural initiatives in Europe in 2017 is huge, "said Svetlana Kuyumdzhieva.
Video of the opening can be found HERE.

Opening ceremony of Aarhus 2017
 

"Plovdiv 2019" sent as its ambassadors the marketing director Radost Ivanova and the project manager Stanislava Tasheva in Aarhus for the opening ceremony of the European Capital of Culture 2017.

"Over 30 000 residents participated in the opening event. The impressive procession, which started from the center and came to one of the iconic buildings – the Library in a renovated building  on the Port was led by eight 10-meters ships, and people carrying around in his hands a small illuminated models. In their manufacture have been involved 5,000 people from the locals.” –said Radost Ivanova.
 With “Rethink” as its central theme, Aarhus 2017 will show how arts, culture and the creative sector can help us to rethink and shape our basic social, urban, cultural and economic patterns of behaviour and find new solutions to common challenges. Patron of the initiative is the Danish Queen Margaret II. It was among the audience and the opening concert of classical music performed by the Danish National Opera, Aarhus Jazz Orchestra and guests from other Capital of Culture this year - Paphos. The opening celebration lasted two days and the guests and the hosts took part in the parade and in the other accent event on the first weekend. One of the programs named "Daybreak - to meet the day on a bicycle." Representatives of the entire Central Denmark Region participated. They expressed their attitude towards climate change and showed how important it is to protect nature, said Radost Ivanova.
Video of the opening ceremony can be found HERE.

Take part in the projects of Valetta 2018
 
RIMA project, which focuses on migrant narratives, have calls open for non-Maltese nationals to take part in a photography workshop as well as a call for objects of displacement to be showcased during the RIMA exhibition in 2018. There are also other calls to participate on the EU Presidency’s project Presents of the Future – one focusing on the notion of present-day and future citizenship while the second workshop allows EU residents to come up with prototype EU programmes. There is also a call open till the end of March for our Artist-in-Residence programme in which international artists have the opportunity to engage local communities to participate in their artistic project and research. The are also seeking elderly individuals over the age of 60 to take part in our community project Darba Waħda which is kicking off at the beginning of March. 
More info you can find here
More about Matera... #meanwhile in Matera 2019
Matera 2019 has his cultural manager

The commission has selected Mrs Ariane Beiou as cultural manager of Matera 2019.
The cultural manager is responsible for the coordination, production and supervision the projects of Matera 2019 cultural programme as described in the bid book. In particular, on the basis of the annual objectives set by the General Director and in close collaboration with the development manager, the cultural manager implements, coordinates and supervises the projects of Matera 2019 cultural programme, with reference both to the projects run directly by the Foundation and to the co-production projects.

Matera 2019 has also selected Mr Giuseppe Romaniello as administrative manager.  


Who is Ariane Bieou?
Qualified architect, she worked for 15 years in Italy, first as associated architect and then in the management of cultural projects in the field of performing arts, particularly in designing, managing and coordinating art events in public spaces or in connection with heritage. She's also represented the italian partnership from 2006 of IN SITU, the European network for artistic creation in public space. Since 2011, she coordinates IN SITU, leaded by Lieux publics, centre national de création (Marseille – France), and run the ongoing projects META 2011-2016, IN SITU Platform 2014-2017 and IN SITU ACT 2016-2020 that gathers 25 partners from 17 countries throughout Europe. From 2003 and during the course of five projects financed by the European Commission, the activity of IN SITU covered project launches, artistic production, European residences, transnational programming as well as the development and evaluation of pilot actions promoting mobility.
For the latest news in Matera you can visit:
Matera 2019
More Plovdiv...
For the latest news on the cultural life and upcoming events you can visit:
Plovdiv2019 and our profiles in the social networks.
Plovdiv Municipality
Visit Plovdiv
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Pinterest
Pinterest
Google Plus
Google Plus
Instagram
Instagram
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to gina.k@plovdiv2019.eu
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Municipal Foundation Plovdiv 2019 · Plovdiv, Bulgaria · Rayko Daskalov 2 str · Пловдив 4000 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp