Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

Permanent Beta Nieuws

Aankomende week is een speciale week voor ons omdat we als Permanent Beta onderdeel zijn van de 'innovation floor' op de Week van de Ondernemer. In deze nieuwsbrief vertellen we je wat er zoal op het programma staat deze week. Verder blikken we natuurlijk terug en vooruit en geven we weer genoeg tips van apps, boeken en nog veel meer.

WvdO Special

De hele Week van de Ondernemer heeft dit jaar een Permanent Beta tintje maar de woensdagavond belooft een hele speciale avond te worden. Vanaf ongeveer 16.00 uur zal Nils Roemen het Magazine 'Er is genoeg' presenteren, dit gaat over de deeleconomie en de overvloed. Vervolgens is er een gezellige borrel waar iedereen welkom is. In de avond zal er vanaf 19.30 uur een speciale Permanent Beta sessie plaatsvinden met sprekers als Martijn Aslander, Peter Ros en Maarten den Braber. Verder is het niet uit te sluiten dat ook KIJK Live van de partij is!

Het is in ieder geval een Permanent Beta editie op een speciale locatie die je zeker niet mag missen! Weet je al zeker dat je gaat komen op deze avond? Schrijf je dan in via deze meetup. Alleen dan komt je naam op de gastenlijst en kun je naar binnen!

Hoe ziet de wereld er uit in 2020?

Dinsdag 25 maart vond een inspiratiesessie bij Xcellent plaats met als thema ‘Hoe ziet de wereld eruit in 2020?’. Peter Ros, Jan-Henk Bouman en Martijn Aslander namen de aanwezigen mee in een wereld van technische snufjes en nieuwe inzichten voor de toekomst. In dit blog een terugblik op de inspiratievolle middag.

Pre Trending Topics #4 

Op 4 maart was alweer de vierde editie van Pre Trending Topics. Martijn en Peter haalde de bezoekers in vogelvlucht langs de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie op een manier die zij zelf omschrijven als 'stand-up filosofie over technologie'. In dit blog lees je terug wat er allemaal voorbij is gekomen op deze avond. (waarschuwing: het is VEEL dus neem de tijd)

Versterking van het PB team

Het PB team is sinds een paar weken versterkt met niemand minder dan Maarten den Braber. Hij is co-founder van QSgear, freelance health+tech adviseur en slimmerwerken nerd. Wij zijn heel erg blij met deze waardevolle aanwinst!

Funding voor PB stichting

Wij zijn in contact met partijen die ons kunnen gaan voorzien van inkomsten. Dit gaat niks af doen aan onze uitgangspunten en het karakter van onze bijeenkomsten maar het geeft ons wel de mogelijkheid om te kunnen investeren in gave kickstart projecten of crowdfunding initiatieven. Hiermee krijgen we toegang tot de nieuwste ontwikkelingen, hacks en reviews. 

Save the date voor PB Festival

 Het Natural Networking Festival zal dit jaar van naam veranderen en vanaf nu het Permanent Beta Festival heten. Verder verandert er niets aan de essentie van dit mooie event. De komende 10 jaar gaan we opzoek naar de schoonheid van de renaissance en vieren we de prachtige mogelijkheden van deze tijd. Binnenkort volgt er meer info maar voor nu alvast de datum voor in je agenda: do 11 t/m zo 14 september.

Tweede Lab sessie was een groot succes 

Op 19 maart was de tweede PB Lab sessie in de Beurs van Berlage. In deze sessie ging het over het ontwikkelen van nieuwe bouwrituelen voor gebouwen en gebieden waarvan de oude functie is komen te vervallen en de nieuwe nog niet in zicht is.

Dit was de reactie van opdrachtgever Imke van Dillen na de sessie met onze denktank:

"GAAAF was het! Ik gun iedereen met vernieuwende ideeën het PermanentBeta LAB. Onbetaalbaar! Dit keer kregen Bettina Poels en ik reflectie op ons "gedachtegoed" Bouwrituelen in het leven te roepen om bouwprocessen een vruchtbaar proces te laten worden voor de leefomgeving.
Samen met de aanwezige multidenktankers Peter Ros (tevens ook inspirerende facilitator), Alma Wattimena, Guido Zwennes, Martijn Gasman, Jac Diepstraten, Paul Veld en Dick Smit creëerde we een ontwapenende dialoog. De grootste opbrengst voor mij is een nieuw perspectief in een speelveld die heel erg bij me past. Inmiddels heb ik de eerste bouwmanager al geïnterviewd over zijn ervaring met bouwrituelen. Deze bruggenbouwer bleek zo enthousiast over dit fenomeen dat hij graag door ons ondersteund wil worden in het ontwikkelen van bouwrituelen voor een nieuw bouwproject in Den Haag. Het Permament Beta Lab in Berlage bleek de kraamkamer voor Bouwrituelen eigen stijl. Dank!"

We zijn bezig met nieuwe locaties! 

Steeds meer mensen tonen interesse voor wat we bij Permanent Beta aan het doen zijn. Om ervoor te zorgen dat we voor nog meer mensen toegankelijk worden zijn we druk bezig met het uitbreiden van de locaties voor onze sessies. Op dit moment zijn we bezig met Almere, Assen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Wordt vervolgd!

Agenda

App van de maand

Wil je tijdens je focus toch af en toe een kattenbelletje voor belangrijke taken die je echt niet mag vergeten? Gebruik dan de Due reminder app. Hierdoor vergeet je nooit meer je moeder te bellen, genoeg water te drinken of je medicijnen op tijd te nemen.
Geen handen vrij om herinneringen in je telefoon te zetten? Spreek het dan gewoon in via de app Braintoss. Zo hoef je nooit meer die mooie ideeën te vergeten die je tijdens het joggen, fietsen of wandelen te binnen schieten!

Must read & see

Down and Out in het Magic Kingdom is een roman met een specifiek gerichte blik op de overvloed. Het is een briljante extrapolatie van de huidige informatie-cultuur, geschreven door Cory Doctorow.

Alhoewel er op het gebied van technologie de laatste jaren al enorme stappen zijn genomen voorspelt Kevin Kelly dat we eigenlijk pas aan het begin staan van een nieuwe technologische maatschappij: "we are still at the beginning of the beginning."

Weggeef actie!

Deze maand hebben we natuurlijk weer een mooi cadeau om weg te geven. Schrijf je in via deze link en maak kans op een jaarabonnement op KIJK Magazine!

Uit het archief

In het kader van de veranderende arbeidsmarkt en als voorbereiding van de sessie op 11 april over de toekomst van werk, is het zeker de moeite waard om dit filmpje van Aukje Nauta nog eens te bekijken: 'Weg met scripted jobs'.
Copyright © 2014 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp