Copy
View this email in your browser

Meet the Buyer: Clean Tech Delta en Haven van Rotterdam

Op 12 oktober organiseert Clean Tech Delta een evenement in de haven van Rotterdam voor start-ups en scale-ups. De haven van Rotterdam wil de CO2-uitstoot drastisch verlagen en is op zoek naar innovatieve oplossingen op het vlak van circulair, bio-based en hernieuwbare energie. Tijdens het event neem je deel aan one-to-one meetings en je krijgt zo de kans om jouw cleantechoplossing te presenteren.

.


Maritiem MKB meets TU Delft: meerwaarde van samenwerking

Ben je benieuwd hoe jij, als innovatieve mkb'er, kan samenwerken met de TU Delft? Wil je weten op welke wijze wetenschappelijk onderzoek een bijdrage kan leveren aan innovatietrajecten in je bedrijf? Tijdens een bijeenkomst op 2 oktober ontdek je wat de TU Delft, haar studenten en het maritieme MKB voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van innovatie! 


Lancering Maritime Delta monitor 2018

Op 5 oktober wordt de Maritime Delta monitor 2018 gelanceerd. De monitor geeft inzicht naar de stand van zaken van het regionaal maritiem cluster aangevuld met een forecast om actuele inzichten te krijgen in het belang van het cluster voor de regio. Meld je nu aan via de lees meer button.

'An Oceanic Awakening' vanuit havenstad Rotterdam 

Tijdens de SMM in Hamburg, de tweejaarlijkse, internationale beurs voor maritieme economie, is aangekondigd dat Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, één van de drie internationale havensteden is die is uitgenodigd voor een nieuwe wereldwijde beweging: ‘An Oceanic Awakening’.

Maritime Innovation Experience 2018: Bits, Chips & Ships

Op 15 november vindt de Maritime Innovation Experience (MIE) plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Wil jouw bedrijf de nieuwste maritieme en digitale innovaties tonen aan technische studenten? Contact leggen met circa 200 mbo/hbo studenten uit de regio Zuid-Holland? Of in contact komen met onderwijsinstellingen om een basis te leggen voor samenwerking in onderwijsprojecten? Meld je dan nu aan!

SmartPort Connecting the Future Summit

SmartPort heeft dit jaar een heleboel wetenschappelijke kennis om te delen. Ruim 45 projecten zijn of worden nog dit jaar afgerond. Hoe ziet de Rotterdamse Haven er uit in 2050 als al deze kennis wordt toegepast? je leert er alles over tijdens de Summit op 15 november in Ahoy Rotterdam. Aanmelden kan vanaf nu via onderstaande button. 

Maritime Week 2018 - Landelijke week voor de maritieme sector

Nederland Maritiem Land organiseert ieder jaar de Maritime Week. Dit jaar vindt de Maritime Week van 10-17 november plaats. Heb je een activiteit die je aan wilt aanmelden? Ga dan naar de website van NML en meld je activiteit aan via onderstaande button.

Nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector

Tijdens de 41e editie van de Wereldhavendagen is bekend gemaakt wie de nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector zijn. Gefeliciteerd Mick, Marijn, Vera en Jesse! Kijk op de website om meer over ze te weten te komen.


Productie RAMLAB Huisman Haak van start

Huisman en RAMLAB zijn een project gestart voor de productie van een grote offshore kraanhaak met behulp van de 3D-printtechnologie 'Wire & Arc Additive Manufacturing' (WAAM). De haak, die is gebaseerd op een ontwerp van de Huisman viertandhaak, zal gebruikmaken van de voordelen van 3D-printtechnologie waardoor het product hol gemaakt kan worden.Bingo! Blog door Anton Duisterwinkel van SMITZH

Ze staan misschien al op uw lijstje met bullshit-bingo termen. Smart industry. Big Data. 3D-printen. Artificial Intelligence. Cobots en terabits. Industrie 4.0. Toch kunnen specialisten die hun werk omschrijven met dit vreemde jargon maritieme ondernemers helpen met de vragen van nu. Hoe? Je leest het in het blog van deze maand.De Rotterdam Offshore Wind Coalitie presenteert een nieuwe video waarin u ziet wat de Rotterdamse Haven te bieden heeft op het gebied van Offshore Wind. Bekijk hier de video!

oktober 2018

Maritime Delta is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de maritieme delta, het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. Door afstemming en het slim verbinden van initiatieven versterken we elkaars activiteiten.
Copyright © 2018 Maritime Delta, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
InnovationQuarter voert namens de partners de coördinatie van Maritime Delta uit.
 

Email Marketing Powered by Mailchimp