Copy
Lapin Kirjallisuusseuran jäsentiedote
Lapin Kirjallisuusseuran jäsentiedote 1/2015 Nyt voit ilmoittautua Sodankylän kirjoittajakursseille! Kurssit järjestetään kesäkuun alussa Sodankylässä opistonmäellä, vanhaan tapaan yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa.

1.-6.6. opiskellaan draamaa Juha Hurmeen, proosaa Taija Tuomisen, lyriikkaa Riina Katajavuoren, elokuvakäsikirjoittamista Jan Ijäksen sekä viime kesän kurssilaisten toivomuksesta uutena aiheena lapsille kirjoittamista Siri Kolun ohjauksessa.

Kurssin hinta on 290 € yhden hengen huoneessa. Kahden hengen huoneessa yöpyminen on vielä edullisempaa, vain 240 €/h. Hintaan sisältyy vaatimaton asuntolamajoitus ja ruokailut (aamiainen, lounas ja päiväkahvi), sekä liinavaatteet + pyyhkeet. Huoneissa ei ole muita mukavuuksia kuin jääkaappi ja yhteiskeittiössä mikro ja liesi. Ruuanlaittovälineitä ym. astioita ei juuri ole ja huoneista on usein puuttunut ikkunaverhot. Ilman majoitusta maksu on 180 €. 

Kurssille voi ilmoittautua puhelimitse Sinikka Tepsalle Revontuli-Opistoon, puh. 0400 710 481,  tai sähköisellä lomakkeella, linkki alla. Seuran puolesta kyselyihin vastaa Paula Alajärvi, puh. 040 766 8827. Ilmoittautumisaikaa on 14.5.2015 saakka.
 
Tervetuloa kurssille! Edellisvuosien kokemuksista löytyy paljon kuvia ja kertomuksia verkkosivuilta.

Ilmoittautumislomakkeelle»
Seuran hallitus järjestäytyi vuoden ensimmäisessä kokouksessa 21.1. puheenjohtaja Eija Miranda Silventoisen johdolla. Sihteerinä jatkaa Raili Ilola ja taloudenhoitajana Eija Nissinen. Varapuheenjohtajaksi valittiin uusi hallituksen jäsen Erkki Kaila. 
Hallituksen kokoonpano »
Arviointipalvelu on jäsenetusi
Arviointipalvelua hoitaa toistaiseksi edelleen Toini Marjamaa. Arviointipalvelu on seuran jäsenistölleen subventoimaa arvokasta apua, jonka tavoitteena on auttaa niin omakustannetta kuin kustantajan lähestymistä suunnittelevia kirjoittajia entistä parempaan lopputulokseen. Ammattikirjailijoilla on apunaan luottolukijoita ja kustannustoimittajia. Harrastajan on hyvä hakea vastaavaa apua vaikka seuran arviointipalvelusta. Arviointipalveluita tarjoaa toki moni muukin taho, esimerkiksi Nuoren Voiman Liitto, mutta seuran palvelu lienee (varsinkin jäsenelle) edullisin. 
Lue lisää arviointipalvelusta »
Kerro julkaisuistasi!
Kirjoittaja, kerro meille julkaisuistasi! Kirjallisuusseura mainostaa mielellään jäsenten julkaisuja ja julkistamistilaisuuksia Facebookissa, kun vain saamme niistä tietoa. Jokaisessa Lapillisessa listataan uudet julkaisut ja esitellään mahdollisimman monta.

Laita tietoa tulemaan (mieluusti kuvan kanssa!) seuran sähköpostilaatikkoon lapinkirjallisuusseura@gmail.com. 
 
Runopiiri aloittaa Rovaniemellä
Muutama aktiivinen seuran kirjoittaja on käynnistämässä tavoitteellista runopiiriä, jossa saadaan ja annetaan palautetta toisten runoista. Olet tervetullut mukaan!

Syntyneitä runoja voi esittää esimerkiksi ensi kesänä Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla, joille seurakin osallistuu. Kiinnostuitko? Erkki Kaila voi kertoa asiasta lisää, eokaila@gmail.com.
Sallan kunta järjestää kirjoituskilpailunSuuriin Ruotsiin muuttovuosiin 1960- ja 1970-luvulla asettuvan muuttohuipun ykköskuntana Salla käynnistää Suuri Ruotsiin muutto- teemalla tapahtuma- ja tarinavuoden. Teemavuoden käynnistää Suuri Ruotsiin muutto – tarinakilpailu, johon haastetaan Ruotsiin jääneitä, siellä käyneitä, sieltä palanneita ja täällä olevia muuttoaallon kokeneita. Tarinakilpailu on kaikille avoin, edellyttäen ennen julkaisematonta tarinaa, jonka pituus on enintään viisi sivua tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoitettuna. Jatkossa tarinoista tehdään julkaisu. Tarinat tulee lähettää viimeistään Aprillipäivänä 2015. 

Tarinakilpailun säännöt »
Antoisaa kevättä kirjallisuuden parissa!
Eija Miranda Silventoinen

puheenjohtaja
Lapin Kirjallisuusseura
gsm 040 546 3094
Saarineitamontie 9, 99800 IVALO

lapinkirjallisuusseura@gmail.com
www.lapinkirjallisuusseura.fi
 
Twitter
Facebook
Nettisivut
Pinterest
 
Tiedote on postitettu Lapin Kirjallisuusseuran jäsenille.

 eroa postituslistalta | muokkaa tietojasi 

Email Marketing Powered by Mailchimp