Copy


Iedereen eet. En eten hangt overal mee samen. Vandaar dat je vast wel wat van je gading vindt in deze nieuwsbrief. Dit is mijn eerste. Ik ben zo vrij je die ongevraagd te sturen. Afmelden kan heel makkelijk via de knop onderaan. Doorsturen en aanbevelen mag natuurlijk ook.

Foodwalk-workshop: 24 mei

Theorie en praktijk van wilde eetbare planten: een hele dag de diepte in. Dus: een inleiding, wandelen en verzamelen, koken, en aan het eind van de  dag een compleet meergangendiner, inclusief aperitief Vin de noix of boerenwormkruidlikeur.
In en om het Sallandse dorp Lettele, van 11.00 tot 17.30 uur. € 75,- all in.

Geef je op of informeer.
 

Het haantje is terug

Eet je wel eens een ei? Dan hoort daar een haantje bij. Afgelopen jaar was ik betrokken bij het project leghaantjes. Dat zijn de haantjes die nu niet mogen blijven leven en daarom op hun eerste levensdag worden vergast. Zonde! Via het project leghaantjes, waarin boeren, koks en winkels samenwerken, vinden die haantjes, net als vroeger, een smakelijke bestemming.  Lees mijn culinaire column en zie ook comebackvanhethaantje.nl, onder andere voor recepten. Niet van mij van de onvolprezen Nel Schellekens en Ralph de Kok. Wel door mij opgeschreven én beproefd.

Tagliatelle met brandnetelsaus
Culinaire column

Je kunt zeggen van de moderne landbouw wat je wilt, maar rationeel en een toonbeeld van efficiëntie en productiviteit is die toch wel. Is het idee. Toch is zelfs een prehistorische notenverzamelaar veel efficiënter bezig dan een hedendaagse megamachineboer. Als je namelijk kijkt naar de Energy Return on Energy Invested. Lees verder (met recept).

Deventer kookboek in de maak

In het Groot Deventer Kookboek duik in de geschiedenis van Deventer aan de hand van eten en drinken. Koek uiteraard, maar er werd en wordt daarnaast heel veel ander lekkers klaargemaakt én opgegeten in de Hanzestad. Wat at Erasmus tijdens zijn leerjaren op de Latijnse school? Wist je dat Deventer zijn eigen hopplantage heeft gehad voor het vele bier dat er werd gebrouwen? Hoe smaakten de worstjes in de meer dan honderdjarige geschiedenis van Stegeman? Wat levert het omringende Sallandse land tegenwoordig aan de stad?
 
Tips, suggesties, recepten zijn welkom: mail  

Foodwalkblog

Afgelopen jaar heb ik door Nederland gelopen op zoek naar wat er allemaal aan eetbaars in de natuur is te vinden en dat aangevuld met producten van de boer. Mijn ervaringen – met  recepten – zijn terug te lezen op mijn blog op Foodwalks.nl
 

Nieuwe Journalistiek

Een deel van mijn artikelen over landbouw en voeding is tegenwoordig te lezen op het nieuwe journalistieke kanaal Myjour. Sommige gratis (nu nog de meeste), sommige tegen een zeer geringe betaling. Neem maar eens een kijkje.
mail   www.michielbussink.nl        0570-550062        06-52074972