Copy
Het laatste Permanent Beta Nieuws, blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van brains, tech and culture...

Permanent Beta Nieuws

Op 13 november is het zover, dan reist de Permanent Beta dag voor het eerste naar een andere stad. Voor de 7de editie zijn we op bezoek bij het Lyceum Rotterdam. We gaan dus gewoon weer de schoolbanken in! In deze nieuwsbrief meer over het programma. Verder nemen we je mee in een paar mooie nieuwe avonturen die we aan het beleven zijn en die we met jullie verder vorm willen gaan geven. 

13 nov: Permanent Beta Dag 

Op vrijdag 13 november opent het Rotterdams Lyceum haar deuren voor Permanent Beta. En het mooie is dat de leerlingen die dag niet naar school hoeven maar gewoon ook naar onze dag mogen komen. Het programma zal voor ieder wat wils brengen. Er staan dit keer meer dan 60 sprekers op het programma met onderwerpen binnen de thema's Educatie, Gezondheid, Duurzaamheid, Tech, Maatschappij en Innoveer jezelf. Daarbij is er weer een onderwijs hackathon en zullen er meer dan genoeg dingen te zien en te doen zijn in de maakplek en het Future Lab.

De dag wordt afgesloten met de Failure Night en een borrel, een nieuw concept wat we aan het opzetten zijn. Ben jij al eens ongelofelijk de mist ingegaan? De boel verknald? Laat het ons weten en vertel de les die je hebt geleerd aan ons publiek op de PB Dag. Bij Failure Night krijgen fuck-ups de ruimte!

Ben je erbij op 13 november? Meld je dan hier aan!

Ga je mee op PB Excursie?

Ken je dat nog? Dat gevoel van vroeger wanneer je op schoolreisje ging? Dat is het idee van de Permanent Beta Excursie maar dan alleen niet naar de dierentuin of pretpark ;) Een aantal keer per jaar de kans krijgen om in de keuken te kijken van een bedrijf of organisatie waar je normaal niet zomaar binnenkomt. Hoe gaaf zou dat zijn?!

Plekken die nu al op ons lijstje staan zijn het magazijn van Wehkamp met 468 robots als werknemer, Tesla Motors in Tilburg en het Google datacenter van 40 hectare in Groningen. Heb jij meer ideeën laat het ons dan vooral weten! 

Biohacking

Een paar weken geleden waren we vanuit Permanent Beta deelnemer aan de Biohacker Summit. Een conferentie over onderwerpen op het snijvlak van biologie en technologie. De conferentie had een behoorlijk interessant programma, met sprekers uit hele wereld.

We luisterden naar Kaj Sotala, een geweldige nerd, die in opdracht van Elon Musk bezig is met research van de 'moralitiet van code'.
Een andere boeiende spreker was Max More, een vooraanstaand denker over transhumanisme
Transhumanisme is de fase waarin we terechtkomen als ons lijf en technologie gaan samensmelten.

Het toeval bepaalde dat we tegen een andere Nederlander aan botste, Peter Joosten, die we goed kennen. In deze blog kun je lezen wat Peter heeft geleerd van het congres en hierin vertelt hij ook wat Biohacking nu eigenlijk is. Ter plekke hebben we samen met Peter besloten dat we binnenkort meer aandacht gaan geven aan Biohacking meetups bij Permanent Beta. Nu zijn we nieuwsgierig naar wat of wie jij moet denken bij de term Biohacking? Laat het ons weten zodat we dit mee kunnen nemen bij het opzetten van de Meetup reeks!

We willen meer content!

Tijdens onze Meetups bulkt het van de kennis en ideeën maar op onze website laten we hier eigenlijk maar heel weinig van zien. Dit willen we veranderen dus zijn we opzoek naar bloggers en tekstschrijvers die ons hiermee willen helpen. Schrijf jij graag en ben je nieuwsgierig naar alles wat er gaande is op het snijvlak van wetenschap, techniek en kunst? Laat het ons dan weten! 

We zijn onze website op dit moment grondig onder handen aan het nemen zodat jouw blog een prominente plek kan krijgen

Agenda

Wat is Permanent Beta?

 

App v/d maand

Werk je op een Mac? Zou je het dan niet handig vinden om tijdens het werken je Whatsapp berichten op je computer te kunnen typen? Dat kan dus sinds kort! Hier lees je hoe je het voor elkaar krijgt. (voor Windows was dit al beschikbaar)

Must see & read

De Must see van deze week heeft te maken met de Tegenlicht Meetup reeks die weer is begonnen. De aflevering 'TTIP: Recht van de sterkste' is een aanrader om terug te kijken. De aflevering gaat over het voorgenomen handelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP) Wordt onze democratie aangetast door claim beluste investeringsadvocaten?

De Must read van deze week is het laatste boek van Dan Brown, Inferno. Over Transhumanisme. Voor veel mensen is dit gewoon een thriller of valt het in de categorie science fiction maar misschien is het wel dichterbij dan we denken...
Copyright © 2015 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp