Copy
Jäsenkirje 1/2017

Vuosi on vaihtunut ja  sen myötä uusi  hallitus on aloittanut toimintansa.  Odotettavissa on antoisa toimintavuosi monipuolisten kirjallisten harrastusten parissa. Mahdollisuuksien mukaan myös me juhlimme Suomen satavuotista itsenäisyyttä alueemme väestön kaikilla kielillä ja murteilla.

Vuosikokouksen päätökset

Seuran syysvuosikokouksessa valittiin Erkki Kaila Rovaniemeltä seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Hallituksessa on  tapahtunut muitakin muutoksia. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat Pälvi Rantala Rovaniemeltä ja Tapani Tavi Kittilästä.    .  

Pitkäaikainen puheenjohtajamme Eija Miranda Silventoinen, hallituksen jäsen Tarja Revonmäki ja varajäsenet Toini Marjamaa ja Paula Alajärvi jäivät pois hallituksesta.

Lämpimät kiitokset suurenmoisesta panoksestanne Lapin Kirjallisuusseuran toiminnalle.

Lapin Kirjallisuusseuran hallitus 2017

Pj.  Erkki Kaila

Varsinaiset jäsenet:  Raili Ilola (sihteeri,Tornio), Arja Vasama (Rovaniemi), Eija Nissinen (Salla), Tapani Tavi (Kittilä)  ja Pälvi Rantala, (varapj., Rovaniemi)

Varajäsenet:  Irene Piippola (Rovaniemi), Matti Ylipiessa (Kemi), Tuula Saraniemi (Rovaniemi),  Anna Kyrö (Keminmaa) ja Jorma Koski (Kemi)

 Vuoden 2017 toimintasuunitelma >
Sodankylän kirjoittajakurssit 

Lapin Kirjallisuusseura ja Revontuli-Opisto (kansalaisopisto) järjestävät Sodankylässä kuusipäiväisen kirjoittajakurssin kesäkuun alussa 5.-10.6.2017. Kurssi alkaa maanantaina 5.6. ja päättyy lauantaina 10.6. iltapäivällä.

Kirjoittamista ohjaavat kirjailija ja kirjoittajakouluttaja Taija Tuominen (proosa), kirjailija Tittamari Marttinen (lapsille kirjoittaminen), ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme (draama), runoilija Hannele (Taiska) Kauppinen (laululyriikka) sekä kirjailija J-P Koskinen (dekkarit).

Proosa- ja draamaryhmät täyttyivät heti, muut hitaammin. Kokemus on osoittanut, että peruutuspaikkoja kannattaa kysellä vielä huhti- toukokuussa.

Ilmoittautumiset ja kyselyt: Sinikka Tepsa, 0400-710481, sinikka.tepsa@revontuliopisto.fi..
Lisätietoa kirjoittajakursseista »
Toukokuussa ilmestyvän Lapillinen-jäsenlehtemme teemana on "Lappilainen kirjallisuus yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäjänä". Lehtemme tavoitteena on innostaa jäseniämme pohtimaan lappilaisittain juhlavuoden Suomi 100-vuotta  "Yhdessä" -teemaa.Kirjoita kevään Lapilliseen kannustavasta lappilaisesta kirjallisuudesta!

Romaani, näytelmä ja tai joku useasta nimikkoseurasta? Joiku, entäs runo-opus? Tai kylä- ja kaupunkihistoriikit ja kirjallisuuden suuret persoonat? Mikä on joukossa pitänyt ja saanut lähtemään osalliseksi - tai kirjoita aivan toisin syin tästä samasta aiheesta.

Otamme vastaan juttuja, novelleja, runoja tai mietelmiä Lapilliseen nro 43 teemalla:

"Lappilainen kirjallisuus yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäjänä"

Jotta mahdollisimman monen jäsenen teksti pääsisi esiin, kirjoitusten tulee olla lyhyitä, pituus max 3500 merkkiä eli runsaan A4-liuskan verran 1,5 rivinvälillä.  

Aineisto 15.3.2017 mennessä mieluiten sähköpostitse lapillinen@gmail.com tai postitse toimitussihteerille osoitteeseen: Tapani Tavi, Valtatie 5, 99100 Kittilä.

Ja muistathan, että kirjoitamme pelkästä kirjoittamisen ilosta. Seura ei maksa kirjoituspalkkiota eikä palauta sille lähetettyä materiaalia.


Lapillisesta lisätietoa täältä »

Tiedota julkaisuistasiSeuramme kerää vuoden mittaan tietoa kaikesta kirjallisesta julkaisutoiminnasta Lapin alueella. Toimimme läheisessä yhteistyössä maakuntakirjaston Lappi-osaston kanssa ja saamme valtaosan tiedoista sitä kautta. Omakustanteita tuottavia jäseniä muistutetaan toimittamaan teostensa tiedot meille, myös siinä tapauksessa, että teos ei päädy Lappi-osaston kokoelmaan.

Kirjallisuusseura mainostaa mielellään julkaisutilaisuuksia ja uusia julkaisuja seuran fb-sivuilla. Kerro siis meille niistä!

Muistakaa myös tarkistaa ja tarvittaessa päivittää henkilökohtaiset ja julkaisutoimintaanne koskevat tietonne Kirjasammon sivuilla.
Linkki Kirjasammon sivuille »
Ovathan yhteystietosi ajan tasalla?

Toivomme että ilmoitat mahdolliset osoitteenmuutokset, jotta tiedotteemme ja toukokuussa ilmestyvä Lapillinen-lehti löytävät perille. Ilmoitukset osoitteeseen lapinkirjallisuusseura@gmail.com.

Kevättalven taitteessa
Erkki Kaila
puheenjohtaja
Lapin Kirjallisuusseura
gsm + 358 40 362 6155
Ounasjoentie 5 A 8, 96200 Rovaniemi

lapinkirjallisuusseura@gmail.com
www.lapinkirjallisuusseura.fi
 
Twitter
Facebook
Nettisivut
Pinterest
 
Tiedote on postitettu Lapin Kirjallisuusseuran jäsenille.

 eroa postituslistalta | muokkaa tietojasi 

Email Marketing Powered by Mailchimp