Copy


Een bijzonder moment, de eerste keer in het jaar de geur van vlierbloesem opsnuiven. Die geur die nergens mee te vergelijken is. Zoet en fris tegelijkertijd, een tikje zurig, iets  van muskaatdruiven, in ieder geval bedwelmend: de neus móet in die scherm van bloemetjes om flink te snuiven. En dan het plukken, voor siroop, sorbet, champagne, azijn, de anti-griep-thee voor aanstaande winter, noem maar op.
Wildpluktips, -inspiratie, -recepten? Lees Lekker Landschap, behalve over de vlier over heel veel andere wilde eetbare planten en paddestoelen. En ook over welke planten je NIET moet eten.
Bestel een gesigneerd exemplaar.  Praktijkervaring op doen? Geef je op voor de NazomerWildplukworkshop op 7 oktober. 

Heel veel preuven

‘Wat een vervelend werk heb je toch!’, reageren mensen als ze horen over de streekproductenproeverijen die ik organiseer. Samen met panellanden Peter Klosse, Nel Schellekens en Harald Droste, proefden we tot nu toe van telkens acht producenten asperges, aardbeienjam, naegelholt, blond bier, boeren belegen kaas, krentenwegge en boerenkarnemelk. Welke zijn de beste van oost-Nederland (Gelderland, Overijssel en Drenthe)? Want dat is verspreidingsgebied van de organiserende plattelandsglossy Naober Magazine. Geen straf, nee: wat worden er fantastisch lekkere producten gemaakt door (oost-)Nederlandse telers, bakkers, slagers, bereiders!

OOH, thank The Lord for the appleseed
Vertrouwen in Trumptijden
Culinaire column met recept voor Salie-appeltjes

Vlak voor haar vertrek liet Michelle Obama voor de zekerheid de paden tussen de groentebedden in de Witte Huistuin in beton gieten, zodat het voor haar opvolger moeilijker werd er een golfbaan van te maken. Maar al na een paar minuten nadat Trump daar op het bordes van het Capitool als president stond, werd duidelijk dat ...Lees verder (inclusief recept).

Tuintip: naaktzadige pompoen

Pompoenen zaaien: ietwat laat, maar het kan nog wel. Vorig jaar zaaide ik onder ander de Gleisdorfer Ölkürbis, die enorme pompoenen oplevert met de zo gewenste 'naakte' smakelijke zaden. Alleen was het vruchtvlees juist erg smakeloos. Daarom experimenteer ik dit jaar met andere rassen, door mijn broer in Oostenrijk geselecteerd. Wordt vervolgd dus: meer hierover in de herfst.

Stichting Land & Keuken: een nieuwe club

Lekker eten en drinken uit een mooi landschap, vol natuurlijke rijkdom: daar zet de door mij opgerichte Stichting Land & Keuken zich voor in. Om te laten zien dat natuur en voedselproductie heel goed samen kunnen gaan. Samenwerken of de stichting steunen? Heel graag! Wie € 15,- of meer doneert, krijgt het boek 'Ik eet dus ik ben' toegestuurd.
 

Notenplantsoen

De eerste officiële activiteit van de Stichting Land & Keuken was een beplantingsplan maken voor een plantsoen in de Deventer wijk De Vijfhoek. Een paar weken nadat het plan klaar was, gingen met Boomplantdag direct de bomen de grond in, met hulp van basisschoolleerlingen uit de buurt. Behalve notenbomen, zijn ook andere bijzondere bomen en struiken met eetbare vruchten aangeplant. Ook geïnteresseerd in advies voor een eetba(a)re plantsoen, park, strook, tuin, akker of landgoed: informeer naar de mogelijkheden.
 

Eerlijke prijzen nodig in de landbouw

Op 2 februari verscheen een speciale editie van De Pers, in een oplage van 125.000 exemplaren. Met twee artikelen van mijn hand, eentje over eten uit de buurt, en eentje over de noodzaak van eerlijke prijzen in de melkveehouderij.

Rabarberschuimtaart

Nog een paar weken kunnen we rabarber oogsten, voordat we de planten rust gunnen. Zodat ze sterk genoeg de winter in gaan en ons volgend voorjaar opnieuw overvloedig moestuingenoegen geven. Een topper bij ons thuis is deze rabarberschuimtaart. Het recept staat in mijn boek 'Ik eet, dus ik ben'. GRATIS bij bestelling van een van mijn andere boeken.

Fijne zomer!


 
info@michielbussink.nl   www.michielbussink.nl        0570-550062        06-52074978This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Michiel Bussink - Journalistiek & Workshops · Wichinksweg 41 · Lettele, Ov 7434 RV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp