Wondering the World
Nieuwsbrief 7 - 2015
Kunt u dit bericht niet lezen?
Lees deze nieuwsbrief in uw browser

Beste collega,

Terwijl buiten de herfst is ingetreden en mistdampen over de rivier vlakbij ons huis trekken, gaat de ontwikkeling van Wondering the World gestaag door. Recent werd ik tijdens een bijeenkomst met twee scholen aangesproken door de voorzitter van het bestuur: ' M'n zoontje uit groep 5 kwam helemaal enthousiast thuis. Hij is met Wondering the World aan het werk. Helemaal interessant vindt hij het.' Daar word je op zo'n moment blij van, want dat is waar we het voor doen. Leraren en leerlingen vanuit christelijk perspectief eigentijds natuur- en techniek onderwijs bieden. Met deze nieuwsbrief bent u weer helemaal op de hoogte van de stand van zaken. 

Let op! Bent u leerkracht in regio Noord, dan is er nu de gelegenheid om extra scholing te krijgen in het gebruik van Wondering the World.

Met vriendelijke groet namen ons hele team,
Bert Kalkman
 
Introductie Wondering the World
De eerste weken na de zomervakantie stonden in het teken van de introductie van Wondering the World. De presentaties in Staphorst, Veenendaal en Kruiningen zijn goed bezocht. Inmiddels zijn zo'n 2200 leerlingen uit de groepen 5 en 6 met de methode aan het werk. Hoewel spannend, is de start voorspoedig verlopen. Behalve wat kleine technische vragen over de  bediening, zijn ook de reacties over het gebruik van de digitale handleiding in Edu-World positief. Een oudere leerkracht uit groep 6 vertelde dat ze er na de presentatie best tegen op zag om de digitale handleiding te gebruiken. Twee weken later kon ze zich niet meer voorstellen dat ze er over in gezeten had: ' Dat het allemaal zo soepel werkt, had ik niet kunnen bedenken. En de kinderen genieten er iedere les van.'  Zijn er desondanks zaken voor verbetering vatbaar, geef het dan aan ons door via de Edu-World help functie. 

Nascholing regio Noord op 28 oktober
Zoals tijdens de presentatiebijeenkomsten aangekondigd, organiseren we op verzoek scholingsbijeenkomsten  'Haal meer uit Wondering the World'. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we u meer over de onderwijs- en leerprincipes achter de methode. U leert dat door ons toegepaste principes niet alleen principieel zijn, maar ook heel goed aansluiten bij moderne inzichten zoals die van Marzano en Hattie. Door op deze manier met Wondering the World te werken, leert u tegelijkertijd hoe u de kwaliteit van het onderwijsleerproces kunt verbeteren. De scholing in regio Noord vindt plaats op woensdagmiddag 28 oktober op de Eben-Haëzerschool in Hollandscheveld. Meer weten of meedoen? Klik hier.

Posters 
De posters die tijdens de presentatiebijeenkomsten uitgereikt zijn, blijken geliefde objecten. Mooi om naar te kijken en een aanwinst voor het klaslokaal. Inmiddels zijn voor alle hoofdstukken van groep 5 en 6 posters gemaakt. En ze zijn prachtig! Met de drukker zijn we in gesprek over de productie- en afhandelingskosten. Zodra hier duidelijkheid over is, ontvangt u informatie hoe u de poster voor de groepen 5 en 6 via de webshop kunt bestellen.
Vernieuwde website 
De afgelopen weken is de website www.wonderingtheworld.eu vernieuwd en aangepast. Iedereen kan nu de eerste hoofdstukken van groep 5 en 6 als flipbook bekijken en indien gewenst een promotiepakket met tijdelijk demoaccount voor Edu-World aanvragen. 

Planning en ontwikkeling
De planning van Wondering the World loopt nog steeds keurig op schema. De ontwikkeling van groep 7 is in de afrondende fase. Dat betekent een intensieve samenwerking tussen de redacteur, vormgever en ontwikkelaars. Langzaam maar zeker krijgen de hoofdstukken zo hun vorm en ontstaat er elke keer weer iets moois.
 
  
 
Nu groep 7 in de afrondende fase is, is de ontwikkeling van groep 8 gestart. Een hoofdstuk gaat over ' Verrassende verschijnselen'  en behandelt  luchtdruk, kristalliseren en straling. Het andere hoofdstuk gaat over ' Groei en ontwikkeling'. Hier staat het wonder van het ontstaan van nieuw leven centraal. Speciaal wordt er aandacht gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. 
 
Deelname scholen
Net voor de zomervakantie hebben we school 45 kunnen verwelkomen. Na een rustige periode na de zomervakantie komen de accountaanvragen weer op gang en melden nieuwe scholen hun interesse voor deelname. Blijft u onze ambassadeurs en stimuleer scholen in uw omgeving om mee te doen met dit unieke project.

Korting op masterclass Leren en Instructie
Op woensdag 2 december 2015 organiseert Edu-Sign Professional opnieuw de succesvolle masterclass Leren & Instructie op de prachtige locatie van onze investeerder A&P. Deelnemers die meedoen met Wondering the World krijgen deze dag 10% korting. Wie investeert, profiteert. Interesse? Klik hier

Cornelis Verhoeven
In zijn prachtige boek  'Inleiding tot de verwondering'  schrijft Verhoeven over  de verwondering als : 'Een geschenk wordt gegeven en ontvangen. Er is een gever, een ontvanger en een geschenk. Deze drie zijn onmisbaar in het ritme van geven en nemen.' 
 
Edu-Sign B.V.
Rivierdijk 403
3361 AK Sliedrecht
T: 085-1044750
E: info@edu-sign.nl
W: www.edu-sign.nl
 
Bent u niet meer geïnteresseerd? Schrijf u uit

Email Marketing Powered by Mailchimp