Copy
Se nyhedsbrevet i din browser

Sommer med Corona - igen

Af formidlingsansvarlig Sara Peuron-Berg

Så går sommeren på hæld og desværre igen med COVID-19 som altoverskyggende baggrund. Coronapas, afstandsregler, forsamlingsloft og rejserestriktioner har lagt en tydelig dæmper på besøgstallet i Domkirken. Men nu er næsten alle restriktionerne løftet, og vi ser også en langsom, men øget, tilstrømning af udenlandske gæster, der vil besøge vores smukke monument.

Husker du?
Hvor vi sidste sommer havde løvebrøl og klør på tapetet til familien og de mindste, har vi i år lavet en lærerig omvisning for de lidt ældre. Til dem der kan huske 1972. Til vinter er det nemlig 50 år siden Frederik 9. døde og Margrethe blev dronning. Derfor sætter vi fokus på Glücksborgerne med særomvisninger hver mandag og onsdag til og med august.
Den danske konge Frederik 9. døde den 14. januar 1972. Han blev begravet i bidende koldt vejr og med hele Domkirkepladsen dækket af gran. Flere af vores gæster på særomvisningerne kan huske dagen. En gæst nævnte at de havde fået fri fra skole, mens en anden fortalte at de ikke måtte gå ud af deres hus, mens begravelsen stod på.
Efter Frederik 9.s død gik der 6 år førend man påbegyndte forberedelserne til et nyt begravelsesanlæg udenfor – 13 år før det stod helt færdigt. Dronning Ingrid havde udtrykt et ønske om at komme til at ligge ”i hele Danmarks have”. Gravpladsen har derfor planter fra alle egne af kongeriget herunder Færøerne og Grønland. Tanken var at det nye anlæg skulle afløse Glücksborgernes kapel og være gravplads for fremtidige begravelser foruden Frederik 9. og Ingrid, men som den årvågne læser ved er Margrethe 2.’s kommende gravmæle indenfor.

Margrete 1.
Sommeren har også handlet om en anden Margrete. Nemlig den første. Og det vil det forsætte med.
For ikke bare kom Anne Lise Marstrand-Jørgensen flotte bog ”Margrete 1” ud i foråret og for nylig afsluttedes en novellefilm om dronningens død. I efteråret kommer der en stort opslået film ”Margrete den Første” med Trine Dyrholm i hovedrollen som den stærke kvindefigur. Også til efteråret åbner en særudstilling på Christiansborg Slot. Til udstillingen har vi udlånt kopien af Margrete 1.s guldkjole samt en egetrækiste fra 1700-tallet som hendes storebror Christoffers gravfigur har ligget i. Man troede længe det var Margretes søn Oluf som figuren forestillede. Den Oluf, der spiller en stor rolle i den kommende film. Så der er rig mulighed for at lære mere for de nysgerrige.

Margrete bliver dog her i kirken.
Læs nyhedsbrevet her

Nu kan vi igen mødes uden mundbind og arealkrav. 

Se videoen med vores kirketjener Kim. Her: https://www.facebook.com/Roskildedomkirke/posts/4909032312446805

SOMMERKONCERT // Ulfert Schmidt, Hannover

// Værker af Nicolaus Bruhns, Arnolt Schlick, Mauricio Kagel og Johann Sebastian Bach.

Sommerkoncerter 2021 i Roskilde Domkirke
Torsdage kl. 20 -.  pris 50 kr.
Dørene åbnes kl. 19.30

Sidste koncert 26. august   ALLAN RASMUSSEN, Hillerød

Sommeromvisninger

Tid: Hver mandag og onsdag kl. 13 i juni, juli og august. Varighed 30 min. Start: På bænkene lige indenfor. Billetter: Gratis, når entré er betalt. Max 20 personer. Man kan ikke reservere, men melder sig ved billetsalget.
Se kalenderen her
Besøg os på Facebook
Send os en mail
Besøg vores hjemmeside
Instagram
Roskilde Domsogn
www.roskildedomkirke.dk
post@roskildedomkirke.dk


Domkirkestræde 10
4000 Roskilde
Tlf. 46 35 16 24


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine oplysninger