Copy
e-NOVOSTI e-NOVOSTI
LISTOPAD 2016. BR. 32
Dragi prijatelji u Dharmi,

javljamo se pomalo i svakako, neredovito i u čudnim vremenskim razmacima - no evo naših Novosti u vašem poštanskom sandučiću po trideset i drugi puta. Sažetiji no inače, bez puno vijesti i značajnih novosti. Što ne znači da nismo radili, baš suprotno, no brži mediji poput naše Facebook stranice su nas učinili pomalo zastarijelim. U stvari nas opravdava samo jedan vrijedan sadržaj koji vam donosimo - drugi dio ciklusa predavanja našeg učitelja Žarka Andričevića pod naslovom Tko sam ja?, uz opet veliko hvala svima koji su sudjelovali u pripremi za objavljivanje. Ukoliko ste propustili prvi dio, ili se želite podsjetiti što je bilo na početku, zavirite ovdje.
Pred nama je jesenski početak rada u Centru. Ove nedjelje, 2. listopada u 17 sati sangha, ili skupina dobrih prijatelja koji slijede Dharmu, okuplja se prisjećajući se utemeljitelja tradicije koju slijedimo, čuvenoga Bodhidharme i njegovoga "puta onkraj riječi, onkraj slova". Uz nešto hrane ili pića za zajednički stol, svi ste više nego dobrodošli:)

Topli pozdravi i do skora,
Karmen Mihalinec
Najave
LISTOPAD
2.

5.

15. i 16. 

29. i 30.
 
Otvorenje i Bodhidharmin dan
Javno predavanje,
19 sati
Škola za učitelje zenyoge
Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacije
STUDENI
2. 

5. - 12.

19. i 20.

27. 
Javno predavanje,
19 sati
Sedmodnevno chan povlačenje
Škola za učitelje zenyoge
Dan meditacije
 
PROSINAC
7.

10. i 11. 

16. - 18.
Javno predavanje,
19 sati
Škola za učitelje zenyoge
Trodnevno chan povlačenje
TKO SAM JA? Drugo predavanja iz ciklusa održanog u veljači 2007. Večeras je drugo predavanje u sklopu našeg ciklusa. Nastavit ćemo govoriti o onome o čemu smo zadnji put pričali, a pričali smo dosta toga, složit ćete se. Neću ponavljati sve, nadovezat ću se na ono posljednje.
Govorili smo o egu, o tome što je ego. Spominjao sam općenite definicije. Nismo se detaljno bavili time što je ego, od čega se sastoji. O tome ćemo govoriti danas. Prošli put smo rekli da se radi o osjećaju sebe, da je ego osjećaj sebe koji se temelji na ideji o kontinuitetu na temelju kojeg stvaramo ideju o identitetu. Rekli smo da je ego složena tvorevina, da nastaje i formira se već na početku života, kroz odgoj, kroz ono što dobivamo od roditelja, zatim kroz vlastito iskustvo, obrazovanje i odnos koji uspostavljamo sa sredinom u kojoj živimo. Ego je nešto uvjetovano kulturom, običajima, idejama o dobru i zlu, i tako dalje. Iz toga je već vidljivo da je naš ego ili naša ideja o tome što smo ili tko smo vrlo složena tvorevina. Dalje...
Novi prijevod Hoofprint of the Ox na hrvatskom U izdanju Dharmaloke objavljena je nova knjiga, prijevod kapitalnoga djela shifu Sheng-yena i Dana Stevensona "Hoofprint of the Ox". Radi se o tekstu koji je sam Shifu cijenio svojim najboljim djelom na engleskom jeziku. Na preko 270 stranica, kroz tri dijela i jedanaest poglavlja, potanko izlaže podrijetlo, povijesni razvitak, pozadinu, svojstveni nauk i bogatu praksu tradicije kineskoga chana, destiliranu iskustvom suvremenoga majstora i prilagođenu našem dobu. 
Knjigu možete nabaviti u našem Centru.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Budistički centar · Đorđićeva 23 · Zagreb 10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp