Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

Permanent Beta Nieuws

Nog even aanschuiven aan het kerstdiner en wat vuurpijlen de lucht in schieten maar dan is 2014 weer voorbij... We kijken tevreden terug op een ongelofelijk mooi jaar. In totaal hebben we 58 Meetups georganiseerd met de hulp van ruim 150 sprekers. En onze community is dit jaar gegroeid van 1000 naar bijna 1800 deelnemers! Natuurlijk gaan we in 2015 gewoon lekker door met waar we mee bezig waren maar we proberen jullie wel te verassen met een aantal nieuwe Meetups en projecten.

Terugblik eindejaars Meetups 

Het einde van het jaar werd afgesloten met een paar mooie nieuwe Meetups waar we graag even op terugblikken.

De drones vlogen door Berlage Meet & Workspace in Amsterdam. Wegens het succes van deze bijeenkomst staat de volgende alweer op het programma. Met deze Meetup proberen we een netwerk op te bouwen van mensen die op welke manier dan ook geïnteresseerd zijn in Drones. Of het nu om filmen, vliegen of software gaat. Aanmelden kan via onze Meetup.

Rotterdam heeft als nieuwe PB locatie de eerste twee Meetups georganiseerd. De kick off ging over wearables en domotica en hier is een blog over geschreven. Voor het nieuwe jaar is Rotterdam nog opzoek naar een nieuwe locatie! Heb je tips? Mail dan naar joop@personallifesystem.com

Op 26 en 27 november is in Amsterdam een mooie reeks van Week van de Ondernemer events afgesloten. Martijn Aslander was hoofdspreker innovatie en het Permanent Beta Team met Herman Kopinga, Menno Kopinga, David BakkerKim van den Berg waren aanwezig om te laten zien hoe aandacht geven aan mensen op een beurs veelal beter werkt dan aandacht vragen en dat je daar geen dure standbouwers voor nodig hebt. Uit deze tour zijn al een aantal mooie samenwerkingen gekomen en dit zullen er in het nieuwe jaar ongetwijfeld nog meer worden met partijen als Synpact, ING, MKB-Nederland, De KVK, TNO en Tony Chocolonely.

De laatste biohacking Meetup werd afgesloten met een overzicht van de toepassingen, bezwaren en feiten van de NFC chip. Volgend jaar gaan we verder met de Biohacking reeks maar zullen we ook inzoomen op andere onderwerpen zoals voeding en quantified self.

Kampvuursessies in Elp

Op 12 december werd de eerste Kampvuursessie van Elpine gehouden. Elpine is een centrum voor persoonlijke training, voedings- en lifestyleverbetering in Elp. Wil je meer horen over Elpine en de kampvuursessies? Luister dan hier naar het interview met Dick Oosterwijk op onze laatste PB Dag of schrijf je in voor hun nieuwsbrief. De volgende kampvuursessie is op 9 jan en je kunt je inschrijven via de Meetup van Elpine.

KIJK Live! op de High Tech campus Eindhoven

Dinsdag 27 januari is de volgende editie van KIJK Live! Deze keer wordt het evenement gehouden op de High Tech Campus in Eindhoven.

KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts letterlijk een podium krijgen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen met technologie, wetenschap, historie en maatschappij.

Nieuwsgierig naar wat er dit keer op het programma staat? Bekijk dan hier de Meetup en meld je aan!

Oproep Tegenlicht: Wat is jouw favoriete aflevering?

Na 12,5 jaar gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar de meest favoriete aflevering van alle seizoenen. De redactie selecteerde eerst, nu stemt het publiek. Laat op de website van Tegenlicht weten wat jouw favoriete aflevering is en wie weet zie je deze terug op onze Meetup agenda!

Wat is Permanent Beta?

Agenda

Must read & see

Voor de must see van deze week nemen we je weer even mee terug naar onze laatste PB Dag. Alle interviews van PB TV zijn hier nu los terug te zien! Met dank aan VideoLogic.

De must read tip van de maand bestaat dit keer uit meerder omdat we niet konden kiezen:

- Een artikel over een heel gaaf project wat laat zien wat voor mooie dingen je allemaal met 3D printen kan doen.
- De 10 belangrijkste wetenschappelijke doorbraken van 2014.
- En tot slot dit lijstje van verbazingwekkende wearables van de toekomst.

App van de maand

De app van de maand komt uit een van onze Evernote sessies. Reflect, een nieuwe applicatie die koppelt met Evernote en je helpt belangrijke informatie uit Evernote te onthouden. De webapplicatie helpt je om bijvoorbeeld vreemde woorden, gedichten, examenstof of quotes te onthouden door het in delen aan te bieden over een specifieke periode. Lees meer hierover in deze blog op lifehacking.nl

In de media

Het NFC chip-experiment begint aardig wat landelijke aandacht te krijgen. Na de implantatie van Martijn tijdens onze 4de PB Dag zijn er nog velen gevolgd uit onze community. Ook de NOS schonk onlangs aandacht aan het onderwerp in een artikel en dan is het toch leuk om te zien dat de betrokkene voor een groot deel uit het PB netwerk komen.

Winnen!

Deze maand hebben we een bestseller als winactie! En wel het boek 'Exponential Organizations' van Yuri van GeestSalim Ismail en Michael S. Malone. Wil je kans maken? Vul dan hier je gegevens in!

Winnaar van de vorige weggeefactie is Anke van Wijk. Zij wint maar liefst 3 boeken omdat ze de enige was die heeft gereageerd! Het zijn de boeken Anders Werken, Onderwijshelden en Handboek van Wereldburgerschap.

En welke les leren we hieruit? Meedoen met onze acties heeft dus echt wel zin!! ;)
Copyright © 2014 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp