Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

Terugblik Week van de Ondernemer

Wat was het een geweldige week! Permanent Beta gaf tijdens de Week van de Ondernemer invulling aan het thema innovatie, en hoe?! We blikken in deze nieuwsbrief terug op deze mooie week en we kijken alvast vooruit naar ons volgende speciale event: Permanent Beta Dag #4 op 30 juni!

Drie dagen feest!

De eerste verdieping van het Beatrix Theater was drie dagen lang omgetoverd tot de innovatievloer. Herman, David en Menno hadden hier de maakplek geïnstalleerd en dat bleek een van de drukst bezochte plekken van de week te zijn. Mensen konden hier lekker knutselen en klooien. Bijvoorbeeld met draailampjes of likejars. Beluister hier de uitzending van MKB Radio waarin Herman vertelt over het belang van de makerscene. 

Martijn heeft een record poging lezingen geven ondergaan door 23 lezingen in 3 dagen te geven over waarom klooien een goed idee is. Dit deed hij bij elkaar voor zo'n 7000 bezoekers. Door zowel nu.nl als ING werd hierover geschreven in hun nieuwsberichten. Van een van de lezingen is hier een filmpje te bekijken.

Peter trakteerde de voorbijgangers langs onze stand op een stortvloed aan nieuwe technologische tools en ontwikkelingen. Dit was te vergelijken met een Pre Trending Topics avond maar dan in het kort. Voor een complete impressie van wat er allemaal op de innovatievloer gebeurde heeft VideoLogic dit filmpje gemaakt.
 

Permanent Beta special

De WvdO eindigde iedere dag om vijf uur en daarna stond de locatie leeg. Dit leek ons een uitgelezen kans om op woensdagavond de eerste verdieping te hacken voor onze eigen Permanent Beta avond. Er kwamen 8 inspirerende sprekers langs met hun verhaal: Peter Ros over het ecosysteem voor innovatie, Jacco Hangraaf over hoe hij een gereedschapskist ombouwde tot bbq, Nils Roemen over 'Er is genoeg', Herman Kopinga over zijn liefde voor knopjes, Joost Plattel over the curious corners of the internet, Jan Henk Bouman over convergentie, Marcella van der Burg van Ultimaker over 3D printen en onderwijs en last but not least Bruno van den Elshout over zijn kunstproject NEW HORIZONS. Het was een mooie avond met veel verschillende verhalen. Een deel hiervan is alvast terug te zien op film en de rest volgt in de volgende nieuwsbrief.

Wat anderen ervan vonden...

Cees Links, bedenker wifi:

"Als je op een beurs of bedrijvendag komt, dan staan de stands altijd vol met afgewerkte posters, of gelikte producten. Wat is er echter mooier dan een stand met soldeer bouten, de geur van verbrande hars, de ideeën borrelen nog van de tafel, de lucht zinderend van wat er allemaal mogelijk is! Dat is wat je overkomt als je bij de stand van Permanent Beta langsloopt – niets gelikt, niet afgewerkt – en of het ooit wat wordt is de vraag! Maar als je de verpakking hebt weggegooid, neem je een bult inspiratie mee naar huis waar je nog lang op kunt teren!"

Sjoerd Keijser, Landelijk programmamanager Innovatie KvK:

"Tijdens de WvdO konden bezoekers bij Permanent Beta ervaren hoe leuk techniek is en gaat worden. Met de aanwijzingen van de hackers ervoeren zij hoe gemakkelijk het wordt om zélf nieuwe toepassingen te bedenken met soldeerbout, Arduino-controlleren 3D-printers. Innovatie werd tot de essentie teruggebracht: nieuwsgierig en onderzoekend zijn, iets maken en kijken of het werkt."

Leen Jan van Dijke, Synpact:

"Op de Week van de Ondernemer hebben Martijn Aslander, Herman Kopinga en Peter Ros een unieke bijdrage geleverd op de Innovatie Expo. Hun frisse blik, coole spullen en enthousiasme werkten zwaar aanstekelijk: iedereen wilde letterlijk aan de slag met creëren en innoveren. Super!"

Willem Overbosch, MKB Servicedesk:

"Inspiratie tot vernieuwing!"

Permanent Beta Dag #4

 
Op 30 juni is het weer zover, de Permanent Beta Dag. Het programma wordt nog voller en interessanter dan voorheen! Voor deze editie hebben we gekozen voor een nieuwe locatie: De Nieuwe Stad in Amersfoort. Dus zet het alvast in je agenda en schrijf je in op de Meetup!

Samen innoveren

 
Ook de samenwerkingen met andere partijen waren zeer waardevol. De innovatievloer werd gedeeld met onder andere TNO, de KvK en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Verder zijn we vriendjes geworden met Ultimaker en kwamen we de bedenker van wifi, cees links, tegen.
We hebben deze week iets leuks ontdekt. Mensen worden vaak onderverdeeld in verschillende types, bijvoorbeeld ondernemers, wetenschappers en creatieven. Bij PB lopen hybride figuren rond en daar blijkt iedereen nieuwsgierig naar te zijn. Dus ja, naar jullie! Of het nu gaat om het Ministerie van Economische Zaken, banken of andere grote bedrijven. Hier komen vast nog heel veel mooie samenwerkingen uit voort!

WvdO on tour

De week van de Ondernemer stopt niet na deze week maar trekt verder door het land en Permanent Beta mag mee! Hieronder de data en locaties:

Special Forces gezocht!

Met het drukke programma voor de boeg kunnen wij alle hulp gebruiken. Wij zijn vooral opzoek naar bloggers, fotografen, tekstschrijvers, vormgevers, programmeurs, cameramannen/vrouwen en facilitators voor onze bijeenkomsten. En hoe meer mensen we kunnen mobiliseren, hoe minder tijd we van iedereen hoeven te vragen. Dus vind jij het leuk om bij te dragen aan alle gave dingen die wij organiseren? Meld je dan aan via dit formulier en laat ons weten hoe je wilt helpen. Wij stellen het in ieder geval heel erg op prijs!
Copyright © 2014 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp