Copy
View this email in your browser

Maritime Delta Monitor 2017 gelanceerd en toont groei sector aan

Nederland is een belangrijke speler in de internationale maritieme wereld en de kracht van het Nederlands maritiem cluster bevindt zich in de Maritime Delta regio. Dat blijkt uit de Maritime Delta Monitor die op vrijdag 5 oktober trots werd overhandigd door wethouder Maarten Burggraaf (gemeente Dordrecht) aan Agnes Mulder, voorzitter Tweede Kamer commissie I&W. Hoe staat de sector er voor en welke koers varen we richting de toekomst? Lees de monitor nu op de website!

.


Symposium: ‘Toekomst van de Baggerindustrie’

Bent u werkzaam in de baggerindustrie? En nieuwsgierig naar de toekomst hiervan? Meld u dan aan voor het symposium ‘Toekomst van de Baggerindustrie’ op donderdagmiddag 29 november 2018 in Rotterdam. Hier wordt door wetenschappers en sprekers uit de sector een inkijk gegeven in de toekomst van de Nederlandse en Belgische baggerindustrie en krijgen bedrijven uit de Maritime Delta de kans om hun innovatieve oplossingen te tonen aan de baggerindustrie.


Start bouw dynamische maritieme testfaciliteit

Vorig jaar kende het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden een kwartiermakerssubsidie toe voor de ontwikkeling van een dynamische maritieme testfaciliteit (DMTF) in de Duurzaamheidsfabriek. De DMTF is bedoeld als open innovatieomgeving om nieuwe voortstuwingstechnologieën te testen die uiteindelijk moeten leiden tot minder CO2 uitstoot van schepen, maar zeker ook om gebruikt te worden binnen het beroepsonderwijs in de regio. 


Opening Skills Lab Maritiem

Op 17 november aanstaande opent de STC Groep op de Lloydstraat hun Skillslab Maritiem. Dit is de plek waar STC studenten en bedrijven aan de slag kunnen met het ontwerpen en testen van prototypes. De plek waar ze samen kunnen leren en ontdekken. Wilt u bij de opening zijn? Meld u zich voor 10 november aan via pr@stc-r.nl
 

Maritime Delta Blog door Rachel Terry van Van Oord

Van Oord is a leading international marine contractor specialising in dredging and offshore energy. We are an independent family owned business and this year we are celebrating 150 years of marine ingenuity! Read Rachel Terry's Blog!


Impuls voor Binnenvaart Centre of Excellence

Het Binnenvaart Centre of Excellence ontvangt een bijdrage uit het programma Maritime Delta. Incidenteel worden kwartierbijdragen ingezet om regionale maritieme initiatieven verder  te ontwikkelen. Dit is het tweede initiatief dat een bijdrage is toegekend. In het Centre of Excellence wordt de excellente vakkennis van ondernemers in de sector gebundeld. Concrete vraagstukken die bij ondernemers leven worden door teams van ondernemers pragmatisch in kleine projecten opgelost. 


Save the Date: TKI event 'Maritime with a Mission'

De missie van de zeilers die meededen aan de Volvo Ocean Race was winnen! Maar ook aandacht vragen voor de vervuiling van de oceanen. Het Nederlandse maritieme cluster heeft ook ambities op het gebied van duurzaamheid. Op vrijdag 30 november 2018 organiseert TKI Maritiem een event op de SS Rotterdam om haar ambities te vertalen in concrete initiatieven voor samenwerking. 
Offshore Valley: waar innovatie wordt gemaakt!

Wethouder Fahid Minhas lanceerde dinsdag Offshore Valley tijdens de Offshore Energy Beurs 2018. Offshore Valley is het uithangbord dat de dynamiek van de Schiedamse havens het beste weergeeft. Sinds jaar en dag voorziet een sterk cluster van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven in de Schiedamse havens de internationale offshore-industrie van hoogwaardige kennis, innovatie en materialen.


Dare2Cross: Smart Production / Smart Workforce

Hoe kunt u robotisering, Artificial Intellligence, Big Data, Virtual Reality en Augmented Reality gebruiken om slimmer te produceren? Wat betekent dat voor de interne processen van uw onderneming? Over welke vaardigheden moeten uw medewerkers beschikken? En wat betekent Smart Production voor het vinden van nieuwe talenten? Tijdens Dare2Cross op 13 november worden deze vragen behandeld, onder andere aan de hand van een case ingebracht door scheepswerf Slob.


Herfstlezing als voorbereiding op Brexit

Tijdens de Herfstlezing  op 30 oktober laat KPMG samen met de Douane aan de hand van concrete voorbeelden zien wat de impact is van de voorstellen die de onderhandelaars van EU en VK zijn overeengekomen en gaan zij met de deelnemers de dialoog aan hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op Brexit. Deze Herfstlezing wordt georganiseerd door Deltalinqs, RMSC en RPPC. Aanmelden via de button Lees Meer. 


Meer nieuws uit de regio

november 2018

Kijk op de website voor de volledige agenda!
Maritime Delta is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de maritieme delta, het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. Door afstemming en het slim verbinden van initiatieven versterken we elkaars activiteiten.
Copyright © 2018 Maritime Delta, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
InnovationQuarter voert namens de partners de coördinatie van Maritime Delta uit.
 

Email Marketing Powered by Mailchimp