Copy
View this email in your browser

Nieuwe generatie professionals op ontdekkingsreis

In de sfeervolle Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht werd op donderdag 15 november 2018 de zevende editie van de Maritime Innovation Experience georganiseerd. Zo’n 150 mbo, ad en hbo studenten van het Da Vinci college, STC en de Rotterdam Mainport Institute waren aanwezig. Twaalf bedrijven waren present op de centrale markt, waaronder Damen Shipyards, VAF Instruments en Royal IHC. Nog twee andere bedrijven brachten hun offshore wind vraagstuk in voor SpeedSolving sessies.

.


Symposium en Workshops 'Toekomst van de Baggerindustrie'

Op donderdagmiddag 29 november 2018 vindt het symposium ‘Toekomst van de Baggerindustrie’ plaats in Rotterdam. Naast bedrijven als Royal IHC, Van Oord, Damen Shipyards Group, DEME en Boskalis komen ook kleine innovatieve bedrijven uit de Maritime Delta regio aan het woord tijdens het uitverkochte symposium. Daarnaast organiseert InnovationQuarter in februari twee workshops over thema’s in de baggerindustrie naar aanleiding van het symposium. Geef hier alvast vrijblijvend je interesse aan voor de workshops in februari. 

Gratis testtijd voor maritiem MKB

De afgelopen jaren jaar bood MARIN aan maritieme MKB’ers gratis tanktijd aan voor het testen van innovatieve ideeën. Vanwege het succes volgt een nieuwe (zesde) ronde.  Inschrijven kan tot en met 31 december 2018.

Blog Linda Treuman: 'Voordelen van (keten)samenwerking' 

Deze maand geven we het podium aan Linda  Treuman. In haar functies als manager bij Rotterdam Maritime Services Community en als onderwijsaanbieder bij Netherlands Maritime University (NMU) schrijft ze deze maand over de voordelen van (keten)samenwerking binnen de maritieme sector.  

Maritiem Leer- en Ontwikkelcentrum bijeenkomst

Op 30 november aanstaande vindt een volgende bijeenkomst van het MLO plaats, hét HR netwerk voor de maritieme sector. Bent u betrokken bij de HR van uw maritieme bedrijf en wilt u deelnemen aan het netwerk voor het gezamenlijk bevorderen van mobiliteit en opleiden van uw medewerkers in maritieme sector? Meld u zich dan direct aan.

Toekenning Maritiem Onderwijs en Innovatie Centrum

Schiedam ontvangt een bijdrage van de MRDH voor campusontwikkeling in het Schiedams havengebied. Onderwijsinstellingen en bedrijfsleven werken hier samen aan een betere aansluiting van de opleidingen op de nieuwe arbeidsmarkt en daarmee aan het stimuleren van nieuwe werkgelegenheid. Naast de Gemeente Schiedam zijn o.a. betrokken: InnovationQuarter, RDM, Damen Shiprepair, Mammoet, RHMarine en STC Group.

Nederlandse offshore wind bedrijven bundelen krachten

De Amerikaanse markt voor offshore wind ontwikkelt de komende jaren in snel tempo. Gelooft u ook dat Nederlandse bedrijven hier als cluster op in moeten spelen? Maak gebruik van gezamenlijke promotie, matchmaking, kennisuitwisseling en economische diplomatie. Meer weten? Kijk hier of neem contact op met Tim Franken van InnovationQuarter of Arjen Schutten van Holland Home of Wind Energy.
 


Save the Date: Ideecafé ‘Visie op autonoom varen’ 

Op 19 februari organiseert Maritime Delta een ideecafé met het thema autonoom varen. Een op afstand bestuurbare sleepboot, een patrouillevaartuig als drijvend laboratorium, een demonstratie van autonoom varen op zee. Nederlandse maritieme bedrijven en onderzoeksinstellingen investeren in onderzoek en projecten naar autonoom varen, zowel op de waterwegen als op zee.
Tijdens dit Ideecafé, georganiseerd door het samenwerkingsverband Maritime Delta en de Rotterdam Maritime Services Community, wordt u meegenomen in de wereld van de scheepsbouw, verzekeringen en de binnenvaart. 


Maritime Delta bezoekt Werkendam 

Op 20 november kwamen Edward Gilding en Hilde Veeken in het kader van het Maritime Delta programma langs in het havengebied van Werkendam. Deze dynamische haven in Werkendam bevat een maritiem cluster van 39 bedrijven met ca. 2.000 vakmensen die samenwerken aan ontwerp, bouw, reparatie, onderhoud en exploitatie van innovatieve schepen en andere maritieme projecten. Werkendam: alles aan boord!  Voor meer informatie over het Maritiem Cluster in Werkendam kunt u contact opnemen met Karin Struijk.

 

Meer nieuws uit de regio

november en december 2018

Kijk op de website voor de volledige agenda!
Maritime Delta is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de maritieme delta, het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. Door afstemming en het slim verbinden van initiatieven versterken we elkaars activiteiten.
Copyright © 2018 Maritime Delta, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
InnovationQuarter voert namens de partners de coördinatie van Maritime Delta uit.
 

Email Marketing Powered by Mailchimp