Copy
View this email in your browser

Maritiem MKB meets TU Delft
dinsdag 2 oktober 2018

Bent u benieuwd hoe u, als innovatieve mkb'er, kan samenwerken met de TU Delft? Wilt u weten op welke wijze wetenschappelijk onderzoek een bijdrage kan leveren aan innovatietrajecten in uw bedrijf? Tijdens een bijeenkomst op 2 oktober ontdekt u wat de TU Delft, haar studenten en het maritieme MKB voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van innovatie! 


.


Save the Date! Lancering Maritime Delta monitor 2018

Maritime Delta doet om de twee jaar onderzoek naar de stand van zaken van het het regionaal maritiem cluster. Deze wordt aangevuld met een forecast om actuele inzichten te krijgen in het belang van het cluster, de ontwikkelingen, de onderlinge samenhang en perspectieven voor het maritieme cluster in de regio. Op 5 oktober zal een publieksevenement plaatsvinden ter ere van de lancering van de Maritime Delta Monitor 2018. Meld u nu al aan via de link!

Blog Maritime Delta door Wouter van Reenen van Mampaey 

Deze maand geven we het podium aan Wouter van Reenen van Mampaey. Mampaey is een toonaangevend familiebedrijf op het gebied van mooring systemen. Lees in de blog van Wouter aan welke innovatieve concepten Mampaey momenteel werkt.

Venture Café bijeenkomst in het teken van Wereldhavendagen

Als opwarmer naar de Wereldhavendagen Rotterdam (7 t/m 9 september) staat de Venture Café bijeenkomst op donderdag 6 september volledig in het teken van maritieme innovaties. Op het programma staan diverse VR sessies zoals de maritieme simulatie "Hoe voelt het om kapitein te zijn?". Lees hier het volledige programma. 

Bent u technisch mkb-er met een tekort aan geschoold personeel?

Het tekort aan goed geschoold technisch personeel is groot. Het tekort aan technici moet de sector vooral oplossen via inzet op om-, bij- en herscholing. Ervaart u belemmeringen om te investeren in scholing en ontwikkeling van huidig of toekomstig werkenden? U kunt via MKB Idee subsidie aanvragen om deze belemmeringen weg te nemen.

Ontbijtsessie Maritiem Leer en Ontwikkelcentrum (MLO)

4 september van 08:00 tot 11:00 uur vindt er wederom een MLO bijeenkomst plaats. Locatie is Vroon in Breda. U kunt zich aanmelden bij kwartiermaker Frits Luijten via frits@maritiemland.nl. MLO is een HR netwerk voor maritieme bedrijven om mobiliteit binnen de maritieme sector te bevorderen zonder tussenkomst van dure detacheringsbureaus.


Maasvlakte 2: test- en demolocatie voor offshore wind

De Rotterdamse Maasvlakte 2 biedt ruimte voor test- en demofaciliteiten voor offshore. Kijk op de pagina voor een update over de tests en demonstraties die er hebben plaatsgevonden. Deze hebben onder andere betrekking op het duurzaam heien van monopiles en het omzetten, opslaan en verwerken van zonne- en windenergie.   
Cleantech Summit Energy Transition 2018

Op 21 en 22 november vindt de Cleantech Summit - Energy Transition plaats in Rotterdam. Tijdens de Summit worden de beste clean tech investeerdersmogelijkheden uit Europa gepresenteerd. De Cleantech Summit Energy Transition 2018 is een initiatief van Tech Tour en de International Venture Club (IVC). Bent u investeerder of startup/ scaleup en op zoek naar investeerders? Meld u dan nu aan voor deelname!

Aankomende deadlines

september 2018

Kijk op de website voor de volledige agenda!
Maritime Delta is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de maritieme delta, het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. Door afstemming en het slim verbinden van initiatieven versterken we elkaars activiteiten.
Copyright © 2018 Maritime Delta, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
InnovationQuarter voert namens de partners de coördinatie van Maritime Delta uit.
 

Email Marketing Powered by Mailchimp