Copy
Se nyhedsbrevet i din browser

Første år ved Domkirken

 Af organist og korleder Lene Rasmussen                                

1. april 2020 tiltrådte jeg stillingen som organist og korleder for Børne- og Juniorkoret ved Roskilde Domkirke. Det var lige i 1. bølge af Covid-19. Kirkerne var lukket for gudstjenester og korprøver, så min første arbejdsdag var indspilning af onlineandagter til påskedagene. Afskeden med min tidligere stilling igennem 12 år som organist og korleder ved Værløse Kirke, blev også aflyst, så en meget mærkelig tid at skifte job i!

Midt i maj 2020 fik jeg endelig lov til at møde korene, da det blev muligt igen at holde korprøver i mindre hold. Herligt endelig at møde korbørnene, og vi gik sommeren i møde med forventning om, at det blev lysere tider med mindre Corona. 

Hvem er jeg? Jeg bor i Farum sammen med mine to børn, Ida og Ole på henholdsvis 16 og 12 år. Jeg er ikke selv vokset op med musik, ingen i min familie spillede et instrument, men min mor kunne godt lide salmerne, så vi gik ofte i kirke. Jeg har fået at vide, at jeg allerede som 6- årig, kiggede på orglet i kirken og sagde ”sådan et, vil jeg lære at spille på, for det lyder flot”.  Jeg spillede klaver fra 1. klasse og begyndte 14 år gammel at spille orgel. Jeg har været fortryllet af orglet lige siden.

Efter gymnasiet fik jeg orgelundervisning ved tidligere domorganist Kristian Olesen og blev optaget på Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Igennem hele min studietid har jeg øvet mange timer på ”Raphaelis-orglet”. Jeg var fast registrant til sommerkoncerterne og mødte mange organister fra hele verden. 

Da jeg var færdig på konservatoriet i København, valgte jeg, at fordybe mig endnu mere i barokkens univers. Jeg tog til Basel, hvor jeg studerede orgel ved Jean-Claude Zehnder og cembalo ved Andrea Marcon på Schola Cantorum Basiliensis, og afsluttede med solisteksamen i renæssance og barokmusik. Det blev tre lærerige år i Basel, med medstuderende fra hele verden. 

Efter mine år i Basel fik jeg først job ved Helsingør Domkirke, hvor jeg ledede drenge- og mandskoret og sidenhen ved Værløse Kirke, hvor det var børne- og ungdomskor. Det at synge med børn, er en hel særlig fornøjelse. Det giver en ubeskrivelig glæde at lære dem at bruge deres stemme, og se børn vokse op med sangglæden. Altid fantastisk at møde tidligere korbørn , hvor sang stadig er en del af deres voksenliv,  og vi kan tale om de fælles oplevelser, fra dengang de sang med i koret.

Da vi kom til 1. april 2021 var landet endnu engang lukket ned pga. 2. bølge af Covid 19. På dette tidspunkt havde jeg ikke haft fysiske korprøver siden midt i december. Vi havde netop haft første prøve til Lucia i Domkirken, men dagen efter blev al kor lukket ned igen. Dermed har jeg knap nok haft 4 måneder i alt, med fysiske korprøver i det første år! Meget frustrerende situation. Heldigvis kom foråret og langsomt åbnede samfundet. I maj kunne vi endelig mødes og synge igen! Det var med stor glæde, og godt vi kom i gang inden sommerferien.

Jeg glæder mig til at begynde en forhåbentlig mere almindelig korsæson efter sommerferien. Hvor korene igen kan fylde Domkirken med sang og glæde til gudstjenester, koncerter og meget mere. Børne- og Juniorkoret synger deres egen koncert i Domkirken d. 23. november med fløjte-guitar-percussiontrioen ”Tresifanado” – et møde mellem den europæiske og sydamerikanske musik. 

Vi glæder os til at synge for jer! 
Læs nyhedsbrevet her

SOMMERKONCERT // PHILIP SMITH-MADSEN, KØBENHAVN

// Værker af Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johan Peter Emilius Hartmann, Heinrich Sheidemann og Herman Amberg.

Sommerkoncerter 2021 i Roskilde Domkirke
Torsdage kl. 20 i juli-august - pris 50 kr. 

22. juli         Philip Schmidt-Madsen, København
29. juli         Hans Davidsson, Göteborg
5. august     Amanda Marie Mortensen, Gentofte
12. august   Aude Heurtematte, Paris
19. august   Ulfert Schmidt, Hannover
26. august   Bine Bryndorf, Roskilde

PROGRAM FOR KONCERTERNE
19:30 dørene åbnes
20:00 velkomst og introduktion til programmet
20:15 koncert
21:15 koncerten slutter

Sommeromvisninger

Tid: Hver mandag og onsdag kl. 13 i juni, juli og august. Varighed 30 min. Start: På bænkene lige indenfor. Billetter: Gratis, når entré er betalt. Max 20 personer. Man kan ikke reservere, men melder sig ved billetsalget.
Se kalenderen her
Besøg os på Facebook
Send os en mail
Besøg vores hjemmeside
Instagram
Roskilde Domsogn
www.roskildedomkirke.dk
post@roskildedomkirke.dk


Domkirkestræde 10
4000 Roskilde
Tlf. 46 35 16 24


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine oplysninger