Copy
View this email in your browser

Toekomstverkenning Bagger-industrie

Op 29 november vond het succesvolle symposium Toekomst van de Baggerindustrie plaats. Tijdens het symposium was een pitchdebat tussen kleine, innovatieve bedrijven die gevestigd zijn in de regio Maritime Delta, een samenwerkingsprogramma gecoördineerd vanuit InnovationQuarter. Programmacoördinator Edward Gilding en moderator van het debat, merkt hierover op: “Onze regio, die het gebied tussen de Tweede Maasvlakte en Werkendam bestrijkt, is uniek. Het is niet alleen de thuishaven van grote, gevestigde Nederlandse baggerbedrijven, maar is tevens een rijke voedingsbodem voor kleine, innovatieve bedrijven.”

.


HR Kring Maritiem Leer en Ontwikkelcentrum

Hoe kunnen we met elkaar onze medewerkers, kennis en kunde behouden voor de sector?Dat is de vraag die centraal stond tijdens de HR kring van het Maritiem Leer en Ontwikkelcentrum, op 30 november jl. Een brede groep HR professionals vanuit diverse maritieme branches kwam op het ss Rotterdam bijeen om met elkaar de klokken gelijk te zetten en prioriteiten te stellen in de stappen die gezet moeten worden in het gezamenlijk optrekken in behoud, mobiliteit, opleiden en coachen van werknemers. De volgende MLO kring bijeenkomst is op 16 januari en zal plaatsvinden bij Royal IHC.Innovatiesessies voor de baggerindustrie

Naar aanleiding van het symposium ‘Toekomst van de baggerindustrie’ vinden er twee verdiepende sessies plaats op de thema’s digitalisering en duurzaamheid op 5 en 7 februari 2019. Naast een informatief programma zal er ruimte zijn om vraagstukken vanuit de markt te behandelen met de aanwezigen uit de baggerindustrie. Heeft u een vraagstuk? Laat het ons weten!

Blog Erwin Strik 'Innoveren doe je niet alleen'

Deze maand wordt de Maritime Delta blog verzorgd door Erwin Strik. Als binnenvaartzoon raakte hij gefascineerd door techniek en innovatie in de maritieme sector en heeft na een carrière in de scheepsbouw zijn eigen bedrijf opgezet: Onboard. Hiermee helpt hij de maritieme industrie te digitaliseren. Lees nu zijn blog ‘innoveren doe je niet alleen’.

Ideecafé op 19 februari: Visie op Autonoom Varen

Op 19 februari organiseert Maritime Delta samen met Rotterdam Maritime Services Community een ideecafé over autonoom varen. U wordt meegenomen in de wereld van de scheepsbouw, verzekeringen en artificial intelligence en hoort wat de laatste ontwikkelingen zijn. Het volledige programma vindt u op de aanmeld pagina.

Fistuca winnaar Offshore Wind Innovation Award 2018

Fistuca is de winnaar van de juryprijs en de publieksprijs van de Offshore Wind Innovation Award 2018. Met een innovatieve onderhoudsvrije verbindingstechniek – de Blue Wedge Connection, wist Jasper Winkes het publiek en de jury ervan te overtuigen dat de huidige problemen met bout- en groutverbindingen te omzeilen zijn.


Multidisciplinaire opdrachten gezocht voor hbo studenten!

Op zoek naar derdejaars hbo-techniektalenten die binnen twee jaar beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt? Heeft u een praktisch vraagstuk liggen dat zich leent voor een multidisciplinaire aanpak? Meld u dan als opdrachtgever bij het Rotterdam Mainport Institute (RMI)! Een projectteam, bestaande uit vier of vijf studenten, kan voor u in de periode februari t/m juni 2019 één dag per week aan de slag met een praktijkvraag aansluitend bij het thema ‘Wij leren de haven innoveren’.

Strategie en concept maritieme arbeidsmarktbranding

In opdracht van Nederland Maritiem Land werkt het bureau DST aan de ontwikkeling van een strategie en creatief concept voor maritieme arbeidsmarktbranding. Dit concept moet bruikbaar zijn voor alle bedrijven en branches in de maritieme sector waardoor arbeidsmarktactiviteiten versterkt worden. Een werkgroep bestaande uit HR en arbeidsmarktbranding vertegenwoordigers van bedrijven en branches uit de sector begeleidt de ontwikkeling. Op 19 december vindt een sessie plaats waarbij u mee kunt denken over de maritieme arbeidsmarktbranding. Meld u aan!

Aankomende evenementen

Kijk op de website voor de volledige agenda!
Maritime Delta is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de maritieme delta, het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. Door afstemming en het slim verbinden van initiatieven versterken we elkaars activiteiten.
Copyright © 2018 Maritime Delta, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
InnovationQuarter voert namens de partners de coördinatie van Maritime Delta uit.
 

Email Marketing Powered by Mailchimp