Copy
Se nyhedsbrevet i din browser

Sangfasten er forbi! 

Af sognepræst Maria Harms

Om noget har det sidste år vist os, hvor meget sang handler om identitet og fællesskab. En af de særlige ting ved sang er, at det både er meget personligt og skaber fællesskab.
 
Sang er personlig, den er en del af ens krop, luften kommer fra ens egne lunger og gennem struben kommer sangen ud af ens mund. Fylder en med følelser og refleksioner. Vækker måske genklange af erindringer om smerte og lykke fra ens eget liv.
 
Samtidig skaber sang noget fælles, fordi lyden der kommer fra flere kan forenes i den fælles sang. Der dannes et særligt fællesskab, når vi synger sammen. Man synger sig sammen, når man synger sammen. Sang er universelt for mennesket.
 
Samtidig kan vi glæde os over de særlige sangtraditioner i Danmark, som de viser sig i Salmebogen og Højskolesangbogen. Vi har i Danmark en stor og stolt tradition, hvor der trækkes på folkeviser, fædrelandssange, verdslige sange af mange slags og af høj kvalitet.  
 
Tænk på de store Alsangsstævner under besættelsen eller på fødselsdagssangen ved børnefødselsdagen. Husk salmerne til de kirkelige handlinger der griber os om hjertet og den personlige lejlighedssang med de lidt kluntede versefødder ved festen, som bare virker helt ægte og perfekt i situationen. Det er mange forskellige situationer, men hver gang er sang en sammenbindende og identitetsskabende faktor.
 
Kristent set betragtes det at synge en salme som kommunikation. Salmen er menneskets svar på det budskab, det hører fra kristendommen. Den gode salmedigter kan sætte ord på troserfaringer, så de opleves som ægte og autentiske, ikke bare for den enkelte, men for fællesskabet.
 
Sangen er på den måde med til at skabe personlige fællesskaber, i gudstjeneste og samtid; historisk og musikalsk, folkeligt og kristeligt.
 
På årets længste dag d. 21. juni fyldes Domkirken af sange kl. 19-21. Når årets Midsommersang flytter ind i Domkirken.  
 
Aftenen er for alle der holder af at synge. Højskolesangbogen skal i sving igen. Pigekoret og Drengekoret leder sangen og sognepræst Maria Harms fortæller om de enkelte sange undervejs. Vi slutter med ønskekoncerten, her er chancen for at få sunget en af dine yndlingssange.
 
- Nu skal der være Sangfest efter sangfasten!
Læs nyhedsbrevet her

SOMMERKONCERT // DAVID BENDIX NIELSEN

OM ORGANISTEN //
David Bendix Nielsen (f. 1993) er organist ved Sankt Markus Kirke på Frederiksberg. Han er uddannet på konservatorierne i København og Hamburg hos Bine Bryndorf, Hans Fagius og Wolfgang Zerer. David er født på Fyn, men opvokset i Ungarn, hvor han fik sin grundlæggende musikalske uddannelse. I 2018 modtog han Sonnings Talentpris 2018, og i 2019 blev han tildelt Statens Legatbolig til et studieophold i Paris. David er meget aktiv som solist og har spillet koncerter i mange europæiske lande.

Det koster 50 kr. at deltage, som betales med kort eller kontanter i våbenhuset ved ankomst. Yderligere kan der købes partout-billet til alle sommerkoncerterne for 500 kr. Billetter kan ikke reserveres på forhånd.

Hver torsdag i sommermånederne ser programmet således ud:
19:30 dørene åbnes
20:00 velkomst og introduktion til programmet
20:15 koncert
21:15 koncerten slutter

- Husk Coronapas og gyldig ID.

SOMMEROMVISNINGER: HUSKER DU? 

Husker du Frederik 9.s begravelse? 

Sidste år havde vi stor succes med at lave en sommeromvisning til familier. Børnene skulle brøle som løver, og de voksne huske hvilket dyr der repræsenterer Gotland. I år laver vi igen sommeromvisning. Men denne gang skal på vi på en kort tidsrejse tilbage til en ikke så fjerne fortid. Til vinteren for 50 år siden, hvor Frederik 9. blev begravet i Domkirken. Som nogen måske kan huske var der gran over hele Domkirkepladsen og Frederik stod først inde i kirken indtil hans og Ingrids begravelsesplads var færdig. Vi kommer også tæt på de andre medlemmer af slægten Glücksborg og vi håber du vil med.

Det er mandage og onsdage kl. 13-13.30 i juni, juli og august måned.
Der er ingen reservation, men da der er begrænset pladser skal man lige melde sin interesse ved ankomst til kirken.

Reumert til Drengekoret 

Endnu en god nyhed! Det Kongelige Teaters opsætning af operaen "Intet" sidste efterår, hvori den yngste halvdel af herrerne fra drengekoret medvirkede, har vundet Årets Reumert for bedste opera!

Juryens begrundelse: Med mobiltelefoner og emojis gik alt op i en højere enhed i Intet. Scenen var befriet for klichéer og havde rod i nutiden. Både oppe i blommetræet og i desperationen nedenunder lånte et overbevisende, ungt cast stemmepragt til børnenes fatale skred ind i ondskaben. En vedkommende opera om alt det, der trods alt betyder noget. Fuldstændig helstøbt.

Årets operaIntet, Det Kongelige Teater

- Tillykke drenge ! 

JUNI 2021

Onsdagsrefleksion (Hver onsdag kl. 12)
Fredagsandagt (Hver fredag kl. 12)
Højmesse (Hver søndag kl. 10)
Aftengudstjeneste (Hver søndag kl. 17)
Sommerkoncerter (Hver torsdag)
Se kalenderen her
Besøg os på Facebook
Send os en mail
Besøg vores hjemmeside
Instagram
Roskilde Domsogn
www.roskildedomkirke.dk
post@roskildedomkirke.dk


Domkirkestræde 10
4000 Roskilde
Tlf. 46 35 16 24


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine oplysninger