Copy
Het Permanent Beta Nieuws. Bridging Brains, Tech and Culture.

Permanent Beta Nieuws

Permanent Beta is begonnen als een beweging die mensen bij elkaar brengt rond Meetups om daar kennis te delen, en dit doen we nog steeds, zoveel mogelijk en door heel het land. Maar dit jaar is er iets nieuws aan de hand. Steeds vaker werken we samen met grote bedrijven die graag een beroep doen op de vrije denkers en creatieven uit onze community. De afgelopen maand zijn er een paar hele gave projecten afgerond die hier een voorbeeld van zijn. In deze nieuwsbrief een korte terugblik...

Verbindingskracht op de WvdO

Op 14,15 en 16 april liep het Beatrix Theater in Utrecht vol met bezoekers voor de Week van de Ondernemer. Het grootste ondernemersevenement van Nederland stond dit jaar in het thema van 'Futureproof Ondernemen’. En voor de tweede keer was Permanent Beta gevraagd om te helpen bij de invulling van het programma.

Zo hebben we onder andere de innovatievloer gehackt en mochten we in opdracht van ING grote corporates laten zien hoe je zonder saaie stand waarde toe kan voegen aan een evenement als dit. Dit hebben we gedaan door ECHT aandacht te besteden aan de bezoeker en door het leggen van ECHTE verbindingen. Verbindingen die ontstaan vanuit de behoefte van de bezoeker en niet vanuit de promotie-drang van de grote bedrijven.

Het maken van dit soort verbindingen is een kwaliteit die niet iedereen beheerst. Daarom hadden wij een team van 25 super verbinders samengesteld waar we drie dagen lang enorm veel lol mee hebben gehad. Een geslaagd project waar we hopelijk nog een keer voor terug mogen komen.

Brainpower in het PB Lab

Nieuwe tijden vragen om vernieuwing en andere manieren van werken. Organisaties komen er steeds vaker achter dat de geijkte manier van werken onhoudbaar is en het inhuren van een dure consultant niet altijd de oplossing biedt. In het Permanent Beta Lab krijgen organisaties de mogelijkheid om hun vraagstukken voor te leggen aan een multi-expertise denktank.

Op 23 april organiseerden we een speciale Permanent Beta Lab Dag. Hiervoor waren drie organisaties te gast in ons Lab bij MeetBerlage. We lieten onze hersenen kraken voor interessante vraagstukken van de Koninklijke Luchtmacht, Philadelphia Zorg en Hago Next

Wil je een beeld krijgen van hoe dat er aan toe ging? Bruno van den Elshout maakte een foto reportage en de de drie opdrachtgevers zijn geïnterviewd:

Permanent Beta Dag #6

Op 27 juni is het alweer tijd voor de zesde Permanent Beta Dag. Hiervoor opent De Nieuwe Stad weer haar deuren. Zoals je van ons gewend bent krijg je meer inspiratie dan je aan kunt. Van de meer dan 50 sprekers is dit een greep uit de onderwerpen: 720 graden 3D filmen, digital nomad, playing with perspective, robots en ondernemerschap. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles ;)

Tijdens de Permanent Beta Dag is er ook een EduHack aan de gang. Hier kun je 24 uur meedenken en meehelpen aan beter onderwijs! Voor dit evenement graag jezelf wel even apart aanmelden.

Meer info over het programma volgt binnenkort! Schrijf je alvast in op de Meetup om op de hoogte te blijven.

En tot slot nog een nieuwtje vers van de pers... Voor de PB Dag van november gaan we On Tour. Op 13 november zijn we te gast in Rotterdam bij Het Lyceum Rotterdam.

Meet the Robots

In samenwerking met KPMG, Robots.nu, RSAPermanent Future Lab en MeetBerlage gaan we van start met een nieuwe Meetup. Tijdens Meet the Robots is iedereen welkom. Of je nu gefascineerd, ervaren of gewoon nieuwsgierig bent naar robotica en mens-robot interactie.

Meet the Robots is een reeks van Meetups waarin we met elkaar de wereld van de robotica gaan ontdekken en verkennen. En de vraag die centraal staat is hoe ze onze samenleving kunnen gaan versterken. 

Wil jij meedoen aan de eerste Ideathon? Meld je dan vast aan voor de eerste editie op 22 mei. 

Yes!! Het is mislukt!

Bij Permanent Beta zijn we groot voorstander van klooien en fouten maken. Alleen tot nu toe lukte het ons op de een of andere manier altijd om de Meetups door te laten gaan. Maar eindelijk is het ons gelukt! We hebben een Meetup moeten afblazen. De Maakdag van 2 mei is van de agenda gehaald.

Ondanks het succes van de mislukking vonden we het toch wel erg jammer en gaan we graag voor een herkansing. Dit zal gaan gebeuren op 10 oktober bij Vechtclub XL. Genoeg tijd om er dit keer iets moois van te maken :)

Wat is Permanent Beta?

Must Read&See

Deze maand is de Must Read een heel interessant en ook grappig boek. Stiekeme signalen van Leonard Mlodinow. Het gaat over de verrassende en verbijsterende manieren waarop we onbewust beïnvloed worden, en wat we daarvan kunnen leren.

De Must See is deze maand verdeeld in een aantal korte items:
- NASA heeft een nieuw speeltje, een drone en vliegtuig in één.
- Een VR bril met reuk en gevoel geïntegreerd, The Feelreal
- Altijd al je eigen hologram willen maken? Bekijk dan deze DIY beschrijving.

App van de maand

 Wil je een overdonderende indruk maken op iemand waarmee je een afspraak hebt? En dat zonder uitgebreide voorbereiding? Dan moet je bij de Charlie app zijn! Charlie gebruikt meer dan 100 bronnen om jouw contact te screenen en hij geeft je vlak voor de start van je afspraak één pagina vol met research. Hoe gaaf is dat?!

Creatieve Universiteit

De Creatieve Universiteit Haarlem, een samenwerking tussen PB en Klein Haarlem. Misschien heb je er al eerder iets over gelezen in onze nieuwsbrief maar nu hebben we er ook beeld bij! 

De Creatieve Universiteit Haarlem, dat is geen gebouw. Het is een gedachte, vormgegeven door sprekers. Diepgaand, hilarisch, verruimend, verbazingwekkend of allemaal tegelijk. En het gaat altijd over wat jou raakt als ondernemer; je houding, je vaardigheden, of jouw eigen ervaringen. 

Bekijk via deze link de filmpjes die gemaakt zijn tot nu toe.

Winnen!

Wil je kans maken op het boek Feedback is een cadeautje? Doe dan mee aan onze Weggeefactie!

De winnaar van de weggeefctie van vorige maand is Pieter van Knippenberg. Hij wint het boek De Taalhacker. Veel lees plezier!
Copyright ©  Delen is het nieuwe hebben.
Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp