Wondering the World
Nieuwsbrief nr.11 2016

Beste collega,

U heeft er even op moeten wachten, maar hier is 'ie weer... de nieuwsbrief van Wondering the World. Om maar direct met onze missie in huis te vallen een uitspraak van de pedagoog Martin Wagenschein: 'Het bezit van kennis mag er niet toe leiden dat de verwondering verdwijnt!'

Deze uitspraak inspireert ons dagelijks bij de ontwikkeling van Wondering the World. En hoe mooi is het wanneer we luisteren naar de enthousiaste verhalen van leraren en leerlingen die geraakt zijn door de eigen-tijdse lessen natuur- en techniekonderwijs. Of zoals een meisje het verwoordde: 'Ik ben helemaal verbaasd dat lucht zo sterk is. Het weegt helemaal niets en kan toch zomaar iemand optillen. Dat ik daar nooit aan gedacht heb... ongelooflijk... echt Wonderting the World.' 

In deze nieuwsbrief vertellen we u over de afronding van groep 8, de ontwikkeling van Wondering the World Junior en nog een aantal praktische gebruikstips. Ook vragen we uw aandacht voor een van onze belangrijkste investeerders A&P in Zwijndrecht, hun duurzame concept moet u zeker aanspreken.

Met vriendelijke groet, namens ons hele team,

Bert Kalkman

Groep 8

De ontwikkeling van groep 8 is in de laatste fase aangekomen. Alle hoofdstukken zijn getest en gereviseerd. De vormgeving van het leerlingenboek is zo goed als afgerond en gaat in december naar de drukker. Daarna volgen het leerdagboek en de inrichting van Edu-World. Hoewel het een enorme uitdaging voor de ontwikkelaars, de vormgever en de redactie is om opnieuw een topproduct te leveren, is het ook genieten van een heel mooi proces. Want op eens is daar dan bijvoorbeeld deze tweet...
Daar zit dan 'onze' boswachter Erik de Jonge voor de camera en neemt een van de clips op voor Wondering the World. Een prachtig voorbeeld van hoe uniek Wondering the World is en hoe enthousiast experts iedere keer weer hun medewerking verlenen. U begrijpt..., we kunnen bijna niet wachten tot groep 8 ook gereed is. Om een indruk te krijgen delen we enkele pagina's alvast met u.  
 
 
 

Bestellen groep 8

Zoals beloofd is groep 8 begin 2017 beschikbaar. Voor de kerstvakantie komt er een mailing over de bestelprocedure. Omdat groep 8 naast de leerlingen- en leerdagboeken ook aanvullende leermiddelen biedt zoals het model van een foetus, gekregen van stichting Schreeuw om Leven en een fossielenkit, zit hier logistiek het nodige voorwerk aan vast.

Daarom moeten we vooraf weten hoeveel exemplaren iedere school wil bestellen, fossielen zijn namelijk niet van de een op de andere dag beschikbaar. Om deze reden roepen we u nu al vast op om, wanneer de mailing over de bestelling komt, deze zo snel mogelijk te plaatsen en niet te wachten tot het einde van de cursus. Voor een indruk van de mooie fossielenkit zie onderstaande foto
 

 

Wondering the World Junior

Afgelopen zomer is het besluit genomen om te starten met de ontwikkeling van Wondering the World Junior, natuur- en techniekonderwijs voor groep 3 en 4. De enthousiaste reacties van de scholen heeft ons gestimuleerd om de ontwikkeling te starten. De eerste proefhoofdstukken zijn al geruime tijd beschikbaar in Edu-World. In tegenstelling tot de groepen 5-8, zal Wondering the World geheel digitaal en printable aangeboden worden.

Doet u nog niet mee aan de ontwikkeling van Wondering the World Junior? Lees dan meer over het concept en download het via deze link. 

Bent u overtuigd van het concept, meld u dan aan via www.wonderingtheworld.eu. Ga naar de button samenwerken en de rest wijst zich vanzelf. Inloggen kan met uw Wondering the World en/of Edu-World account.

Tenslotte nog een kleine vermeldenswaardige bijzonderheid. Als de bedenkers van News2Learn, begrijpend lezen en mediawijsheid in één leerlijn, hebben we besloten onze kennis van begrijpend lezen op speelse wijze in te zetten bij groep 3 en 4 van Wondering the World Junior. Zo stimuleren we niet alleen het plezier in natuur en techniek maar ook de ontwikkeling van het leesbegrip bij onze leerlingen. 
 

Actie A&P

Zoals wellicht bekend is A&P, facilitair totaalleverancier met een groen hart, in Zwijndrecht vanaf de start van Wondering the World een belangrijke investeerder geweest. Al vele jaren is A&P een van de weinige bedrijven die echt op alle terreinen investeert in duurzaamheid. Deze keer vragen we aandacht voor een bijzondere actie, namelijk een stoel. Leest u zelf wat A&P hierover schrijft.

Steeds meer Scholen  kiezen voor onze kunststof Postura+ stoel. Dit komt door de unieke eigenschappen en de aantrekkelijke prijs. Van 1 november 2016 tot en met 31 maart 2017 hanteren wij de 10+1 actie. Bij afname van 11 stoelen ontvangt u er 1 gratis!
 
Wilt u profiteren, maar eerst de stoel testen? Bel 078-6214611 of mail naar info@aenp-bv.nl en vraag om een proefexemplaar.
 
 

cid:image001.jpg@01D2042C.ECECF4F0

Schrijven op het digibord

Niet iedereen weet het, maar al sinds de zomer kunt u leertaken op het digibord beschrijven.

U opent een leertaak. In de blauwe balk rechtsboven ziet u een pen.
 
Klik hierop en de schrijffunctie wordt geactiveerd. Naast schrijven kunt u ook opslaan. Let op! Zet de 'Smart Ink' functie van de digibord software uit. Voor toelichting klikt u op het vraagteken in de menubalk.  

Verbinding digibord

Een enkele keer hebben scholen er 'last'van dat de verbinding tussen de handleiding en het digibord niet goed koppelt. Naast de Wifi verbinding is er mogelijk ook een andere oorzaak. Wanneer de lesvoorbereiding op een ander apparaat gedaan wordt dan het apparaat in de klas en er wordt niet uitgelogd, bent u wanneer u op school inlogt twee keer ingelogd. Dat is niet handig, want met wie heeft het systeem dan te maken? Advies: sta één keer ingelogd!
Edu-Sign B.V.
Rivierdijk 403
3361 AK Sliedrecht
T: 085-1044750
E: info@edu-sign.nl
W: www.edu-sign.nl

Bent u niet meer geïnteresseerd? Schrijf u uit

Email Marketing Powered by Mailchimp