Copy
Jäsenkirje 7/2016
27.12.2016 Hyvä Lapin Kirjallisuusseuran jäsen! Puheenjohtajuuteni seurassa päättyy 31.12.2016. Viisivuotiskautenani olen päässyt lappilaisen kirjallisuuden ytimeen, tavannut ja oppinut tuntemaan henkilökohtaisesti monia seuran jäseniä, yhteistyökumppaneita ja kirja-alan toimijoita. Nähnyt sen moninaisen kirjon, mitä Lapissa kirjoitetaan ja julkaistaan.

Kustantamisen murros on jatkunut koko puheenjohtajakauteni ajan. Oma näkemykseni on, että tämä on vasta alkua. Perinteiset kustannus- ja painotalot joutuvat mukautumaan uusiin toimintatapoihin ja edelläkävijät luovat uusia. Esimerkiksi itseäni ei kiinnosta, kuka on julkaissut kirjan vaan kiinnostaako teos minua ja miten voin sen helposti hankkia e-kirjakokoelmaani. Kirjahyllyjäni en halua kasvattaa, koska seniori-ikäisenä pienempään asuntoon muutto on jossain vaiheessa edessä.

Kansainvälistyminen on yksi mahdollisuus saada enemmän näkyvyyttä lappilaiselle kirjallisuudelle. Omaa näkemystäni avarsi osallistuminen Kirkkoniemessä järjestettyyn Finnmark Internasjonale -kirjallisuusfestivaaliin muutama viikko sitten. Oli ilo huomata, miten tapahtuma keräsi yhteen yli 20 kirjailijaa Pohjoiskalotin alueelta sekä runsaan joukon yleisöä. Kielten moninaisuudesta huolimatta sitä tunsi olevansa omiensa joukossa. Ivalosta katsoen Kirkkoniemi on yhtä lähellä kuin Rovaniemi. Ehkäpä Lapin Kirjallisuusseurakin on tulevaisuudessa järjestämässä kansainvälistä kirjallisuustapahtumaa Lappiin.

Pienen seuran puheenjohtajuus ei ole edustuksellinen virka, vaan siinä on pantava toimeksi ja löydettävä niin tekijät, yhteistyökumppanit kuin rahoittajat. Useimmiten on onnistuttu, ja vastoinkäymisistä huolimatta aina on löytynyt ratkaisu, jolla on päästy eteenpäin.

Uusi idea muotoutuu käytännöksi noin kolmen neljän vuoden aikana. Jokainen seura tarvitsee uusiutumista jo pelkästään rahoituksen turvaamiseksi. Käytännön seuratyön ohella uusien tapahtumien ja toimintamuotojen työstäminen on seuran jatkuvuuden tae. Uudelle puheenjohtajalle Erkki Kailalle sekä hallitukselle haluankin toivottaa laajakatseisuutta ja sinnikkyyttä asioiden eteenpäin viemiseksi.

Kiitos yhteisistä antoisista vuosista ja menestystä vuodelle 2017!

Eija Miranda Silventoinen
Lapin Kirjallisuusseuran puheenjohtaja 2012 - 2016
Saarineitamonti9 9, 99800 Ivalo
gsm 040-546 3094, eijamiranda@gmail.com 
 

Syyskokouspäätöksiä Lapin Kirjallisuusseuran syysvuosikokouksessa 26.11.2016 yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Erkki Kaila Rovaniemeltä, hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Raili Ilola Torniosta, Eija Nissinen Sallasta, Pälvi Rantala Rovaniemeltä (uusi), Tapani Tavi Kittilästä (uusi) ja Arja Vasama Rovaniemeltä. 
Varajäseniksi valittiin Jorma Koski Kemistä, Anna Kyrö Keminmaalta, Irene Piippola Rovaniemeltä, Tuula Saraniemi samoin Rovaniemeltä ja Matti Ylipiessa Kemistä.
Toiminnantarkastajaksi valittiin Anita Myllykoski Torniosta ja varalle Anneli Laine Rovaniemeltä. 
Lisää syyskokouksesta »
Sodankylän kirjoittajakursseille ilmoittautuminen Sodankylän kirjoittajakurssi toteutetaan 22. kerran yhteistyössä Revontuli-Opiston kanssa Sodankylän opistonmäellä.
Kurssiviikko on kesäkuun alussa, 5.-10.6.2017. Kurssiohjaajiksi ovat lupautuneet Juha Hurme (draama), Hannele Kauppinen eli Taiska (laululyriikka) ja Juha-Pekka Koskinen (dekkarit), Tittamari Marttinen (lapsille ja nuorille kirjoittaminen) ja Taija Tuominen (proosa).

Hinnat:  360 € sis. majoitus 1 hh, 280 € 2 hh, 210 € ilman majoitusta.

Ilmoittautuminen 2.1.2017 alkaen 18.4.2017 mennessä (huom! lomake näkyy vasta 2.1.2017!)
Lomakkeella »
tai sinikka.tepsa@revontuliopisto.fi

Lisätietoja: Paula Alajärvi, paula.alajarvi@gmail.com, gsm 040 766 8827 tai
Revontuli-Opisto Sinikka Tepsa, sinikka.tepsa@revontuliopisto.fi, gsm 0400 710 481.
Antoisaa syksyä kirjallisuuden parissa!
Eija Miranda Silventoinen

puheenjohtaja
Lapin Kirjallisuusseura
gsm 040 546 3094
Saarineitamontie 9, 99800 IVALO

lapinkirjallisuusseura@gmail.com
www.lapinkirjallisuusseura.fi
 
Twitter
Facebook
Nettisivut
Pinterest
 
Tiedote on postitettu Lapin Kirjallisuusseuran jäsenille.

 eroa postituslistalta | muokkaa tietojasi 

Email Marketing Powered by Mailchimp