Copy
Информационен бюлетин на Фондация "Пловдив 2019"  май 2016 г.В този брой на месечния ни бюлетин ще намерите последните новости около "Пловдив 2019" и акценти от културния живот в града. 
 

РАДАР:  Дарителски кръг

"ПРИОБЩАВАНЕ" - Изграждане на специализирана полщадка за деца с увреждания в района на младежки хълм Пловдив
Общинска фондация ПЛОВДИВ 2019, Фондация ПЕЛСА и ФРГИ имат удоволствието да Ви поканят на втория за Пловдив  ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ, който ще се проведе на 12 май  2016 г. (четвъртък) от 18:00 до 20:30 часа във ресторант „ Театъра” в двора на Драматичен театър Пловдив.
Популярната и успешна форма на благотворителност с малки суми е създадена във Великобритания (The Funding Network – Donor Circle) и e разпространена по целия свят, защото дава възможност за непосредствен контакт с хората, които работят по селектираните проекти.Тя е много популярна и в България,  а в Пловдив ще се случи за втори път.
И този път на чаша вино и в приятна обстановка ще се запознаете с  3 малки проекта –два проекта на ученици от ЕГ "Пловдив" и проект "Приобщаване" за изграждане на специализирана детска площадка за деца с увреждания, иницииран от Фондация „Пловдив 2019”.  Желаещите могат да подкрепят идеите, които считат за най-полезни и да се ангажират по начина, който отговаря на желанието и възможностите им.
Фасилитатор на събитието ще бъде г-жа Моника Писанкънева от ФРГИ, випуск 87 на ЕГ "Пловдив". За предварително записване за участие пишете на franz.kadiri@plovdiv2019.eu 
Повече информация относно събитието ще бъде публикувана на  сайта ни  тук
ФОРУМ 2019  лекции и обучения

Представяне на проекта ЕСК 2019 в Софийски университет "Св. Климент Охридски" 


На 17 май от 17,30 ч. в Нова конферентна зала на Софийския Университет, ще се проведе информационен семинар „ФОРУМ 2019“, част от поредицата дискусионни срещи, фокусирани върху реализацията на  проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 (ЕСК2019)". Целта на събитието е да се постави в  пространство за дискусии основните теми, проблематики и предизвикателства, свързани със същността и реализацията на инициативата ЕСК. Концепцията на ФОРУМ 2019 е да създаде устойчива платформа за мрежови партньорства, обмен на успешни идеи и практики в сферата на културата на местно, национално и международно ниво.
Къде: В културен център на Софийски университет "Св. Климент Охрдидски".
Кога: 17 Май от 17:30

Образователен курс "Въведение в съвременното изкуство" приключи с две поредни събития този уикенд.  


Образователен курс Пловдив, част от платформата „Въведение в съвременното изкуство“ на фондация „Отоврени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary, се включи тази година към образователния проект ФОРУМ 2019 на ОФ „Пловдив 2019“. Залата на 4-ия етаж в Мебелен салон „Галеро“ се изпълни вече четири последователни уикенда с десетки желаещи да научат повече за света на съвременното изкуство. Лекторът Весела Ножарова запозна публиката с основните течения в изкуството след Втората световна война, с темата за развитието на живописта и скулптурата след 50-те години на XX век и с историята на източноевропейското съвременно изкуство след 1989 г. 
Усилено все още тече записването и за Клуб „Въведение в съвременното изкуство“. Чрез него абсолютно безплатно, членовете на клуба ще могат да посещават специални  събития като срещи с куратори и художници, посещения на изложби в музеи и галерии, ще имат достъп до различни материали, книги, каталози и др. Повече информация намерете в страницата "Въведение в съвременнното изкуство"  тук.
Минали-заминали
Информационни срещи ФОРУМ2019 с фокус "Творческа европа" и "Европа за гражданите"
Представяне на онлайн платформа посветена на Тютюневия град 
Пловдив в топ 3 на класацията "Най-добра европейска дестинация за 2016" 
Акценти през май
Дефиле "Вино и Гурме" 
Дни на музиката в "Балабановата къща"
Крис Корнел с концерт на античния театър 
Гала откриване на фестивала Опера Опен 


 
Още Пловдив... 
За най-актуалното от културния живот и предстоящите събития в Пловдив посетете: 
Пловдив 2019 и профилите ни в социалните мрежи 
Община Пловдив 
Visit Plovdiv 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Pinterest
Pinterest
Google Plus
Google Plus
Instagram
Instagram
unsubscribe from this list    update subscription preferences