Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

Een terugblik op een mooie dag...

Meer dan 350 mensen hadden hun dag vrij gemaakt om op maandag 3 november af te reizen naar De Nieuwe Stad. Zij zorgden samen voor een ongelofelijk goede sfeer en een overvloed aan kennis en inspiratie. Het is lastig om een compleet beeld te geven van wat er die dag allemaal is gebeurd maar in deze nieuwsbrief doen we toch een poging.

Vibes & Brains komen samen!

Zo'n 50 sprekers over de meest uiteenlopende onderwerpen beklommen het podium om de bezoekers te prikkelen, informeren en inspireren. Van 11.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds konden mensen in- en uitlopen bij korte sessies. Of je interesses nu liggen bij onsterfelijkheid, onderwijs, dromen, sociale innovatie... Voor ieder wat wils! En nadat iedereen was overladen met kennis en inspiratie werd de dag afgesloten met een borrel en muziek van Acoustic Open Mic en Aniek Maren.

We gaan natuurlijk niet van iedere sessie een samenvatting geven want het is juist de bedoeling dat je sommige dingen mist zodat je de volgende keer weet terug wilt komen;) Maar in deze blog geeft Sacha Meyer een inkijkje in haar keuze. In dit filmpje van Stephan krijg je een indruk van de sfeer op de dag. En wil je een compleet overzicht van de sprekers? Bekijk dan hier nog eens het programma. Een terugblik in beeld vind je in het fotoalbum van onze Meetup en in dit album op Flickr.
 

Tech playground

In de grote fabriekshal konden bezoekers op verschillende manieren spelen met allerlei technische snufjes. Zelf vliegen met een drone, lekker klooien en 3D printen bij de maakplek, je eigen virtual reality bril maken, een chip laten implanteren, even wat Bitcoins pinnen of een kijkje nemen in het Permanent Future Lab.

Het mooie is dat deze opsomming 10 jaar geleden behoorlijk onwerkelijk was geweest terwijl dit nu voor iedereen toegankelijk is op een dag als deze. Iedere editie proberen we de tech playground weer wat te vernieuwen. Wie weet wat er de volgende keer te beleven is. Misschien lopen we dan allemaal wel zo rond...

Zet hem vast in je agenda!!

Zoals jullie van ons gewend zijn kondigen wij na een PB Dag gelijk de datum voor een volgende editie aan. Zo ook nu! De 6de editie van de PB Dag zal plaatsvinden op zaterdag 27 juni. Dit duurt nog wel even maar zet het vast in je agenda zodat je het niet hoeft te missen!! En inschrijven kan ook al op onze Meetup pagina. En omdat we heel blij zijn met de locatie blijven we wederom De Nieuwe Stad.

Chip experiment

Ook tijdens PBDag 5 werd het chip experiment weer een stapje verder gebracht. Ruben Horbach gaf een inkijkje in de mogelijkheden van een NFC chip en vervolgens implanteerde piercing-expert Tom de chip bij de mensen die zich hiervoor hadden opgegeven. Marcel van Driel was een van de proefpersonen en waarom hij hiervoor heeft gekozen beschreef hij in deze blog.
De bedoeling is om met deze groep mensen te gaan onderzoeken wat er allemaal mogelijk is met dit stukje techniek in je arm. Ook nieuwsgierig? Kom dan op 12 november naar onze Biohacking sessie!

PB TV

Tijdens de dag werd er een live een uitzending opgenomen van PB TV. Deze was voor de thuisblijvers als live stream op de website te bekijken. De wervelende verrassende talkshow is hier terug te zien. Geen standaard vragen. commerciële praatjes of eindeloze diepgang. Maar wel het échte verhaal, een jongensboek, een kijkje in het poezie-album, een lach en mogelijk ook nog wat gewone inspiratie. Bij een ongewone talkshow.

PB TV is mede mogelijk gemaakt door VideoLogic en presentatrices Nathalie Bouts en Nienke Tode-Gottenbos.

Labsessies

Nieuw in deze editie waren de PB Labsessies. In het PB Lab krijgen organisaties de mogelijkheid om hun vraagstukken voor te leggen aan een multi-expertise denktank.

Op deze dag waren er sessies van het ministerie van VWS, ING, T-Mobile en familiebedrijf Aako. Allemaal hadden zij een vraagstuk waarvoor zij opzoek waren naar een onorthodoxe oplossing. En de bezoekers waren maar wat bereid om mee te denken. De sessies werden druk bezocht waardoor de organisaties met een bulk aan ideeën naar huis gingen. Bekijk hier het interview met het ministerie van VWS na afloop van de sessie.
Copyright © 2014 Stichting Permanent Beta, All rights reserved.

Bekijk het nieuwsbrief archief

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het e-mailbestand van PermanentBeta
Email Marketing Powered by Mailchimp