Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

Permanent Beta Nieuwsbrief

We hebben weer niet stil gezeten deze maand. Een succesvolle eerste Lab sessie, weer een hele gave en druk bezochte Pre Trending Topics en niet te vergeten een zeer geslaagde editie van KIJK Live. Verder hebben we onze nieuwsbrief uitgebreid met tips over handige apps, must read boeken en video's die je niet mag missen. En als kers op de taart geven we ook nog allemaal cadeautjes weg! Dat wordt dus smullen met deze nieuwsbrief.

Mooie ideeën over financiële educatie voor kinderen

 Op 20 februari vond in Amersfoort de eerste editie van het Permanent Beta Lab plaats. In het Lab krijgen organisaties de mogelijkheid om hun vraagstukken voor te leggen aan een multi-expertise denktank. In deze eerste try out stelde NDA Incasso de vraag 'hoe kunnen we zorgen voor duurzame financiële educatie voor kids?'. Het was in het begin nog even zoeken naar een goed format maar binnen twee uur tijd zijn er geweldige ideeën en contacten gedeeld. Connie Maathuis van NDA Incasso reageerde als volgt: "Bij het eerste PB Lab al zoveel input krijgen dat ik de komende weken - misschien wel maanden ;) - kan vullen met de uitwerking ervan: heerlijk effectief format; dankjewel!"Permanent Beta zal hier zeker nog follow-up aan geven om mee te helpen deze mooie ideeën te verwezenlijken. De volgende sessie is op 19 maart in Amsterdam en dan staat het Lab in het teken van bouwprojecten en burgerparticipatie. Inschrijven kan via de Meetup! 

Pre Trending Topics: is automatisering een bedreiging of cadeautje?

 Voor de derde editie was Martijn degene die de deelnemers in een vogelvlucht langs alle nieuwe trends en ontwikkelingen mocht meenemen. Hij werd hierbij ondersteund door Maarten den Braber als sidekick. En dit was nodig want de opkomst was hoog dit keer! De onderwerpen die voorbij kwamen hadden vooral te maken met automatisering, robotisering, slimmer werken en quantified self. Verder werd er ook veel aandacht besteed aan de gevolgen van al deze ontwikkelingen ons werkende leven. Lees de blog voor een compleet verslag van de avond.

KIJK Live #6

 De tijd vliegt voor KIJK Live want op 19 maart was het alweer de zesde keer dat de Beurs van Berlage haar deuren opende voor deze meet-up en dat betekent dat ze alweer een half jaar bezig zijn. Naast onderwerpen als de quantumcomputer, plasticsoep, de Google Glass en Saoedi-Arabië vlogen ook de Malariamuggen om onze oren. Kon je er deze keer niet bij zijn? Bekijk dan hier de filmpjes van de avond. En voortaan hoef je nooit meer iets te missen van deze boeiende avonden want er is gewoon een live-stream waarop je alles vanuit je luie stoel kunt volgen! Maar komen is leuker want dan ontmoet je ook nog eens heel toffe mensen en kun je de sprekers tackelen met al je vragen. Opgeven kan via de Meetup!

Agenda

App van de maand

Voor de Iphone gebruikers is Drafts een hele handige app voor het maken en beheren van je notities. Het werkt snel en je maakt eenvoudig koppelingen met andere toepassingen zoals Evernote, Dropbox of e-mail. Omdat Drafts alleen werkt op de Iphone hebben we speciaal voor de Android gebruikers een tweede app van de maand en dat is Evernote Hello. Een handige app voor als je vaak naar bijeenkomsten gaat waar je weer allemaal leuke nieuwe mensen tegenkomt. Bekijk hier een filmpje voor een korte impressie. 

Must read & see

De must read van deze maand is Onderhandelen met je zelf  van Erica Ariel Fox. De must see is van Adam Savage met zijn speech op de Bay Area Maker Fair 2013 over de toekomst van ons werkende leven.
 

Weggeef actie!

Wil jij kans maken op AquaLoveNotesDraailampjeseen boek over zelfsturing en bottom-up organiseren of het boek Schaarste van Sendhil Mullainathan & Eldar Shafir? Doe dan mee met de weg-geef-actie! Vul hier je gegevens in en in de volgende nieuwsbrief maken we de winnaars bekend! 

Uit het archief

Een klein sprongetje terug in de tijd naar de Permanent Beta dag waar Peter Ros vertelt hoe creativiteit en open source-denken de ondernemende zwerm laat winnen
Copyright © 2014 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp