Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

De tijd vliegt...

Er zo vliegt er weer een half jaar voorbij...want op 3 november is het alweer tijd voor de vijfde editie van de Permanent Beta Dag! In deze nieuwsbrief blikken we alvast kort vooruit op het programma. Bomvol inspiratie zoals je van ons gewend bent. Verder geven we natuurlijk ook een terugblik op wat er de laatste maand allemaal is gebeurd. En dat is niet mis!

3 november is het feest!

Zoals iedere editie is het programma van de Permanent Beta Dag iets wat zich tijdens de aanloop steeds verder ontwikkelt. Maar een ding is zeker… Je zult meer inspiratie krijgen dan je aankunt;) Wil je vast een beetje in de stemming komen, bekijk dan de terugblik van de vorige editie.

Nieuw dit jaar zijn meerdere labsessies van bedrijven waarbij je mee kunt denken over de vraagstukken waar zij mee zitten. Zoals Floris Koot het mooi verwoordde – deelnemers kunnen op deze manier bijdragen aan een betere wereld door vanuit hun eigen beleving mee te denken en intussen hun eigen professionele waarde kunnen toetsen. En zo is dat.

Er zullen meer dan 40 sessies zijn over allerlei innovatieve onderwerpen op het snijvlak van technologie, wetenschap en kunst. Sprekers die voorbij komen zijn onder anderen Alette Baardmans van GeenSchool, verschillende sprekers over het boek 'Anders Werken', Marcel van Driel over Waanzinnige plannen. Ran Hendriks vliegt je met zijn drones om de oren en natuurlijk kan er weer geknutseld worden op de Maakplek van Herman. Ook niet onbelangrijk zijn de ontmoetingen met heel veel leuke mensen.

We sluiten de sessies dit keer iets eerder af zodat we meer tijd hebben voor een spetterend muziekprogramma en een gezellige borrel. Mis het dus niet! Aanmelden kan via onze Meetup.

Terugblik op de Tegenlicht Meetups

Inmiddels zijn er in de Nieuwe Stad al 3 succesvolle Tegenlicht MeeMeetups geweest. Hieronder een link naar de blogs en filmpjes van alle onderwerpen: De volgende Tegenlicht Meetup staat gepland op 14 oktober onder de titel 'Zero Days'. Lees hier meer over het onderwerp en meld jezelf alvast aan.

Samenwerking met IDG leidt tot onderhuids chippen

Super gaaf hoe de dingen soms lopen. Permanent Beta heeft een samenwerking opgezet met uitgever IDG. Zij hebben met websites als Webwereld en bladen als ComputerTotaal een enorm bereik en een groot netwerk. 
De eerste samenwerking was op de IT Innovation Day 2014. Martijn Aslander had zich op de PBdag 4 laten chippen en het idee ontstond al snel om 10 mensen uit te dagen om dit live op IID2014 te laten doen. Zo gezegd zo gedaan. Ruben Horbach van Wizkid nam het initiatief om dit verder uit te werken. Hij heeft eerst een presentatie gegeven op IID2014 over NFC chips en de (on)mogelijkheden om daarna live op het podium redacteur René Schoemaker te laten chippen. En vlak daarna kreeg Ruben zijn chip. En nu? zal je denken. Lees meer hierover op onze website.

Groningen is los!

Op 15 september was de aftrap voor PB Groningen. Dat betekent dat er vanaf nu ook in het noorden van het land heel veel gave sessies worden georganiseerd! Hou de Meetup dus goed in de gaten. Bekijk hier het filmpje van dit mooie moment.
Naast Groningen zullen binnenkort ook de kick off van Rotterdam, Eindhoven en Enschede volgen.

Agenda

App van de maand

De app van deze maand is Paste+. Hiermee kun je razendsnel foto’s, video’s, tekst en links doorsturen van de ene app naar de andere app. Meer info hierover lees je in deze blog.

Must read & see

De must read van deze week is het boek 'Silicon Valley' van Eva de Valk. Een introductie op Silicon Valley op een toegankelijke manier voor iedereen, waarbij verleden, heden en toekomst van Silicon Valley aan bod komen.
Must see van de maand is de korte samenvatting van de Apple presentatie van de nieuwe iPhone 6 en de Apple watch. Scheelt weer 2 uur van je tijd:)

In de media

De chipactie op de IT Innovation Day heeft voor behoorlijk wat media aandacht gezorgd. Cameraploegen kwamen naar Amersfoort, redacteuren die interviews afnamen en de ether werd gevuld met dit verhaal. Ontzettend kicken natuurlijk. Hieronder een aantal linkjes:

Weggeefactie

Deze maand mogen we maar liefst 3 boeken weggeven!

Een exemplaar van het boek 'Anders werken' weggeven. Het zijn 50 verhalen over sociale innovatie, samengesteld door Aukje Nauta, Guurtje van Sloten en Cristel van de Ven.

Een exemplaar van het Handboek van Wereldburgerschap geschreven door esther Jacobs.

En tot slot het boek Onderwijshelden, een bundeling van succesverhalen in het onderwijs om te laten zien dat het ook anders kan.

Schrijf je hier in om kans te maken!

KIJK Live gaat weer beginnen!

Het nieuwe seizoen van KIJK Live gaat beginnen. KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts die in KIJK voorkomen letterlijk een podium krijgen. Op 16 oktober gaat het over hoe een nieuw deeltje ons heelal kan redden, het wereldvoedsel probleem, vitamines, ontwerpen van games en de volvo ocean race. Lees meer en meld je aan via onze Meetup!
Copyright © 2014 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp