Copy
Met het Deventer Kookboek voor het Bussink Koekwinkeltje

'Het Deventer Kookboek is een prachtig boek, gebaseerd op een mooi idee.
In zijn fascinerende verslag van Deventers invloedrijke handelsgeschiedenis, inclusief heerlijke recepten, brengt Michiel Bussink de culinaire geschiedenis van de stad tot leven.'

Carolyn Steel, auteur van de internationale bestseller De Hongerige Stad,  over mijn onlangs verschenen
'Deventer Kookboek - culinaire geschiedenis van koek tot keizersmaal'.

Voor meer informatie, waaronder een interview met RTV-Oost, kijk  op mijn website. Ook om te bestellen!
Het Deventer Kookboek is tegelijkertijd  in een Nederlands-, Engels-, en Duitstalige versie verschenen.
 

Eerste Gouden en Zilveren Schalen uitgereikt


Gisteren,  17 december, heb ik samen met een medejurylid de eerste Gouden Schaal uitgereikt aan Jonnie en Therèse Boer van restaurant De Librije. De schaal is een erkenning en waardering voor het gebruik van wildplukingrediënten. Twee andere restaurants, de Piloersemaborg in Den Ham en  Aan Zee in Oostvoorne, ontvingen ook een Gouden Schaal. Twintig andere restaurants een Zilveren Schaal als aanmoediging. 
Volgend jaar is er een nieuwe ronde: iedereen kan dan weer restaurants nomineren. De uitreiking van de schalen is een initiatief van de campagne Lekker Landschap

 

Tuintip pastinaak
Pastinaak is een winterharde plant. Terwijl de rest van de tuin grotendeels kaal is, kun je zo  de tuin in lopen en wat van die witte kruidige wortels uitgraven (als het tenminste niet keihard heeft gevroren).  Voor soep, geroosterd uit de oven, puree. Alleen één probleem: dit jaar is mijn pastinaakteelt mislukt. ‘Hoe kan dat toch?’, vroeg ik me af. Ik weet het inmiddels: pastinaakzaad veroudert snel. Telkens fris nieuw zaad gebruiken dus. In de kerstvakantie weer bestellen, bij mijn trouwe biologische zaadleverancier De Bolster. Zodat ik vorig jaar weer zulke prachtige sierlijke pastinaken als op de foto kan oogsten.
 

 

Herdruk Lekker Landschap in de maak
 

Ook de tweede druk van mijn boek Lekker Landschap is uitverkocht. Maar er is nog steeds vraag naar het boek: laatst vroeg iemand via Bol.com € 70,- voor een tweedehands exemplaar!
Je kunt ook wachten tot april 2015. Dan verschijnt de herziene uitgave, met nieuwe planten en prachtige foto’s van Maarten Westmaas.
 
Wil je op de hoogte worden gehouden van de verschijning, stuur dan een mailtje 

En nóg een nieuw boek in de maak


Over werken aan een regionale en lokale voedselvoorziening. Een praktisch boek,  met verbindende beschouwingen.  Het verschijnt in de reeks Genoeg-boeken, in de eerste helft van 2015.
 

Bierbeschaving

Zolang er graan wordt verbouwd, drinken mensen bier. Van oudsher omdat het houdbaar is, tegenwoordig geeft het fris- en vrolijkheid. Lees mijn bierverhaal, inclusief recepten voor bierbrood, damesbier en gemberbier.

Landbouwrevolutie

Een landbouw die minder afhankelijk is van im- en export is mooier, ecologischer, lekkerder en rechtvaardiger. Voor wie het heeft gemist: lees mijn artikel in De Volkskrant, in reactie op CDA-voorman Wybrand Buma.


 
info@michielbussink.nl   www.michielbussink.nl        0570-550062        06-52074972