Copy
Het laatste nieuws over Permanent Beta. 

Permanent Beta Nieuws

Het Permanent Beta virus verspreid zich steeds verder door het land. Naast Amersfoort, Amsterdam, Groningen en Rotterdam is nu ook Zwolle besmet. En in Utrecht is er een locatie gevonden die zijn deuren graag voor ons opent. Meer locaties betekent meer Meetups. In deze nieuwsbrief een overzicht van wat er deze maand is gebeurd en een blik op wat ons nog allemaal te wachten staat.

Locatie update

Wij zijn heel erg blij om te zien hoe goed het gaat met de nieuwe PB locaties! Daarom hieronder een korte update van wat er allemaal speelt.

Op woensdag 21 januari werd in Zwolle een Kantelbijeenkomst gehouden in het kader van het project ‘Zwolle in Transitie’. Tijdens deze bijeenkomst werden er verschillende initiatieven gepresenteerd die Zwolle zouden kunnen helpen ‘kantelen’. De initiatieven werden als vraag aan de bezoekers gepresenteerd en een van de vragen was ‘Wie helpt er mee om Permanent Beta in Zwolle op te zetten?’ Het antwoord bestond uit 20 enthousiaste mensen die mee willen denken en doen. Wordt vervolgd dus!


In Groningen zijn ze alweer even bezig en daar zijn al meerdere Meetups georganiseerd. Deze week staat daar het FAIL Lab op het programma en op 17 feb starten ze met Evernote sessies.

En in Rotterdam zitten ze ook niet stil want daar zijn ze nu druk bezig met het verzamelen van genoeg content om heel veel gave Meetups te gaan organiseren. Woon je in de buurt van Rotterdam en wil je meedenken of meedoen? Kom dan naar de Koffieavond op 4 februari.

Tot slot gaan we volgende maand eens proberen hoe het is om in Utrecht iets te organiseren. Op 16 februari zal de Pre Trending Topics sessie bij het Permanent Future Lab zijn.

KIJK Live #12 druk, interactief en boeiend

Op 27 januari vond alweer de 12de editie van KIJK Live plaats, dit keer op de Hightech Campus in Eindhoven. Sterk uiteenlopende onderwerpen passeerden de revue. Van een praatje van twee studenten die het aandurfden om de Sagrada Familia na te maken met een mengsel van zaagsel en ijs tot een interview op het podium met wetenschapsjournalist Roel van der Heijden die mocht ervaren hoe een paraboolvlucht voelde.

Van deze Meetup is weer een mooie fotoreportage gemaakt en tijdens de avond zelf waren de praatjes live te volgen via een livestream die je hier nog even terug kunt kijken.

Nieuwe Meetup onderwerpen

Naast de nieuwe Meetups rond Biohacking, Drones en Knopjesavonden zijn we bezig met het opzetten van nog een aantal nieuwe sessies. In deze sessies willen we vooral aandacht besteden aan onderwerpen als Internet Of Things en Robotica. Maar hoe zorg je ervoor dat we kunnen spelen met echte robots zoals deze Baxter, zonder of met heel weinig budget? Daar zijn we nu nog even ons hoofd over aan het breken... Mocht je ideeën hebben die ons hierbij kunnen helpen? Laat het dan vooral weten! 

Wat gebeurde er nog meer deze maand?

Op 12 januari werd in Berlage Meet & Workspace alweer de tweede Drone Meetup gehouden. Deze sessie staat open voor iedereen die op wat voor manier dan ook interesse heeft in drones. Wat op viel is dat bij deze maar ook bij de vorige sessie vooral veel mensen kwamen die nog weinig tot geen ervaring hadden met drones. Daarom hebben we in deze blog nog eens een aantal feiten en weetjes onder elkaar gezet. Op 11 februari is de volgende Drone Stuff Meetup op een geweldige locatie van het Havenbedrijf Amsterdam!

Op 20 januari werd tijdens de Big Improvement Day de Intellegence Room gepresenteerd. Dit is een samenwerking tussen Permanent Beta en de Caesar Groep. Samen bouwen we aan een super slim online datacentrum.

Op 26 januari zorgde Joost Plattel er in sneltreinvaart voor dat de deelnemers met zakken vol info over nieuwe trends, tools en gadgets naar huis gingen. Hier een overzicht van alles wat er langs kwam. 

Wat is Permanent Beta?

Denk mee en win!

Het is de hoogste tijd voor een frisse wind door onze poster collectie! En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Heb jij een idee voor een leuke tekst of een gaaf design? Laat het ons dan weten! Onder de inzendingen verloten we 5x het boek 'Flexdenken' van Astrid Willems over creativiteit, flexibiliteit en omdenken. Vul via dit formulier je idee in (in het interesseveld)

De mededeling in onze vorige nieuwsbrief heeft gewerkt. De vorige maand waren er opvallend meer inzendingen voor de weggeefactie. De winnaar van de vorige maandactie is Eric Stam omdat hij de meeste uitgebreide reactie gaf :)

Must read & see

De must read van deze maand is het boek '10 banen die gaan verdwijnen & 10 banen die gaan verschijnen' van Bas van de Haterd. En het leuke is dat het e-book vrij aan te vragen en te downloaden is op basis van waardebepaling achteraf.

De must see bestaat deze maand uit twee aanraders. De eerste is voor degene die wat tijd over heeft en behoefte heeft aan een inspirerend verhaal: The Theory of Awesomeness. En de tweede is er voor de echte makers: een heel tof filmpje over een te gaaf ingerichte maakplek/studio. Als je nog ideeën zoekt voor het inrichten van je werkplek dan gaat dit filmpje zeker helpen! 

App van de maand

De app van de maand is dit keer Be My Eyes. Deze app verbind blinde mensen aan vrijwililgers die willen helpen om hun leven een beetje makkelijker te maken. Dit gaat via wereldwijde live video chat.

Tegenlicht Meetups

Deze week zijn de Tegenlicht Meetups weer van start gegaan bij De Nieuwe Stad in Amersfoort. Ook in 2015 kunnen jullie weer volop meepraten over verschillende onderwerpen uit de uitzendingen. Op 4 februari is het onderwerp 'De onderwijzer aan de macht'. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan op onze Meetup!
Copyright © Daar doen we niet aan. Delen en kopiëren mag, wel lief als je onze naam noemt!

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp