Copy
Permanent Beta: bridging brains, tech and culture!

We starten met jaar 6 van het experiment...

We zijn even stil geweest met onze nieuwsbrief maar dat betekent niet dat er intussen niets is gebeurd. Er zijn inmiddels 11 PB dagen geweest, meer dan 400 Meetups georganizonderd en de community is uitgegroeid tot 4.568 leden. En ons gedachtegoed is het afgelopen jaar ook opgepakt in Kaapstad en Teheran. Daar mogen we toch best tevreden mee zijn! Op naar een nieuw jaar vol nieuwe avonturen!

PB Dag 11,5

Voor de laatste PB dag waren we te gast in de Social Impact Factory in Utrecht, een geslaagde editie! Zo geslaagd zelfs dat Angele Bakker vond dat twee keer per jaar een PB dag niet genoeg was... En dus gaat zij een PB dag 11,5 organiseren bij S2M Amersfoort CS. Het thema van deze dag is: Hack your World! Zoals je weet zijn we bij PB altijd opzoek naar slimme manieren om het leven beter en makkelijker te maken, of dit nu gaat om slim organiseren, slimme apps voor je workflow of het hacken van je gezondheid. Tijdens deze dag pakken we alles aan! Doe je mee? Aanmelden kan hier. En heb je een passend verhaal om te delen? Laat het ons weten.

PB in Teheran

Het zat er al een tijdje aan te komen. We hadden het Permanent Beta artikel ooit al eens laten vertalen in het Farsi maar nu was het dus zover: we gingen naar Teheran. Eenmaal in Iran aangekomen werd het nog even spannend: twee dagen voor het evenement bleek ineens de toestemming nog niet verleend. We waren niet in paniek – we zijn wel wat gewend – en dat was ook niet nodig, want we weten niet precies hoe, maar het ging toch door. Op de universiteit van Teheran nog wel!
De geweldige mensen van Finnova (een start-up achtige organisatie in de sfeer van Permanent Beta) hadden geen half werk geleverd. Er waren bordjes met Permanent Beta, banners en posters en er kwam een man of 60, 70 opdagen. Het hele reisverslag lees je hier.

Talk about Tech Ethics

Onlangs zijn we gestart met een nieuwe Meetup reeks rond de ethische kant van techniek. Waarom? Omdat wij vinden dat er nog te weinig aandacht voor is. Nu technologiën als robotisering, autonome systemen en kunstmatige intelligentie op het punt staan alom aanwezigheid te verwerven in onze maatschappij, lijkt het ons tijd om de ethische kant serieuzer te onderzoeken. In een serie meetups willen we met elkaar in gesprek gaan over wat wij hierin belangrijk vinden. Wil je meepraten? De volgende Meetup is op 17 januari, aanmelden kan hier.

Must Read

 
Zo regelmatig mogelijk proberen we je te prikkelen met wat wij zoal op ons pad tegenkomen. Als must read hebben we deze keer zowel een boek als een artikel.

Het boek dat we aanbevelen raakt aan het thema van PB dag 11,5: Tools of Titans van Tim Ferriss

En ook deze long read willen we je niet onthouden: What Happens When We Let Tech Care For Our Aging Parents?

Must See


Omdat we op dit moment veel bezig zijn met tech ethics is de documentaire Zero Days er echt eentje die je gezien moet hebben. Op een aangrijpende manier wordt de Amerikaanse cyberaanval op een belangrijke Iraanse nucleaire installatie in beeld gebracht. Wij vonden dit een echte eye opener als het gaat om hoe geavanceerd cyber wapens al zijn.

PB en de politie


Politie Midden-Nederland heeft 2018 het thema 'Permanent Beta' meegegeven en we gaan nauwer samenwerken met de Nationale Politie. Hoe gaaf is dat?! Dit is het resultaat van wat spelden prikken van het afgelopen jaar. Martijn Aslander sprak op verschillende niveau's binnen de organisatie en op ons festival werden er verschillende Labsessies georganiseerd.
Copyright © 2018 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp