Copy
Het laatste nieuws over brains, tech and culture...

Permanent Beta Nieuws

In deze nieuwsbrief blikken we natuurlijk terug op een zeer geslaagde zevende Permanent Beta Dag waarvoor we te gast waren op Het Lyceum Rotterdam. Verder hebben we ook nog een paar hele gave nieuwe experimenten die we graag met jullie willen delen! En we hebben onze website een nieuw voorkantje gegeven...

Een terugblik op PB dag 7

Voor het eerst te gast in een andere stad en dan ook nog op een school met 500 leerlingen die als deelnemer mee zouden draaien. Dat was van te voren best even spannend. Maar dit bleek nergens voor nodig want de zevende Permanent Beta Dag is voor zowel de PB community als de school en leerlingen een heel geslaagd experiment geweest. Hieronder een korte terugblik.

De dag werd op een hele speciale manier geopend door sopraan Isabella Scholten met een zeer indrukwekkende aria uit de parelvissers van Puccini. Hierna stonden ieder zijn zintuigen gelijk goed open om aan de dag te beginnen. Een kort fragment kun je hier terug luisteren.

De rest van de dag stond in het teken van kennis delen en ontdekken. Meer dan 60 sprekers over de meest uiteenlopende onderwerpen. Onze blogger Miriam Wesselink bezocht er twee en schreef van beide een verslag. Daarnaast schreef Nynke Schaaf een blog over de dag als geheel en de toekomst van het onderwijs. De toppers van Part Up waren ook weer van de partij en maakten een mooie video impressie. Daarbij namen Bas&Mike hun eerste echte show op met onze dag als decor en Permanent Beta als onderwerp. En om het hele plaatje compleet te maken is de dag op foto vastgelegd door Rob Kramer en Ingrid Dercksen.

Tot slot werd de dag afgesloten met een try-out van Failure Night. Een uurtje luisteren naar verhalen van mensen die de boel aardig in de soep hebben laten lopen maar vooral ook naar de wijze lessen die ze hier van geleerd hebben. Dit was trouwens de laatste try out! De Failure Night wordt een terugkerende Meetup, de eerste editie is op 26 januari bij Felix Meritis.

Heb je de PB dag dit keer gemist? Bekijk dan even deze interviews om van bezoekers te horen waarom het echt de moeite waard is om te komen!

Tot slot willen we natuurlijk Het Lyceum Rotterdam hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en de hulp bij het organiseren van deze mooie dag. En ook de LMC Praktijkschool voor het verzorgen van de heerlijke catering!

Nieuwe samenwerkingen en dus nieuwe Meetups!

Er gaan de komende tijd behoorlijk wat nieuwe Meetups bij komen en dat is natuurlijk goed nieuws! Dit komt omdat we een aantal hele leuke samenwerkingen aan zijn gegaan waardoor we nog meer kennis met jullie kunnen delen.

Zo gaan we samen met Maven Publishing een reeks Meetups organiseren rond een aantal van hun aansprekende titels. We beginnen op 16 februari met People Skills. We laten drie sprekers aan het woord over heldere en efficiënte communicatie, allen vanuit een andere invalshoek.

Met de Luchtmacht gaan we intensiever samenwerken en dat begint op 1 december met een gezamenlijke Drone Meetup. Zowel beginnende als ervaren drone liefhebbers zijn welkom!

De Biohacking Meetups zijn terug van weggeweest! Deze reeks begon ooit met het Chip-Experiment waarin verschillende mensen uit onze community een chip onder hun huid lieten implanteren. WTF?? Een chip onder je huid?? Ja inderdaad een chip onder je huid...
Maar onze Biohacker Ruben Horbach verhuisde naar Loden waardoor wij opzoek moesten naar een nieuwe kartrekker. En die hebben we gevonden! Peter Joosten neemt het stokje over en gaat de Biohacking Meetups nog meer inhoud geven met meer onderwerpen dan alleen het chippen van jezelf. Op 1 december (helaas voor de mensen die van drones én biohacking houden) gaan we van start met DNA hacking.

Weg-geef-actie

De winnaars van de vorige weg-geef-actie zijn: De nieuwe kansen liggen in het boekje De kleine Lifehacking voor Dummies geschreven door Arjan Broere. Hiervan geven we er maar liefst twee weg! Kan jij nog wel wat lifehacks gebruiken? Geef je dan hier op voor de actie :)

Agenda

Utrecht  Amsterdam Haarlem Amersfoort Groningen Schaarsbergen Rotterdam

Nieuwe website

De homepage van onze website was al een tijdje aan een update toe en daar hebben we nu de eerste stappen in gezet. De kennis en kunde hiervoor komt uit onze eigen community en wel van Gerard Petersen, met zijn bedrijf Cap5 is hij gespecialiseerd in Wordpress websites.

De opzet van de homepage is verdeeld in de 3 pijlers die voor ons het belangrijkst zijn: Events, kennis en social. Zoals alles bij PB blijft dit natuurlijk in ontwikkeling en staan we open voor feedback!

Infomania

Graag geven we even wat extra aandacht aan Infomania, Een non-profit, publiek-privaat initiatief dat deels tot stand komt door co-creatie. Dit event is er voor de informatieprofessional van nu en zal worden gehouden op 3 december in De Nieuwe Stad. Wil je er heen? Dat kan! Vraag gewoon een kaartje aan het vermeld daarbij dat je via Permanent Beta komt.

App van de maand


Maak je graag foto's, ben je architect of werk je veel buiten? Dan is de app van deze maand echt een aanrader! Met Sun Seeker kun je nauwkeurig alle informatie bekijken als het gaat om de stand van de zon. En met de 3D Augmented Reality functie, interactieve kaart en zonnekompas ziet het er echt heel professioneel uit. Maar goed, de prijs is er dan ook wel naar. Bekijk dit filmpje voor meer info.
Vind je het wel handig maar het niet waard om de app te kopen. Bekijk dan deze gratis en minder uitgebreide app Sun Surveyor Lite.

Must read 


De Must Read van de maand is een artikel over de Thync. Een gadget waarmee je jouw eigen gemoedstoestand kan beïnvloeden. Facinerend maar een beetje eng tegelijk. Misschien wel de drugs van de toekomst...
Copyright © 2015 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp