Copy
Se nyhedsbrevet i din browser

Vi kan ikke gøre ret meget uden de frivillige
Af formand for Roskilde Domsogns Menighedspleje Ane Bisgaard LaBranche

Hvad skulle vi gøre uden frivillige? Det spørger vi nogle gange os selv om i Menighedsplejen, og svaret er: Nærmest ingenting. Vi kan ikke gøre ret meget uden frivillige.

Derfor har det sidste halvandet år været en meget  mærkelig tid i Menighedsplejen, for mange af de projekter, vi har, drejer omkring et fællesskab, hvor frivillige er den vigtige kerne. Det er de med tilstedeværelse, nærvær og fysisk fremmøde. Og når man ikke kan mødes, kan de frivillige heller ikke bidrage med deres nødvendige nærvær.

De frivillige har været savnet: af familierne ved fællesspisningen og ved ferieudflugterne, af besøgsværterne og deltagerne ved kirkens frokoster. Det betyder noget og gør en stor forskel for de mennesker, der deltager i vores tilbud, at de frivillige stiller sig til rådighed med praktisk hjælp eller lyttende øre. Der er en stor glæde ved at opleve, at nogen har taget sig tid til at arrangere en ferietur, så ens børn får en god oplevelse eller, at frivillige har stået i køkkenet og sørget for et bord med god mad. For ikke at forglemme, hvor stor en forskel et besøg i en stille stue kan gøre. Vi kan ikke gøre ret meget uden frivillige.

Efter halvandet år uden aktiviteter er mange frivillige faldet fra, for meget kan ændre sig på den tid, kræfterne kan være svundet, sygdom kan have ramt eller andet kan have taget tiden. Men vi kan ikke gøre ret meget uden frivillige. Vi har brug for jer. Det er som med fuglene, en lille fugl ser ikke ud af meget, men et fugletræk på himlen kan være stort, og sort sol kan fylde et himmelhvælv. De mange små ting, vi hver især bidrager med, gør den store forskel set i fællesskabets perspektiv. Sådan kan frivilligopgaver være store som små.

Fællesspisning med eneforsørgere og børn er en gang om måneden undtagen juli. Her kan opgaverne for eksempel være: At dække et bord og spise sammen med familierne; at stege frikadeller eller lave en portion mad derhjemme, som kan medbringes og bidrage til det veldækkede bord; at hjælpe med opvasken, at lave krea sammen med børnene – og selvfølgelig kan man også være med til det hele, hvis man sagtens kan give den en skalle en gang om måneden. Det samme gælder selvfølgelig ferieudflugter, besøgstjeneste, herrefrokost og de andre tilbud vi har. 

Lige nu har vi mest brug for frivillige ved fællesspisning og herrefrokost. Har man mere lyst til andre opgaver ved højmesser, arrangementer eller andet, så det også muligt. Her gør man også en forskel ved at gøre opmærksom på de gode tilbud menighedsplejen har. Sådan kan opgaverne i de fleste af vores tilbud tilpasses efter den frivilliges tid og lyst. Vi kan ikke gøre ret meget uden frivillige og det betyder, at frivillige tydeligt mærker, at de gør en forskel. Frivillige oplever et fællesskab både med andre frivillige og de mange mennesker, som deltager ved bordet, på turene eller tager imod besøg i hjemmet.

Derfor denne opfordring: Bliv frivillig i Domsognets Menighedspleje, gør forskel i fællesskab med andre.

Er du interesseret, kan du kontakte Anna Pedersen og høre nærmere, hun kontaktes bedst på mail alp@roskildedomkirke.dk. Vil du vide mere: https://roskildedomkirke.dk/sognekirke/menighedsplejen eller følg med på vores Facebook side.

Læs nyhedsbrevet her

D. 15/9 kl. 17 i Domkirken v. Ane LaBranche

Spaghettigudstjeneste i Roskilde Domkirke er en hyggelig uformel halv times gudstjeneste, hvor man kan falde lidt ned efter dagens opgaver.

Imens man hører historier, synger og leger sammen med sine børn, er der andre der laver spaghetti og kødsovs, som vi bagefter spiser sammen i konventhuset.   

(Voksne kan betale 20 kr. for maden)

Så er Natkirken tilbage!

- og det med et nyt format.
Hver aften indledes med en samtale med en præst. Vi kalder konceptet ”Størst af alt er…”. For som præst er det de store ord som liv, død, kærlighed, tilgivelse, skyld og håb der fylder hverdagen. Men hvad betyder det egentligt i det daglige liv som præst? Det undersøger vi i en samtale på en halv times tid, som starter Natkirken og sætter et tema for aftenens refleksion.

D. 9/9 spiller Rune Funch – musik for sind og sjæl.Rune Funch fylder rummet med sin ro og sin musik der heler sind og sjæl. Her er ingen krav, du kan være med hvis de vil, eller lægge dig på bænken og lade musikken fylde dig. Tag en pause i det begyndende efterår og nyd en aften i ro.

Som noget nyt slutter vi altid aftenen af med en meditation. Vi streamer meditationen kl. 21.30 i Natkirkens Facebookgruppe, så selvom du ikke kan være fysisk tilstede i Domkirken denne aften, kan du stadig deltage hjemmefra.

Ingen mundbind eller arealkrav

Se videoen med vores kirketjener Kim - Her
Se kalenderen her
Besøg os på Facebook
Send os en mail
Besøg vores hjemmeside
Instagram
Roskilde Domsogn
www.roskildedomkirke.dk
post@roskildedomkirke.dk


Domkirkestræde 10
4000 Roskilde
Tlf. 46 35 16 24


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine oplysninger