Copy
Jäsentiedote
 
Avaa selaimessa

Jäsenkirje 2/2014  30.5.2014

Hyvä Lapin Kirjallisuusseuran jäsen!

 

Olemme uusineet jäsenkirjeemme ulkoasun. Toivottavasti se on entistä helppolukuisempi ja tarjoaa teitä jäseniä kiinnostavia aiheita.

Huhtikuun puolivälissä pidetyt Pohjois-Suomen kirjailijapäivät kokosivat Taivalkoskelle 130 kirjallisuudesta kiinnostunutta. Päivien annista voit lukea verkkosivujemme toukokuun pääkirjoituksesta. Facebook-sivullemme olemme koonneet tapahtuman kuvasatoa.

Seuraavat kirjailijapäivät pidetään kahden vuoden kuluttua Rovaniemellä 22.-24.4.2016. Seuramme juhlii päivien yhteydessä 20-vuotista taivaltaan.

Kirjoitatko runoja?

 

Tarjoa runojasi julkaistavaksi seuran suositulle verkkosivulle Kuukauden runot. Etusijalla ovat jäsenemme, joiden runoja ei ole aikaisemmin julkaistu nettisivulla tai Lapillinen-lehdessä.

 

Lähetä runosi lapillinen@gmail.com tai postitse Lapillinen, toimitussihteeri Anita Myllykoski, Länsiranta 22 B 2, 95430 Tornio.

 

Kirjoita saatteeksi, että runosi saa julkaista netissä kuukauden runona.

 

Kirjoittajakoulutusta

Kesäkuun alun Sodankylän kirjoittajakurssille on ilmoittautunut ennätysmäärä osanottajia. Kaikki halukkaat eivät valitettavasti mahtuneet mukaan. Majoitusrajoitusten vuoksi pystyimme ottamaan kurssille 50 osallistujaa. Seura toivottaa kurssilaisille antoisia koulutuspäiviä! 

 

Rovaniemellä alkaa syksyllä Pepi Reinikaisen ohjaama Elämänkaarikirjoituskoulutus, jossa kirjoitetaan oma elämäntarina aloittaen isovanhempien ja vanhempien tarinoista.  Koulutus päättyy toukokuussa 2015. Ilmoittautuminen 15.6. mennessä. Lisätietoja Neuvokkaasta Anneli Laine gsm 040 5870 713 tai anneli.laine@rovaniemi.fi  

 

Suomen Maakuntakirjailijat ja Skripta Kirjoittajaopisto järjestävät Lapissa harrastajakirjoittajille suunnatun max 2-vuotisen Kirjoittajavalmennuksen. Kirjoittajan tavoitteena voi olla esimerkiksi tarinakokoelman, elämäkerran, romaanin  tai runokirjan julkaiseminen. Aloituskurssi maaliskuussa 2015. Haku 15.12.2014 asti. Kannattaa hakeutua valmennukseen jo nyt, koska koulutus sisältää aikaa vieviä ennakkotehtäviä. Lisätietoja ja haku: Marija Vantti gsm 040 7687 248  marija.vantti@skripta.net  www.skripta.net

Kirjailijaresidenssi Lappiin 


Kauko Sorjosen säätiön omistama ja Barents Literature Centren hallinnoima kirjailijaresidenssi on avattu Enontekiön Hettaan. Huoneistoa voi käyttää lähes muodollista korvausta vastaan kirjalliseen työskentelyyn.
 

Hetan keskustan tuntumassa sijaitsevan kaksion lyhin vuokra-aika on yksi viikko. Asukas huolehtii itse liinavaatteista ja siivouksesta.
Tiedustelut ja varaukset: BLC
Matti Ylipiessa 045 134 6090 tai info@nordbooks.fi

 

Verkkopalvelut tarjoavat lisää näkyvyyttä kirjallisuudelle

 

Moni kirjailija joutuu aktiivisesti markkinoimaan tuotantoaan, jotta kirjat tavoittaisivat lukijakuntansa.  Alle on koottu muutamia vinkkejä näkyvyyden lisäämiseksi erilaisten internetin verkkopalvelujen avulla. Kirjallisuuden ystäville ne ovat todellinen aarreaitta.


Kirjasampo

Kirjastojen ylläpitämästä Kirjasampo verkkopalvelusta löytyvät nyt entistä helpommin myös Lapin kirjailijat: http://www.kirjasampo.fi/fi/maakunnat

 

Kirjailijajäsentemme kannattaa tarkistaa ja päivittää tietonsa ajan tasalle uusitun kirjailijatietolomakkeen avulla. Suositeltavaa on ladata oma kuva sivulle. Se antaa aktiivisen kirjailijan vaikutelman sivustolla kävijälle.  Lisätietoja Kirjasammon sivuilta www.kirjasampo.fi

 

Lukulamppu www.lukulamppu.fi  

Lukulampusta löytyy uutuuskirjoja ja klassikoita, kirja-arvioita, kirjailijahaastatteluja, kirjablogeja. Kirjakaupasta voi ostaa kirjan joko painettuna tai sähköisesti. Kirjailijajäsenen on hyvä tarkistaa, että omat uutuudet ovat tarjolla Kirjakaupassa.

 

Suomilukee.fi

Palvelusta voi Lukulampun tavoin hakea itselleen mieluista luettavaa. Kun omille suosikeilleen antaa plussia, ne näkyvät paremmin etusivulla. Kirjailijoiden on mahdollista lisätä omien teoksiensa kohdalle linkkejä kirja-arvioista.Antoisaa kesää kirjallisuuden parissa!

Eija Miranda Silventoinen

puheenjohtaja
Lapin Kirjallisuusseura
gsm 040 546 3094
Saarineitamontie 9, 99800 IVALO

lapinkirjallisuusseura@gmail.com
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Nettisivut
Nettisivut
Tiedote on postitettu Lapin Kirjallisuusseuran jäsenille. 
Poistu postituslistalta (unsubscribe)    Muuta tilaustietojasi (update)