Copy
Se nyhedsbrevet i din browser

Stoftasker, vindmøller og babypludren 

Af kirkekulturmedarbejder Birgitte Nabe-Nielsen

Med foråret kom glade barnestemmer tilbage til Domkirken igen.

Efter en meget lang og stille vinter var det skønt at høre minikonfirmanderne grinende spæne omkring i Domprovstens have, med en hjemmelavet vindmølle i hånden. Vindmøllerne lavede vi efter en snak om Helligånden, der som en usynlig kraft kan sammenlignes med en vind der suser forbi, som vi ikke kan se, men vi godt kan mærke, hvis vi altså mærker efter.
Året med minikonfirmanderne har naturligvis været meget anderledes, med små hold, korte forløb og store perioder uden vi kunne mødes. Men det har været så hyggeligt og sjovt, når vi har kunnet samles, og de anderledes former har også deres forcer. Minikonfirmanderne er stadig lige nysgerrige og stiller gode spørgsmål. Det er altid en fornøjelse at få lov til at se og opleve kirken gennem deres øjne.
En eftermiddag hvor vi talte om treenigheden og så på udsmykningen i Domkirken, udbrød et af børnene ”… Jamen det hele hænger jo sammen!” –og det måtte jeg jo give hende ret i.

Til minikonfirmand hører børnene en fortælling fra Bibelen. Derefter går vi på opdagelse i Domkirken, efterfulgt af en kreativ aktivitet eller et løb, et spil eller noget musisk. 

Vi har af pandemiske årsager desværre ikke haft mulighed for at synge så meget sammen. Men i stedet kan vi finde på at spille salmerne på lange plasticrør i forskellige længder, som hver især har sin tone. De fungerer lidt som piberne i orglet, men er også kendt fra den klassiske musikquiz på DR2. I fælleskab har vi læst teksterne og spillet salmerne på rør, til stor glæde og morskab for børnene. 
Det hold som lige har afsluttet deres forløb, har afsluttet minikonfirmandundervisningen med at dekorere stoftasker med kirkens symboler og andre ting de havde lyst til at tegne. Stoftaskerne blev meget udtryksfulde, og igen er det spændende at se, hvad børnene vælger og tager med fra undervisningen. 

I Gl. Vor Frue Kirke er det mere modne kvindestemmer og babyers pludren, jeg hører. Vi har med stor glæde fået lov til at åbne op for babysalmesang igen. Der bliver med god afstand sunget, danset, leget med tørklæder, set på stjerner og sæbebobler, og den søvnige lille mand (en fingerdukke) kommer indimellem forbi og siger godmorgen til babyerne. Fantastisk hvordan musikken så tidligt kan ramme så små mennesker!

Der er en helt særlig stemning i kirken til babysalmesang, når mødrene synger for deres børn. Der er en særlig ro og nærhed som opstår gennem sangen og stemmerne, med kirkerummet som kulissen for det hele. Efterfølgende drikker vi ”kirkekaffe”, hvor der er mulighed for at sidde sammen med afstand og få lidt at spise og få talt med hinanden. Det sociale og nærværet er i den grad kommet tilbage efter lang tids venten. 

Som en af mødrene så fint udtrykte det: ”Hvor er det skønt vi kan mødes igen og på en så rolig måde.”
Læs nyhedsbrevet her

DOMMUSIKKENS SOMMERKONCERT

I Roskilde Domkirke kan man både fryde sig over den synlige og den klingende kulturarv. Begge dele forenes i det verdensberømte Raphaëlisorgel, som er centrum for kirkens sommerkoncertrække i juni, juli og august. Sommerkoncerten d. 3 juni byder på et festligt, blandet program med kormusik, solosang, orgel, musik for to orgler, for to cembaloer og for klaver & harmonium. Domkoret og sangere fra Pigekoret medvirker foruden alle Domkirkens fem musikere.

Det koster 50 kr. at deltage, som betales med kort eller kontanter i våbenhuset ved ankomst. Yderligere kan der købes partout-billet til alle sommerkoncerterne for 500 kr. Billetter kan ikke reserveres på forhånd.

Hver torsdag i sommermånederne ser programmet således ud:
19:30 dørene åbnes
20:00 velkomst og introduktion til programmet
20:15 koncert
21:15 koncerten slutter

- Husk Coronapas og gyldig ID.

Hør domorganist Bine Bryndorf fortælle om sommerkoncerterne

Drengekorets loppemarked lørdag d. 5 juni kl. 10

Roskilde Domkirkes Drengekor holder traditionen tro sit store, årlige loppemarked! Overskuddet går ubeskåret til koret. Vi tager meget gerne imod effekter til loppemarkedet, hvis man gerne vil donere effekter kan man kontakte Johan Clausen på 28556665 og aftale aflevering eller evt. afhentning.

Så er der igen babysalmesang i Gl. Vor Frue

Til babysalmesang stimuleres sansemotorikken samtidig med at følelsesmæssige, sociale og sproglige færdigheder udvikles. Vi bruger kroppen gennem sang og leg i Gl. Vor Frue Kirkes fine og lune kirkerum. Grundet Covid19 kan der max. være 6 babyer på holdet med 1 forældre. Forårets hold er derfor allerede fyldt, men ønsker du at deltage til efteråret, vil der løbende komme opslag om tilmelding og hold her i nyhedsbrevet og på vores facebookside. 

JUNI 2021

Onsdagsrefleksion (Hver onsdag kl. 12)
Fredagsandagt (Hver fredag kl. 12)
Højmesse (Hver søndag kl. 10)
Aftengudstjeneste (Hver søndag kl. 17)
Sommerkoncerter (Hver torsdag)
Se kalenderen her
Besøg os på Facebook
Send os en mail
Besøg vores hjemmeside
Instagram
Roskilde Domsogn
www.roskildedomkirke.dk
post@roskildedomkirke.dk


Domkirkestræde 10
4000 Roskilde
Tlf. 46 35 16 24


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine oplysninger